Isnin, Ogos 25

ku yang dulu bukanlah yang sekarang..heee~

selesai je majlis intan sabtu lepas, terus ajak suami balik rumah nenek..
di rumah tu lah berlangsungnya majlis pernikahan & persandingan kami..hehe
alang2 dah pakai baju yang sedondon tapi tak sedondon sangat tu, moh ler berposing macam time nikah dulu tapi kali ni takde handbouquet la, kasi tukar dengan perut yang memboyot ituuu..

december 2012

 ogos 2014

 december 2012

 ogos 2014

ha, itu jelah pon photoshoot kami pada petang ituu..hihi
tak boleh lama2 sebab tempat tu banyakkkkk nyamuk, sama maca 2 tahun yang lepas..
sebab nyamuk2 tu jugaklah suami ku demam berhari2 sampai disaspek denggi..huhu

 lagipun, kami ni jenis kejung tak tau nak posing macam mana..
yela, takde OP kan..ni pon cousin yang melayan..hikhik
kalau ada OP, mesti dah diajarnya nak berposing mcm mana..hee
takpelah, janji ada kenangan kami dengan si kecik dalam perut ni..
nanti baby dah keluar, kita posing lagi macam ni..
dari handbouquet tukar ke babybump then tukar ke baby pulak..
yang si ayahnya pulak posing camtu jela ek, kemain sonang ekkk..hehehehe


Alhamdulillah, hari ni genap 35weeks usia baby..
semakin hampir, semakin cuak & semakin tidak sabar..huhu
harap semuanya dipermudahkan... :)



.. myrah .. 

Khamis, Ogos 21

intan dah kahwiiiinnn!! :D


 ok, tetiba nak upload gambar kahwin sendiri pulak kan..hikhik
sila jangan fokus pada pengantin pink itu, fokus kepada pasangan disebelah kami @ pengapitku intan noraien.. :)
2012, dia mengiringi aku, berdiri sebelah pelamin tapi 2014, beliau pulak yang duduk di pelamin sebagai pengantin..

 2013 _ pertunangan beliau

intan, kawan yang asyiklah kata tak sabar nak kahwin..nak ikut jejak kawan2 lain yang dah bersuami..hikhik..akhirnya, setelah lebih kurang 7 bulan bertunang, beliau selamat menjadi isteri kepada cinta hati beliau.hehe..Alhamdulillah.. :)


malam sebelum hari nikah, kami2 pakat berkumpul di rumah bakal pengantin tuu..teman dia berinai..
ok jeles, dulu aku korang takde teman pongggg..hukhuk

 kembang semangkuk!


 cantik!

 time ni macam tak caya lagi cik intan ni dah nak bergelar puan keesokan harinya..hehe




15 ogos 2014

 ready!

 mama to be _ ty da _ ty born _ ibu to be
paling kepoh semua ni..
macam biasa, pengantin memang akan sentiasa disisihkan sebab sibuk nak buat macam2 so gambar kawan2 je yang penuh dalam camera..hihi

 cantik sangatsangatsangatttt..

 sebelum ke masjid..
gigih je OP melayan kitorang, nasib baik sporting..hehe

 dalam masjid, bila dah duduk terus tak nak gerak2..
mak mengandung kan, mengah tak hengat..lagi2 kena angkat dulang hantaran..
tapi bila borak2 pon mengah gak..hihi

 ok, tetiba dah selamat dinikahkan..heeee
mak2 duduk belakang, pastu terus malas nak bangun amik gambar kat depan..mahap puan intan, mak xberapa larat nak berdiri lama2 kat depan..kalau amighul ada, mesti banyak gambar nikah korang..hehe

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz intan noraien sah menjadi isteri kepada syazmil fazrin.. :)


 kawan seremban vs kawan KL
yang mak mengandung tu kenapa perut menonjol sangat..adehhh.. --'

 kemain suka puan intan tuuu..

tahniah girlfriend ku sayanggggg~

 dari isteri kepada suami

 dari suami kepada isteri
ada satu lagi tertinggal, kek..
semuanya 7 dulang berbalas 9 dulang. 


16 ogos 2014

temanya untuk kawan2 adalah light brown tapi kawan2 seremban ni mmg sentiasa carca marba..hihi
time nikah pon mcm tu, temanya baby blue, last2 semua pakai biru campur2..hee
mahap intan..baju I is limited, makin mengembangkan..hukhuk
 
 puteri lentok!trademark tau..hehe


 disebabkan masing2 rushing nak pergi wedding lain pulak, gambar ni jelah yang paling elok..
tapi aku gigih tunggu sampai pengantin habis makan & tunggu turn naik pelamin tuk bergambar dengan pengantin..rugilah kalau tak dapat bergambar dengan pengantin cantik..
kempunan nanti..hee ;p

 kawan2 sekolah :)

