Selasa, Julai 28

syawal 2015

Selamat hari raya!!
Assalamualaikum semua..sekejapan je dah masuk raya yang ke 12..
lama korang cuti..aku boleh tahan lama kot..semalam raya yang ke 11 baru masuk office..tapi rasanya ramai jugak yang cuti panjang macam aku kan..hehe

ok, meh cerita sikit pasal raya haritu..
macam tahun lepas, suamiku kerja dihari raya pertama hingga raya ketiga tapi nasib baik syift malam so siang tu boleh lagi beraya walaupuuunn mata dia rabak..hikhik


 ipan dan abang nombor satu..hehe

 kami
seperti biasa, wajib utk kami ke rumah nenek anum..
 tahun ni macam tahun lepas jugak, raya pertama semua ada..
yang bezanya tahun lepas kami bertema biru, irfan dalam perut..
tahun ni, tak plan tema pon sebab sepatutnya masing2 balik raya turn rumah mertua..hehe

 handsome boy ibubabah

 raya ketiga, babah kerja sampai petang..
irfan ikut atok nenek jelah beraya dekat kampung abang akip..
nasib baik sopan je perangai dia tapi mak tetap tak boleh nak vogue..
dia punya peluh, habis bercapuk jubah mak..

 raya ketiga petang, kami balik ke jb pulak..
walaupun dah raya ketiga, jalan tetap sesak..

raya keempat, semua family amirul bersiap2 macam kan hari raya pertama gara2 nak bergambar..
gigih jugak nak bersiap utk bergambar, selesai tu tukar balik baju lain sebab nak balik beraya ke kampung amirul..hehe

 kami!

 family amirul
inshaaAllah tahun depan bertambah seorang lagi ahli.. :)

 otw ke batu pahat, irfan masuk kereta terus tidur dengan nyenyak
dah sampai batu pahat baru bangun..

 eh, mana anak?


 kak ipaq



 raya kelima, beraya lagi..otw ke kota tinggi.


 awat anak nampak lagi besar dari mak ni..huhu
ok, bulan puasa ni berat aku turun agak ketara..
suami kata dah kurus kering..hukhuk
cane nak naikkan balik berat ni, aku pon risau tgk diri ni kurus sangat.. 


 2 + 1
1 lagi dalam perut amirul..ehhh..silap
dalam perut kakngah amirul..hihi :p

 raya ketujuh, pulang ke seremban semula 
macam biasa, masuk kereta sikecik tu terus lolap!

 raya ke8, jalan2 masuk mall..

raya ke9, ronda2 raya kat KL pulak..

raya ke10, duduk rumah!
raya ke11, mak dah start koje..irfan pon dah start school..


.. myrah ..

Tiada ulasan: