Isnin, Mac 31

lagu untuk isteri..hihi :p








amighul bagi kat bini dia yang kononnya ghindu benar kat suami mlm td..huhu

tp mmg ghindu pon wey..wlaupun baru beberapa jam terpisah..hehehehe

nak buat cane, ragam lain macam sekarang ni..huhu





bini jiwang, laki romantik..hihi :p




.. myrah ..

Jumaat, Mac 21

sambungan hari itu......

ok, sebulan lebih telah berlalu dengan cerita yang tergantung..hehe
Ya Allah, kemain malas nak update..baca blog orang rajin, nak update blog sendiri punya la payahhh..

ok2, sambung cerita TTC yang lepas..
setelah mendapat berita yang mendukacitakan, aku decide nak stop sekejap amik clomid tu, untuk sebulan..dan nak start semula pada period on january..
dan dalam masa yang sama aku cuba produk double stemcell, lepas terbaca testimonial, ada yang berjaya hamil selepas sebulan amalkan DS tu..
kebetulan, amirul juga ahli dan aku boleh jadi bahan ujikaji..hehehe
aku amalkan 3 hari  sebelum period pada bulan disember, dan berterusan sehinggalah aku lewat datang period..tapi lewat sehari jela pon..so sebagai langkah berjaga-jaga, aku stop dulu..DS disyorkan untuk diambil bila kandungan mencecah 5-6 bulan kalau tak silap aku..

dan bila period aku dah lewat selama beberapa hari, amirul kemain excited suruh bini dia ni buat UPT tapi bini dia yang setiap bulan kemain excited nak cek, langsung takde niat nak cek sebab takut keciwa lagi..huhu..yela, kita pernah lewat 2minggu, so dah mengharap sangat tapi still negative..ini kan pulak yang baru beberapa hari..

dan genap 7 hari aku lewat, mirul paksa jugak buat upt dan dengan berat hati, bini dia ni pon akur dengan arahan si suami..so pagi 30 januari 2014, aku bangun utk solat subuh, tapi sebelum tu buat upt sekali..selaluny lepas je buat, strip tu terus je letak tepi dan dibiarkan dulu..konon tak nak tengok cepat2 la..tapi kali ni, mata tu tak lepas daripada strip tu..

dan hasilnya adalah....



ini
 Alhamdulillah..doa kami dimakbulkan.. :)
actualy ni stripe yang kedua..aku test untuk hari kedua sebab nak confirmkan betul2..hehe

masa mula2 bagitau mirul, dia boleh blur2..haiishh..kalau tak tu, dia lah yang kemain semangat..hehe
Alhamdulillah..sekarang dah usia kandungan ku dah mencecah 3 bulan..
sickness masih ada, start dari minggu ke 8 hingga sekarang..
dugaan?ada..kadang2 rasa mcm tak tertanggung sebab sorang2..mirul masih di JB..huhu

ok, pengalama 1st trimester akan diupdate di next entry ya..hehe :)


..  myrah ..