Selasa, Disember 31

28.12.2013

 Alhamdulillah, pada 28.12.2013 genap usia ku 25 tahun..ok, dah tak remaja lagi..heee
benda paling excited nak buat adalah, tukar lesen baru..sehari sebelum birthday aku dah start cuti untuk ke JPJ..heheh


selesai buat lesen, selesaikan pulak benda2 lain yang penting then pulang ke JB utk ketemu dengan suami tercinta.. :p
gerak pukul 3, sampai pukul 6pm then siap2 packing bag, lepas isyak gerak ke tambun..
suami nak bwk isteri dia beronok-ronok sempena birthday dekat the lost world of tambun.. :)

 muka budak tak mandi pagi..

sabtu di tambun & penang, ahad singgah di jeti lumut..
ok, baru 6 bulan lepas ke sini, minggu lepas then minggu ni akan ke sini lagi..

ok, gambar adalah tidak banyak..tunggu kot2 nanti dapat gambar dari kawan2 amirul, baru aku update lagi..

kembali kepada tajuk, terima kasih buat kawan2 yang wish birthday aku sabtu lepas..
doa2 dari korang memang terbaik dan semoga semuanya dimakbulkan..aamiin.. :)
baru 3 hari menjangkau usia 25 tahun, esok 2014 dah masuk umur 26 tahun secara tidak rasminya..hehehehe



.. myrah ..

Selasa, Disember 24

21.12.2013

 Alhamdulillah..ikatan halal kami telah menjangkau usia setahun..yeayy!
ok, baru setahun ya..harap akan berkekalan sehingga ke akhir usia kami..inshaaAllah...
so apakah aktiviti pada hari tersebut??
kalau ikutkan aku, macam2 plannya tapi masa agak suntuk, sebab macam terkejar2..huhu
so begini jela kami celebrate hari istimewa ni..hehe
 breakfast yang simple..
bangun pagi, siapkan breakfast then baru kejutkan si suami..then letak sekali hadiah kt meja, kononnya surpriseeeee sangat..hihi

selesai breakfast, si suami membawa pula isteri ke pavi untuk si isteri memilih hadiah untuk diri sendiri pula..ha, hadiah untuk suami, aku yang pilih..hadiah untuk isteri, aku jugak yang pilih..haha..dasarrrr..

 beli topi baru, masuk kereta terus pakai..kalau ikut kan hati dia tu, dalam kedai tu lagi dia nak terus pakai..ini lah perangai dari dulu, kini & mungkin selamanya jugak..hehe

 isteri dapat apa???
dapat kasih sayangggg yang kemain banyak..hihihi :p

malam pula, kami dinner di pullman putrajaya..
so kami cuma breakfast then makan roti je sebab nak kosongkan perut..haha
yela, bufet kan..aku  ni dah lah jenis makan sikit cepat kenyang, kang membazir..hehehe


 pakai dress terus nampak kemetot..hee





ok, itu saja cerita anniversary kami..thank you husband untuk hari itu..
love you so muuuuccchhh! :)


.. myrah ..

Sabtu, Disember 21

setahun


"Ya Allah, sebagaimana Engkau jodohkan kami di dunia maka Engkau jodohkanlah kami semula di akhirat nanti tanpa terhakis sedikit pun kasih sayang di antara kami berdua "


21.12.2013, Alhamdulillah genap setahun usia perkahwinan kami..
terima kasih suami untuk  kasih sayang,susah payah, pengorbanan dan segalanya.. :')

                                                       - sayang -


..myrah..

Jumaat, Disember 20

jumaat

kalau tahun lepas, ketika ini aku sedang menanti detik 3.30 petang untuk dinikahkan dengan suami..hehe
dalam waktu sekarang juga, aku masih boleh bergaduh dengan adik aku dan risau pasal rombongan pengantin lelaki yang datang dari KL & JB sebab ada yang sesat..orang lain nak nikah, muka kena senyum je kan, aku lain cerita..masam je..pastu duk menyendiri..hihi..macam2 fikir, tak rasa diri ni bakal menjadi isteri orang sebab perasaan berdebar tu tak muncul2 sampai lah imam panggil keluar..hehehehehe
dah hampir setahun berlalu, inshaaAllah esok merupakan anniversary kami yang pertama.. :)


.. myrah ..

Selasa, Disember 10

7 safar 1934H - 7 safar 1935H


setahun_Alhamdulillah


.. myrah ..

Isnin, Disember 2

wedding fazillah & azim

yeayyy!!sorang lagi ahli dari GRYC dah selamat bergelar isteri..Alhamdulillah..
untuk majlis pernikahan yang diadakan di masjid paroi jaya, aku tak dapat datang sebab kerjaaa..
kalau aku balik 4.30 mesti sempat tapi time tu pulak aku kena balik lambat..huhu
 so stay jela kat office sambil tunggu update dari kawan yang lain..

malam tu, plan dengan kawan2 lain datang ke rumah pengantin..nak tengok dia tukar2 persalinan kononntya..last2, duk berborak & makan je kat kemah..hehe

 beautiful bride!
makeup adalah sangat cantik..sangat suka dengan makeup dia dari majlis tunang sampailah bersanding..baju nikah pon cantik, hasil kerja man kajang lah kata kan..hehe

suami & isteri :)

kami!
tak cukup sorang, cik intan lambattt..

malam tu feeling single sebab suami takde..tapi untuk majlis bersanding, suami i is adaaaa..
tapi tetap jugak rasa mcm tak kahwin sebab melepak dengan anak2 dara yang lain tu..hehe

wife & husband jugaaaa :)

kenyataan mereka berdua memang betol..
jborn masih menanti..hehe..cik intan pulak coming sooonnnn...yeayy!
aida takde dalam gambar, sibuk dekat candy buffet corner dengan boypren dia.haha

i love you tooooo..hihi :p

ketibaan pengantin..
time nikah cantik, majlis bersanding lagi dan lagi lah cantik!
makeup cantik, baju cantik, pelamin pon cantik.. ha, semua lah..hehehehe


kawan2 pengantin..11 tahun bersahabat..
Alhamdulillah..



selamat pengantin baru fazillah & azim
semoga ikatan yang terjalin akan sentiasa mendapat keberkatan dariNya & semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa..
dannnnn..semoga dimurahkan rezeki & dikurnikan anak yang comel2 belaka :)


.. myrah ..