Jumaat, Jun 21

6 bulan yang membahagiakan :)


Alhamdulillah..hari ni genap 6 bulan aku bergelar isteri kepada amirul suhaimi..
semoga jodoh kami dipanjangkan, sentiasa dirahmati & dimurahkan rezeki..inshaaAllah..

terima kasih untuk setiap kebahagian yang dieberi.. :)


.. myrah ..

Khamis, Jun 20

family trip 2013_pangkor island #part3

ok, meh kita sambung lagi cerita pasal family trip ke pangkor island untuk part 3 (final)
untuk hari yang ketiga, takde apa2 aktiviti pon..lepas breakfast, berdating dengan amighul di pantai..feeling2 romantik lah konon.. :p

pinjam baju si amighul..dia bawak baju kemain banyak, tu pon dah kena tapis dengan si bini..


pulau yang akan dirindui sebab pangkor lagi best dari PD..hihi




lepak kat pantai sekejap je, then balik chalet untuk berkemas..
boleh pulak amirul beli beg plastik berzip yang bersaiz super besar..macam banyak sangat je beli barang..aku try masuk dalam beg tu, dia boleh zipkan aku dalam tu..seeee..aku pon boleh muat dalam beg tu..hihihi



 budak berdua tu asyiklah berdating..siap pegang tangan..kalau akip tak nak kawan alisya, alisya menangis..kalau alisya tak nak kawan akip, akip bad mood..haiyakkk


 favourite uncle alisya..aku masuk bilik dengan amirul pon dia sibuk sekali nak ikut..
bila nak tutup pintu, dia menjerit nak masuk sekali..pengacau!!hihi


  bawak 3 orang kanak2 tapi macam bawak 10 orang..hehe

 nenek paling kuat shoping.hehe

 feri gamat dengan family kitorang je..hee..bila turun dari feri, segerombolan terus.. ;)




next trip?? :)


.. myrah ..

Selasa, Jun 18

family trip 2013_pangkor island #part2

 untuk hari kedua, aktiviti penuh dari pagi sampai ke malam..
pagi dalam pukul 9, taxi dah datang jemput untuk bwk kami round sekitar pulau pangkor..















sorry, entry penuh dengan gambar pemilik blog..hihi..biasalah, si suami pegang camera, wajiblah gambar si isteri yang banyak.. :p


untuk petang pulak, dalam pukul 3 kami dah ke pantai untuk aktiviti snorkeling..
time tu cuaca memang panas tapi tak berapa nak terik..even tak terik, si amighul tetap sunburn tapi i is ok je..dah tepek dengan sunplay..hehe


 aku pergi pangkor cuma pakai crocs *ciplak* ni je..mmg sangat berguna, boleh guna dekat darat & air..fmly members yang lain sibuk beli crocs lain tuk snorkeling termasuklah suami i..











balik dari snorkeling, semua kepenatan..amighul awal2 lagi dah pengsan..then lepas maghrib keluar ronda2..malam kat sana mmg hidup, sentiasa meriah..


.. myrah ..

Ahad, Jun 16

family trip 2013_pangkor island #part1

as salam...gigih malam ni aku update blog..tak menyabar nak update sebab takut tak sempat..yela, 3 hari berkursus..banyak kerja tertangguh kat office..huhu
so sebelum aku lupa cerita2 yang aku nak cerita kan, baik aku update dengan kadar segera walaupun dah seminggu lebih berlalu..hehehe

6-8 Jun lepas, aku & family telah cuti2 malaysia di pulau pangkor..ok, utk pertama kalinya aku dapat jejak kaki kesana.heee..kitorang pergi dalam 34 org kot, dengan menyewa sebuah bas..ha, mmg dah jadi lumrah  family aku, kalau nak buat trip mmg akan sewa bas..sonang, sekali jalan!  

kitorang gerak dari seremban dalam pukul 10 pagi, sebenarnya dalam pukul 3 dah boleh check in tp seperti biasa, family aku kalau berjalan jauh mesti banyak hentian yang kitorang berhenti..last2, sampai ke jeti lumut dalam pukul 4 ptg..fuuhh!

capture by suamikuuu

gambar gegau hasil dari tangan isteri.. :p


kerabat..hehe

bersama nenek, mak & makcik..seronok tgk nenek gembira masa holiday ni.. :)

same ke???

mak & makcik :)


my handsome boy :p

chalet kami..err..tapi dah lupa nama...hee


sampai chalet dalam pukul 5.30pm..terus masuk bilik & rehat..malam lepas maghrib carik makan dekat tepi pantai, cuci mata & servay harga barang..
chalet kitorang dekat teluk nipah, dari chalet jalan nak keluar menuju ke pantai dalam 100meter..
lokasi yang strategik.. :)


.. myrah ..