Jumaat, Mei 30

latest...

22weeks4days..
hari yang paling aku elak sebab kena minum air gula..
macam2 cerita aku dengar dari orang yang berpengalaman tapi bila melaluinya, takdelah teruk mana pon tapi still perit jugak lah tekak sebab minum air yang manis..hehe
hope ni jelah sekali, tak nak ada lagi..dan harap resultnya pada minggu depan ok2 saja..
berat mmg tak boleh nak cover lagi, mmg sentiasa over..hehe

today!
semuanya berkembang dengan jayanya..hehe

oh, abaikan gambar baby cot dibelakang itu..plan mmg tak nak beli tapi dah nama pon rezeki baby, minggu lepas ada yang memberi..kemain excited si suami, terus pasang..punyalah awal..hehe

 


.. myrah ..

Isnin, Mei 26

blue or pink??

Alhamdulillah..hari ni genap 22minggu usia anak dalam kandungan..
tiada apa2 masalah cuma si ibunya yang berat makin bertambah2 sampaikan nurse pon bising..hehe
nak buat mcm mana, baby nak makan kan..asyik lapar & bagi hint je kat ibu dia..hihi :p
minggu lepas aku ke KK untuk checkup..disebabkan berat asyik naik melebihi dari sepatutnya, terpaksalah ke klinik selang 2 minggu..dah macam orang yang masuk 3rd trimester pulak kan..hehe
bayangkan dalam 2 minggu, naik 2kg..ya Ampuuunnn..!
then tiba2 minggu lepas semput pulak menyerang, sepatutnya checkup tu jumpa nurse je tapi nurse minta refer dekat doctor sebab semput punya pasal..
doctor pulak cek kejap je sebab tak teruk katanya & dia tanya nak scan tak..ehhh..tak kan kata tak nak pulak kannnn..bagaikan orang ngantuk disorongkan bantal lah aku ni..hehe

time scan ni jugak, persoalan yang ada dalam kepala aku terjawab juga akhirnya..
Alhamdulillah, baby sihat & jantinanya juga telah diketahui.. :)




boy or girl?


jawapannya pada hujung bulan september nanti ye..inshaaAllah.. :)



.. myrah ..
 

Rabu, Mei 14

mom & baby expo 2014_mid valley


bakal-bakal mak kat luar sana mesti tertunggu-tunggu expo baby macam ni kan..
dan sy juga salah sorang darinya..hehe..
kebetulan si suami cuti dari khamis sampai sabtu, so plannya hari jumaat pagi kami akan pergi..wah, excited kan..heheheh
sebenarnya masih awal utk beli barang baby, yela baru masuk 5 bulan kan..
kalau ikut cakap nurse, dah boleh beli, sementara masih larat..tapi kalau ikut cakap orang2 tua, tunggu 7 bulan..huhu
tapi aku dah ada target untuk expo ni, nak borong diapers..itu adalah cadangan dari suami, yang juga dicadangkan oleh kawannya..katanya time expo mcm ni, fokus pada diapers sebab murah..so aku pon ikut jela tapi tak tau lah nanti kot lain yang target, lain yang dibeli..heee
 kalau ikut kata mak aku pulak, semua benda dia suruh beli..dari baju, barut, kelambu dan macam2 lah..ha, lagi excited dari aku tu..nasib baik tak bawak dia sekali pergi expo ni nanti..hihi
 rasanya ni je kot expo yang akan aku pergi, sebabnya next expo kat shah alam si suami kerja & nak tunggu yang kt JB, mungkin tengah berpantang time tu..hehehe

kalau aku kerajinan, nanti akan review suasana expo tu ea..itu pun entah bila, mau sebulan selepas kot baru aku update..hihi..ok, siapa yang pergi nanti, selamat bershoppinggggg.. :)


.. myrah ..