Selasa, Julai 12

selamat hari rayaaa! :D

Assalamualaikum wbt..
Selamat hari raya korangggg..
macam mana raya, ada syiok??hehe

tahun ni, aku join #teamrayarumahmertua
hehe..disebabkan dah 2 tahun beraya dekat rumah family sendiri, tahun ni wajiblah kita pulang ke pangkuan family suami terlebih dahuluuuu..hee

aku dan suami start cuti awal, 27 ramadhan (sabtu) kitorang dah bercuti tapi tak plan pon nak balik kampung awal..nak setelkan rumah dulu kononnya..mengemas apa yang patut..barang2 pon semua tak packing lagi..
hari ahad,plan nak balik rumah family bini kat seremban dulu..gerak tengahari tapi pagi tu baru start packing bag..kemain banyak bag kami, baru anak sorang ni..tahun depan inshaaAllah tambah lagi sorang anak, entah berapa pulak jumlah bag nya..hihi 

dan ikut plan jugak, kitorang akan bertolak ke JB pada isnin lepas berbuka tapi disebabkan banyak masa terluang & tidak kesabaran suamiku mau pulang ke 'bandar' nya, kita pon geraklah awal, dari seremban dalam pukul 1pm dan selamat sampai ke bandar selesa jaya, skudai pada jam 3pm..
trafik adalah lancar..baguusss...

 irfan dah sampai jb yoooo..

ok, skip cerita jelah..bagi gambar raya terus..
ni gambar raya dekat jb sajo..tak banyak koleksi gambar raya ye tahun ni..


 atok anak cucu
3 generasi.. :)

 masih bertiga.. :)
 
 irfan nak beraya ke batu pahat pulak..

untuk raya kedua, kitorang tak kemana pon sebab jadual masing2 clash..
ada yang ikut mertua berjalan dll..so duduk rumah jelah kita..
bosaaaannn..tapi petang tu, paksa jugak amirul bawak pergi jalan2..
akhirnya tempat yang dituju adalah aeon bukit indah..bawak anak2 tenguk wayang jela..

 cousin
disebabkan bawak anak2, moh ler kita tengok katun
nasib baik makpak pon melayan jugak & makpak dulu pon dating sebelum kawen tenguk citer katun gak..heee
 
raya ketiga..
tibanya masa yang dinanti oleh si isteri, pulang ke serembannnnn...hehe
tapi sebelum balik tu sempatlah mengyinggah beraya lagi 2 rumah, cukupkan syarat beraya kat jb..hehe
gerak dalam pukul 1pm, sampai seremban pukul 4pm & terus pergi beraya rumah nenek saudara ipan..

raya ke4 kami hanya jadi orang dapur sebab rumah dibuka untuk sedaramara datang..
raya ke5 beraya kat rumah nenek then pulangggg ke sarang kami di putrajaya..huhu
 ok, itu saja cerita raya kami setakat ini..inshaaAllah, minggu ni kita sambung berjalan/beraya lagi.. ;)



.. myrah ..

Tiada ulasan: