Isnin, Jun 30

ramadhan 1435H

assalamualaikum..selamat menyambut bulan ramadhan 2014 untuk semua..
hari ni dah masuk hari yang kedua kita berpuasa..Alhamdulillah, aku diberi kekuatan untuk berpuasa dan harap2 penuhlah sebulan..hehe
sebelum ramadhan, bila tak makan je rasa menggigil 1badan tapi time ramadhan ni, boleh pulak bertahan..nak kata makan sahur beriya tak jugak sebab cuma makan roti dengan minum susu je..tapi dalam tengahari berkeroncong jugak perut..heee..lepas tu baby mengeras sajo..huhu




Alhamdulillah jugak, kandungan dah menjangkau usia 27 minggu..perut pon dah besar sangat dah aku rasa..hehehehe
mcm manalah bila dah 9 bulan nanti, mampu ke tidak nak bawak perut tu nanti..hee
oh, bukan perut je mengembang ye, segalanya..hukhuk

 muka terpaksa disorokkan, tak berseri dan kembang..hehehehe

 dari atas, mmg dah nampak besar kan..haiyakkk
yela, berat dah naik 10kg..hukhuk
boleh ke tidak lepas berpantang pakai balik baju saiz XS..duk terbayang2 baju & jeans dalam almari tu..huuuu~


semalam korang berbuka apa??
mesti ramai yang berbuka dengan family, yela hari pertama kan..seronok..
tapi I is x berapa nak seronok, bersahur & berbuka sorang2 je sebab suami ku kerja syif malam..
malam ni & pagi esok pon sama jugak....

ok, ini menu semalam..
tapi untuk first round lah, lepas je second round terus perut rasa tak selesa..
nak duduk salah, nak baring salah..kekenyangan sangatlah katakan..hihi



.. myrah ..

2 ulasan:

dada berkata...

besar nyea. baby ape kak ?

myrah berkata...

besar kannn..takut pulak rasa..hehe
tp pegi checkup nurse tak kata apa, so normal lah agaknya kot..hheee