Isnin, Julai 25

jauuuuhhhh berjalan raya, eh tapi tak macam beraya pon.. :p

Helloooooo...ok, meh nak sambung balik cerita hari raya tahun ni..
ok, ni cerita untuk minggu yang kedua selepas seminggu kerja tanpa beraya kemana-mana..huhu
pada 11syawal (sabtu), kitorang pergi majlis perkahwinan sepupu aku dekat changloooon kedah..
dan macam biasalah family aku, asal ada rombongan jauh sikit mesti sewa bas..hehe
kitorang gerak hari jumaat dalam pukul 10malam dan sampai ke changlun dalam pukul 7pagi..
tu pon selepas berhenti di beberapa hentian..

 menanti penumpang..hehe

 masa pergi, kemain bersilat dengan budak kecik tak reti duduk diam aka jakun naik bas..hehe

 selesa bapak ipan tidur sorang2 tapi sebelum tu lenguh jugak dia melayan irfan yang nak tidur atas badan dia..hihi


disebabkan kitorang pergi changlun untuk wedding tu semata dan plan hari ahad kena sampai seremban balik sebab isnin anak2 sekolah dan makpak pon bekerja, pagi tu terus bas melencong ke padang besar dulu..kemain awal kitorang sampai, kedai pon tak bukak lagi..yang dah bukak cuma warung makan je..hihi

 muka tak mandi semuanyaaaa...



 ipan & atok!


 ok, ni je gambar time wedding tu yang ada aku..hihi

 mana saya??
dah balik homestay, dengan bawak nasi sepinggan..makan kat homestay lagi tenang dari makan kat kemah sebab melayankan si ipan..hukhuk

 irfan bila tengok gambar ni mesti cakap 'bambah idurrr'
kenapa bambah?
sebelum ni elok dah dia panggil babah
pastu sekarang ni tetiba terminat dengan boboboyyy
tapi nak sebut panjang sangat, mampu sebut bomboy je..
sebabkan teruja bila nampak bomboy, nak panggil babah pon tersasul2, teruslah babah dia pon bertukar menjadi bambah! (--')

nasib baik ibu tak bertukar jadi bambuuu.. :p


 my cheeky boy!

 tak boleh berpisah dengan abang akip
apa abang akip buat semua dia ikut..
sian abang akip, kadang nak tidur pon tak boleh sebab ipan tak bagi..habis dia lanyak sebab sayang sangat kononnya..hihi

 makngah pakngah takleh feeling2 pengantin baru, ada budak mensibuk!

 pengantin lama & anaknyaa

sayaaaaannnnggggg.. :)
muka mak memang dah tak nak cover dia punya kembang semanggkuk tu..heeee :p

malam tu jugak, dalam pukul 10malam kitorang dah ready nak bertolak balik seremban..
bas berhenti dekat 2 ke 3 hentian je, tu pon ramai yang tak turun sebab syiok tidur..
masa otw ke changlun, asal bas berhenti semua pakat turun tapi bila otw seremban, semua liat nak bangun termasuk aku..hihi
dan Alhamdulillah, 5.45 pagi kami sampai rnr seremban & berhenti subuh dulu dan selamat sampai rumah dalam pukul 7pagi..
lepastu apa lagi, tak punggah barang lagi terus sambung tdooooooooooo..hihi

ok, itu cerita raya yang tak macam raya pon untuk minggu kedua..
minggu ketiga?nantilah sambung..hehe



.. myrah ..

Selasa, Julai 12

selamat hari rayaaa! :D

Assalamualaikum wbt..
Selamat hari raya korangggg..
macam mana raya, ada syiok??hehe

tahun ni, aku join #teamrayarumahmertua
hehe..disebabkan dah 2 tahun beraya dekat rumah family sendiri, tahun ni wajiblah kita pulang ke pangkuan family suami terlebih dahuluuuu..hee

aku dan suami start cuti awal, 27 ramadhan (sabtu) kitorang dah bercuti tapi tak plan pon nak balik kampung awal..nak setelkan rumah dulu kononnya..mengemas apa yang patut..barang2 pon semua tak packing lagi..
hari ahad,plan nak balik rumah family bini kat seremban dulu..gerak tengahari tapi pagi tu baru start packing bag..kemain banyak bag kami, baru anak sorang ni..tahun depan inshaaAllah tambah lagi sorang anak, entah berapa pulak jumlah bag nya..hihi 

dan ikut plan jugak, kitorang akan bertolak ke JB pada isnin lepas berbuka tapi disebabkan banyak masa terluang & tidak kesabaran suamiku mau pulang ke 'bandar' nya, kita pon geraklah awal, dari seremban dalam pukul 1pm dan selamat sampai ke bandar selesa jaya, skudai pada jam 3pm..
trafik adalah lancar..baguusss...

 irfan dah sampai jb yoooo..

ok, skip cerita jelah..bagi gambar raya terus..
ni gambar raya dekat jb sajo..tak banyak koleksi gambar raya ye tahun ni..


 atok anak cucu
3 generasi.. :)

 masih bertiga.. :)
 
 irfan nak beraya ke batu pahat pulak..

untuk raya kedua, kitorang tak kemana pon sebab jadual masing2 clash..
ada yang ikut mertua berjalan dll..so duduk rumah jelah kita..
bosaaaannn..tapi petang tu, paksa jugak amirul bawak pergi jalan2..
akhirnya tempat yang dituju adalah aeon bukit indah..bawak anak2 tenguk wayang jela..

 cousin
disebabkan bawak anak2, moh ler kita tengok katun
nasib baik makpak pon melayan jugak & makpak dulu pon dating sebelum kawen tenguk citer katun gak..heee
 
raya ketiga..
tibanya masa yang dinanti oleh si isteri, pulang ke serembannnnn...hehe
tapi sebelum balik tu sempatlah mengyinggah beraya lagi 2 rumah, cukupkan syarat beraya kat jb..hehe
gerak dalam pukul 1pm, sampai seremban pukul 4pm & terus pergi beraya rumah nenek saudara ipan..

raya ke4 kami hanya jadi orang dapur sebab rumah dibuka untuk sedaramara datang..
raya ke5 beraya kat rumah nenek then pulangggg ke sarang kami di putrajaya..huhu
 ok, itu saja cerita raya kami setakat ini..inshaaAllah, minggu ni kita sambung berjalan/beraya lagi.. ;)



.. myrah ..