Isnin, Mei 27

majlis akad nikah kak ikin..

 wahhh...rasa macam dah lama sangat tak update blog..mood nak mengupdate dah lari sangatt tapi mood nak membaca blog korang masih on.. :)

meh nak cerita, sempena cuti wesak yang lepas..sepupu ku telah selamat dinikahkan dengan buah hatinya..dengan hanya sekali lafaz.. :)

with beautiful bride







berdebar





tema adalah merah
tapi aku dan suami terlarik tema..heheheh

kami!

 menunggu ketibaan pengantin dari masjid..


pengantin lama jadi pengapit pengantin baru..hee
 
cantik!

selesai majlis..pengantin kelaparan..!

bestnya bersanding!hihi

dan seperti biasa, selesai majlis..pengantin pasti akan kehujanan mcm majlis aku sebelum ni.simbah2..orang pertama yang kena adalah pengantin perempuan dan diikuti dengan pengantin lelaki..mangsa seterusnya adalah suami ku & aku..huwarghhh!ingatkan dah tak jadi pengantin, akan selamat..tak jugakkk..
 
 pengantin lama & pengantin baru

 laki aku pon ligat mencari mangsa, nak balas dendam katanya..haiyakkk



selesai simbah2, dengan baju lencun tu terus naik kereta balik rumah..kereta pon lencun gak gara2 amighul yang lencun luar dalam..hoho..


.. myrah ..

Jumaat, Mei 10

Dulu dan Kini


dulu suka sangat kumpul tiket movie yang ditonton dengan amirul..buat kenangan kononnya..
tapi sekarang dah start kumpul tiket bus pulak..yela, boleh kata hampir tiap minggu balik jb naik bas kan.hehe
kenangan jugak tu..manalah tau ada rezeki ktorang dapat duduk sama, boleh tunjuk kat anak cucu, pengorbanan si mahirah & amirul ni..hihi

eyh, suami balik hari ni..kejap lagi sampai..yeayy!! 


Sent from Samsung Mobile

Isnin, Mei 6

Dari selasa hingga ahad.. :))

konon je aku tak dapat jumpa suami 3 minggu gara2 kena pergi kursus & PRU tapi minggu lepas, selasa malam aku dah angkat kaki balik jb..hihi..rabu cuti labour day, khamis jumaat aply cuti rehat..
kalau fikirkan baki cuti, mmg taknak tapi bila fikirkan suami, wajib aply gak..hihi..
lagipon bukan aku yang mengada2 nak balik, suami jugak yang request..so alasan untuk balik adalah kuat..kehkehkeh :P



sepatutnya plan nak balik seremban dari jb, hari jumaat tapi bila dah jmpa amirul, reti pulak nak balik awal kannnn..so decide nak balik pagi sabtu, sekali nak beli tiket bas, sold out okeee..yang ada cuma 7.30 pm
beli jugak tapi ayah aku bising, tak bagi balik malam sebab waktu kemuncak katanya..takut apa2 jadi malam tu..huhu..so redha, jual balik tiket tu & beli tiket hari ahad pagi..nasib baik ada lagi & sempat balik sempat tuk mengundi, kalau tak lagi 5 tahun baru aku dapat mengundi..huhu
bila dah cuti lama, hari ni adalah tersangat malas untuk pergi kerja..tambah pulak mengantuk yang hamat sebab tunggu result PRU malam tadi..huwargghhh~~


.. myrah ..



Sent from Samsung Mobile