 perut tu asyiklah menonjol..
takpe, bagi aura kat pengantin baru ni..kehkehkeh


penutup!
pengantin ada terselit kat belakang tu, kira ok lah kan..heheheh

to intan, 
selamat pengantin baru
akhirnya semua berjalan dengan lancar & selamat
selamat menempuh alam berumah tangga, sesungguhnya kahwin ni seronoookk..hihi
aku doakan kau bahagia dengan mel & cepat2 dapat baby..inshaaAllah..nanti anak aku boleh buli anak kau..hehehehehe
harap kau mampu menahan rindu sebab berPJJ, aku dah alaminya..walaupun sedih tapi nikmatnya besar..sentiasa merindu2, fefeeling pengantin baru gitewww walau dah berbulan kahwin..hehehehehe

sebenarnya macam sebak pon ada jugak time taip entry ni, macam tak sangka kau dah kahwin..
semoga ikatan korang akan berkekalan sehingga ke Jannah & jadi isteri yang mithali tau..

me love you intannnn! :')



.. myrah ..


Isnin, Ogos 4

salam aidilfitri 1435H

hyeeeee..selamat hari raya korang!
hari ni mesti semua dah mula bekerja kan..dah seronok cuti sakan, berat je kaki nak melangkah ke office pagi tadikan.hehe..tapi office aku masih ramai yang bercuti, amboi kemain memasing..sampaikan cafe office pon tutup lagi..

sekejapan je, hari ni dah masuk syawal yang ke8..kalau minggu lepas, time camni semua tengah sakan beraya, bedal kuih muih, rendang, ketupat bagai..termasuklah aku..hihi

kalau tahun lepas, tahun pertama menyambut syawal sebagai isteri, dimulakan dengan turn suami..dan tahun ni, turn rumah isteri pulak..turn tu hanya digunapakai untuk raya pertama je, lepas tu, balik jugak rumah mak pak mertua..
tahun ni beraya dekat seremban adalah sangat meriah!semua adik beradik aku ada masa raya pertama tu..berkumpul rumah nenek macam biasa..hampir semua anak cucu nenek balik sampaikan nak duduk pon macam takde space kat rumah tu dan secara kebetulan hampir 90% dari sepupu sepapat aku bertemakan colour BIRU..termasuklah family aku.hehe


 family tersayang :)

 baru ada sorang cucu, inshaaAllah tahun depan bertambah sorang lagi kat sebelah atok & nenek..
b, tahun depan raya seremban lagi lah ek..heheheh ;p

 
 kesayangan ni..
balik kerja pukul 5am, sempat tidur lbh kurang 4 jam je..pastu melayan kerenah bini yang beraya sana sini..hee

 kesayangan maklang, naufal & iqa

 kesayangan maklang, abang akip si budak bertuah..
asyiklah suruh baby dalam perut maklang ni tendang2 dia, kemain excited bila baby bergerak2.hehe

 ira, mak, kaklong
dulu i is paling kuncup, sekarang???? :(

 raya ke2..peach!
sempatlah beraya 2 buah rumah..
si suami ni balik pukul 6am, sempatlah tidur 4 jam jugak..

raya ke3..pagi2 dah kena pergi KK senawang utk tumpang checkup..
yela, nak balik putrajaya mmg tak gigihlah kan..
nak tangguh, tak boleh katanya so ikut jela..
Alhamdulillah, hb yg low dah ok..berat yang turun time bulan puasa pon dah kembali naik..
tp risau jugak, kot time raya ni dia naik sakan pulak kan..hihi
sehari sebelum raya, timbang turun lagi, 51kg..
3 hari raya, pergi KK dah jadi 52kg..lagi seminggu ni nak ke next appointment entah berapa banyak pulak yang naiknya kan..haiyaaa...hihi

 balik jb!
tapi sebelum sampai jb, singgah dulu rumah2 mak2 sedara amirul di batu pahat & rengit..
gerak pukul 10am dari seremban, pukul 12malam baru sampai rumah jb..sakan berjalan!
sampaikan tak sedar kaki dah bengkak macam kaki gajah..haha
ok, dah 31w so normal lah kot kan..hee

 kesayangan pashu, raziq!
sorang ank buah seremban, sorang anak buah jb..
budak kenit yang banyak akal.. 

raya ke4 takde gambar, beraya lagi ke kota tinggi & pasir gudang..
semua rumah duk hidang nasi..Ya Allah, penuh perut!
macam manalah berat tak naik kan..hukhuk

raya ke5, berdating!carik barang baby kononnya tapi hasilnya takdooo..

 raya ke6, pulang semula ke seremban..
sambung raya lagi dan lagi.. :)

 pakcik ni kepenatan, asyiklah jd driver kesana kesini..hihi
terima kasih suami, sebab bawa isteri mu yang comel ni berjalan sakan..kehkehkeh
luv you abang!



sekarang menanti update dari korang semua pulak..suka baca cerita2 raya orang lain..
seronok je..so rajin2lah update ok.. ;)



.. myrah ..