Selasa, Mei 5

irfan berholiday!

salam..
adakah hari ni semua ber 'tuseday' blues?hehe
janganlah, mentang2 lah dah syiok cuti panjang yang tak berapa nak panjang sangat tu kan.hehe

cuti hari tu, family aku 1bus pergi rombongan untuk majlis pernikahan & persandingan sepupu aku kat baling kedah..pergi semata untuk wedding je sebab jalan jemmm..perjalanan pergi je pon dah amik masa lebih 12jam..lenguhhh!
ok, tapi ni bukan nak cerita pasal cuti hari tu..ni pasal cuti seminggu sebelum itu..cuti rehat sendiri je..hehe

25-27 april 2015, family amirul buat trip ke langkawi
trip yang santai2 kononnya..nak bawak parents dia berjalan..
trip yang tetiba je..beli tiket airasia sebulan sebelum pergi, takde promo..
untuk aku, amirul & irfan dalam rm400++ untuk pergi dan balik..
lepas tu kecewa sebab 2 hari lepas beli tiket, dapat emel dari airasia, dorang buat promo..
bila cek harga, rm200++ je untuk kami bertiga..huwaargghhh..stresss makcik!
ok, bukan rezeki kami lah nak dapat tiket promo..huhu
amirul kata, jangan cakap pasal tiket lagi..sebab dia yang bayar..hihi 


untunglaaa irfan, 7bulan dah dapat naik flight..hehe


kami..
mana irfan??

sebelum naik dia dah cas energy dulu, dalam flight bersiaplah makpak dia...huuu~

yeahhh..irfan dah excited..tak sabar nak bersilat.. --'

tengok, kat mana2 pon dia boleh nak meniarap..tu belum lagi dia duk jengah2 orang kat seat belakang..kepoh sangat tau..ikut perangai siapa ni??

kami sampai langkawi dalam pukul 3..disebabkan masa dah suntuk, kitorang terus ke homestay..
kitorang stay dekat d'padi homestay..
kitorang ambil pakej homestay & van 12seater sekali dengan owner..senang..huhu
lepas rehat2, petang tu terus ke pekan kuah..misi membeli coklat & mencarik makan..


hari kedua, ke cable car!



nyenyak sikecik tu tidur walaupn dah berpeluh2 sebab panas..
beratur beli tiket pukul 10am
beratur untuk naik cable car 11.30am
dapat masuk cable car 12.30pm.ffuuhhh!






indah ciptaan Tuhan.. :)





turun je dari cable car dalam pukul 2, kami ke duck tour pulak..
dah beli pakej sekali dengan cable car..
bosaaann..

tidur lagi sikecik tu..zzzzzz

pemandangan menuju ke homestay kami

selesai je dekat cable car, kitorang ke makam mahsuri.
tapi kat situ, aku dengan irfan tak masuk pon..sebab panas terik & malas nak bawak baby masuk ke makam tu..huhu
so tunggu jelah dorang yang lain tu masuk, aku kat luar pulak berusaha untuk tidurkan irfan..tapi kejap jelah tidurnya..panas kan..

heroes ibu

lokasi terakhir, dataran lang..
time ni, dah senja..so boleh tengok sunset..cantik..

perfect!
irfan dah mengaruk..penat, haus dan mengantuk!hehe

untuk hari yang terakhir, kami singgah ke pantai chenang sebelum ke airport..
setakat jalan2 & beli coklat lagi..heee
dan pukul 3.30pm kami selamat sampai ke klia dalama cuaca yang kurang baik..
Alhamdulillah..



.. myrah ..