Rabu, April 16

rezeki 'si kecik' kami :)

Alhamdulillah, penantian kami selama setahun 4 bulan ini bakal berakhir, bila si suami akan berpindah dari JB ke putrajaya pada minggu ini.. :)
sesuatu yang sangat dinantikan selain mempunyai zuriat sendiri & rezeki ini datang setelah 4 bulan aku mengandungkan zuriat pertama ini..syukur..

sekarang ni, perlu siap sedia untuk pikul tanggungjawab sebagai isteri sepenuhnya sebab bukan weekend je jumpa, sekarang hari2..hehe
sebelum ni bangun pagi siapkan diri sendiri je dan terus ke office..petang pulak, balik kerja boleh pulak terus baring2, tambah pulak tengah pregnant ni kn..penat je memanjang..masak pon bila rajin..
tapi sekarang semuanya akan berubah..bangun kena lagi awal, sebab si suami kata hari2 kena ada breakfast..hamboiii..dah bagi arahan siap2 ni..hehe
malam pon kena ada dinner gak..ha, maknanya balik kerja, kena bersilat dekat dapur pulak pastu mesti pening nak masak apa..hee

ok, bercerita macamkan orang yang baru berkahwin..hehe
yela, cabaran baru nak bermula, itu yang kemain risau + excited..

dan yang paling best, lepas ni takyah lagi balik JB sorang2 naik bas..yeayy!!
masa aku 13weeks, balik jugak naik bus selepas 2 bulan tak balik sana, sampai2 je & jumpa mirul, aku terus nangis..sebabnya tak tahan, sakit belakang & lapar sebab bas tak berhenti kat hentian yang sepatutnya..adehhh..kelakar pulak rasanya..hikhikhik



harap semuanya dipermudahkan..
dan sebelum si suami sampai sabtu ni, aku kena kemas rumah dulu & yang paling penting kemas almari sebab 2 almari yang besar tu penuh dengan barang aku je so 5S perlu dilakukan.. ;p


.. myrah ..


10 ulasan:

cik mah berkata...

alhamdulillah...rezeki bby tu..xde lah risau lagi dok sorang2 masa pregnant...take care dear..

ctpujie berkata...

alhamdulillah..seronoknyer dgr..rezki bby dpt dekat ngan ayah dia..beshnyer hari2 dpt manje..ble plak time PJJ akk nk berakhir plak neh..huhu..bby awak mcm sebaya akk jer..huhu.. =)

Miss Dilla berkata...

Double tahniah awak! Berbaloi kan sabar? :)

misz sheyla berkata...

lepas ni kena bersilat la kat dapur..huhu

cik fadh berkata...

alhamdulillah..bestnyer!

myrah berkata...

cik mah : Alhamdulillah..t.kasih awak :)

myrah berkata...

ctpujie : inshaaAllah, nanti awak pon dah nak pindah seremban kan..hehe..tapi mcm mencabar gak nak ulang2 alik time preggy ni..

myrah berkata...

miss dilla : thanks awak!penantian satu penyiksaan tapi rasa berbaloi..ada hikmah :)

myrah berkata...

mizs sheyla : spatutnya dari setahun yang lepas lagi..hehe

myrah berkata...

cik fadh : hai perantin baru!Alhamdulillah, nak jugak merasa duduk dengan suami, mcm awak..hehe