Khamis, Ogos 22

majlis bertandang_12januari2013

 salam..semalam ada bgtau yang aku akan update gambar untuk majlis bertandang kan..hehe..ha, meh aku share sikit gambar yang aku dapat dari OP kami..

 cincin nikah amirul & cincin tunang mahirah..
time nikah aku dapat gelang sajo..so gunalah balik cincin tunang tu.. ;)

 inai yang tak berapa nak menyerlah..jadilah..pakai pon dalam sejam je..


done! 

 first time tengok baju ni, 2 hari sebelum majlis bertandang..kali pertama tengok terus jatuh cinta..hehe
yela, pemilihan semua amirul yang buat sbb aku takde kat jb..so kitorang berbincang melalui whatsapp je..time dia send gambar, mmg colour baju dalam gambar tu sangat berbeza dengan warna asal..tak macam biru, tapi hijau..disebabkan warna hijau tu pon dah cantik, aku redha jela..konon tema biru, tertukar hijau..hehe
tapi bila tengok depan2, dapat wana biru yang aku nak sangat..Alhamdulillah.. :)

 pengantin lelaki yang hanya tidur 3 jam selama beberapa hari sebelum majlis..kasihan.....

done!

 pengapit kami yang ekspress..deal dengan dorang dalam 2 hari sebelum majlis..nasib baik masing2 free..







 ayah!





 family dari seremban bercolour purple :)




 mak ayah :)






 pengapit merangkap ex classmate di politeknik yang kehulur kehilir bersama..thank you ita :)
dia pon bakal berkahwin bulan depan..tahniahh!


saat ini mmg sebak, sayu, sedih & macam2 lagi..... 

 amirul's family in blue..


 suamiku bermuka penat..huhu


selesai bergambar kat rumah, kitorang gerak untuk sesi outdoor..
ingatkan nak buat dekat2 je, hutan bandar mutiara rini tapi petang2 weekend selalunya adalah penuh kat situ so terus ke nusajaya..terasa jauh sebab penat, sampaikan pergi balik boleh tertidur dalam kereta..dan yang paling best, nusajaya adalah kosong masa tu..takde orang..beza dengan tempat aku photoshoot time majlis dekat seremban, punyalah ramai pasangan pengantin lain ada dekat situ..tapi dekat nusajaya tu, hanya kami..
 


 



 ok, selesai sudah update berkaitan dengan majlis pernikahan, majlis pihak perempuan & majlis pihak lelaki.. semua ini adalah kenangan terindah buat kami dan sehingga kini aku masih membelek2 setiap entry berkaitan perkahwinan kami ni..rindukan semua tu.. :)


.. myrah ..



Rabu, Ogos 21

8months!Alhamdulillah....

21 Ogos 2013, Alhamdulillah hari ni genap 8 bulan usia pernikahan kami..
tapi.....masing feeling2 anak dara sebab masih duduk berasingan so balik kerja tak perlu pening pikir nak masak apa untuk suami, tak perlu iron baju kerja suami dll..hehe
tapi kekadang balik jb, iron kan lah jugak baju dia utk seminggu, itu pon kalau berkesempatan sbb kitorang kalau jumpa bukan reti lekat kat rumah lama2..hehehehe
sekarang aku balik kerja, cuma perlu uruskan diri sendiri & kadang2 pukul 6pm dah boleh duduk depan TV sampailah waktu nak tidur..haiyaa..tapi masih terfikirkan suami jugak, kesian sebab kdg2 kalau nak makan, dia kena tapau dari luar..mmg bujang sangatkan..huhu


terima kasih suamiku untuk segalanya & mohon maaf diatas segala kekurangan pada diri ni..
sayang awak!


p/s : eh, untuk majlis bertandang belum ada update lagi kot kan..hehe..ha, bersedialah korang untuk muntah tengok gambar2 kahwin kitorang yang dah 8 bulan berlalu itu..hihi :p


.. myrah ..

Khamis, Ogos 15

selamat hari raya! :D

 selamat hari raya!!
macam mana dengan raya korang..best??hehe
hari ni dah masuk raya yang ke 8 & merupakan hari pertama aku mula bekerja..sepatutnya raya ke 6 dah masuk kerja tapi sambung cuti..hehehehehehehe

spt yang diberitahu sebelum ni, untuk tahun pertama aku beraya di jb..tapi raya kedua dah gerak balik ke seremban..punyalah tak menyabar, dari pagi aku dah mula memujuk si amirul tuk bertolak balik seremban awal..tapi dia tak termakan dengan pujukan bini dia ni..lepas solat jumaat, dalam pukul 2lebih baru kitorang gerak..daripada muncung sedepa, terus bertukar ke senyuman yang meleret panjangnya..hihi

oh ye, raya ni aku paling tak banyak amik gambar..tak taulah kenapa..selalunya tiap tahun mesti ada album raya dekat fb tapi tahun ni takdo..huhu


 hari pertama : pink!
ni lah baju yang aku duk sibuk jahit manik tu..hasilnya, baju aku jadi berat..hehehe



hari kedua : green!
beli baju dah siap je, nasib baik ada saiz sebab dah terminat sangat dengan design songket tu..si suami pulak, beli baju Aaron Aziz by Jakel..nak sedondon dengan bini lah katekan.. :p
 

 suami saya dah kurus!bulan puasa hari tu turun 5kg..huhu


hari ketiga : red!
ni baju sedia ada yang baru sekali je pakai..kan dah cakap, baju raya ada 2 pasang je, yang lain semua baju tak raya.heee




hari keempat : tak bertema..hehe
chiffon penny dari thepoplooks ni aku beli untuk pakai time raya tahun lepas tapi tak terpakai2..last2, tahun ni baru pakai..suami i ni cerewet, tak suka tengok bini dia pakai dress..tunggu pregnant baru pakai katanya..tapi nasib baik dress ni cantik dekat mata dia..so lepas lah nak pakai..huhu
 



hari kelima : biru!
time ni casual je, jalan2 rumah saudara dekat kl & amirul nak terus balik ke jb..
hari yang tak menyeronokkan sebab dah kena berpisah selepas 10 hari duk berkepit..huhu..
takpe, sabar..esok dah nak jumpa balik!heheheheh
 



hari keenam & ketujuh : temanya semput!hehe
sepatutnya dah start kerja tapi pagi tu tetiba batuk2 & flu yang teruk..pergi klinik terus dapat mc 2 hari..penyakit raya katakan..setiap kali beraya rumah orang habis semua benda sejuk diminumnya..sekarang dah semput..huhu
 


dan hari kelapan, sudah mula bekerja!
walaupun mata, hidung, tekak & dada terasa berat..ha, semua berat yer..huhu


.. myrah ..