Khamis, Februari 21

21.02.2013 - 2 months :)

Alhamdulillah..hari ni genap 2 bulan kami bergelar suami isteri..
walaupun belum dapat menjalankan tugas sebagai suami & isteri sepenuhnya, tapi aku tetap bersyukur dan bahagia dengan ikatan ini.. :)
semoga perjalanan hidup kami akan dipermudahkan & sentiasa mendapat kerahmatan dari Dia....






credit to : D'TAKERpiX Photography 


.. myrah ..

Rabu, Februari 20

tak sabar nak bau baby!

20.2.2013 _ me & amirul officially menjadi paksu & maksu!!
tahniah kepada kakngah amirul yang selamat melahirkan baby boy seberat 3.0kg..
tak sabar nak balik jb untuk ketemu baby comey ni & baby tua sy jugak..hikhikhik :p


hye baby!tunggu maksu balik minggu ni jumpa awk yer.. :)


.. myrah ..

wordless wednesday




haissshhh...rindunya kat si dia ni..
beginilah nasib kami yang berPJJ ni..hukhuk :'(


.. myrah ..




Sent from Samsung Mobile

Selasa, Februari 19

wedding review : kek

merujuk kepada entry yang lepas 
mula2, katerer kata akan sediakan kek, lepas tu tak jadi sebab dorang tukar kek tu ke cendol & ice cream utk tetamu..so aku pon order jugak lah kek yang hanya 2 tingkat..
mula2 berangan nak kek yang grand2 macam entry sebelum ni..
tapi disebabkan aku tak menitikberatkan sangat bab kek ni, aku just order kek yang simple..


tapi 2 minggu sebelum majlis, pihak katerer bagitau balik yang dorang tetap akan bagi juga kek, konon sebagai hadiah lah..hehe..Alhamdulillah, rezeki kami..
terima kasih!





kek free kami..hehe

simple je..ok la, xboleh nak demand sangat..kata freeee...hehe
nasib baik jugaklah aku  tak tempah kek lain sebabnya aku cuma makan kek ni secuit je time potong kek & suap2 dgn amirul.hehe..lepas tu sibuk bergambar.. hee ;)



.. myrah ..

Isnin, Februari 18

wedding review : outfit

salam..dah dekat 2 bulan nikah baru sekarang berkesempatan nak update pasal baju nikah, bersanding di seremban & jb.hehe
sebenarnya nak tunggu gambar dari camera2 family tapi sampai sekarang tak dapat so update jela tapi guna gambar yang kwn2 tag kt fb..hehe..pinjam gambar yer kwn2 ku.. ;)


majlis akad nikah 

baju untuk majlis akad nikah ni, aku tempah dekat tailor biasa saja..murah & puas hati..rujuk entry ini 
kain untuk baju aku dengan amirul, aku beli di jakel..pakej apa, dah tak ingat tapi dapat 2m lace + 4m satin + 5m satin utk bj melayu + sampin..



untuk shawl & veil, aku beli chiffon (shaw) , nett (veil) & border lace dekat jakel..rasenya sebulan sebelum majlis kot, tak ingat..border lace dekat jakel mmg cantik tapi harganya mmg telan airliur la..hehe
kemudian aku hantar ke ayunar untuk dijadikan shawl & veil..aku request plain shawl & untuk veil aku minta dia tambahkan beads.. 





ada juga yang bertanyakan pasal kasut yang aku pakai time nikah ni..
sebenarnya, ni kasut yang aku selalu pakai pergi kerja je..hehe..konon nak pakai heels hitam, nak sama dengan kasut amirul la sekali dah kelam kabut, capai jelah kasut ni..outdoor pon dekat depan rumah je, tak jauh.. ;)
kasut tu aku beli dekat summit..



majlis resepsi (seremban)

outfit untuk resepsi ni aku ambik dari ryaniez moments, sekali pakej dengan makeup dengan pelamin..
time pilih2 baju tu, takde baju pink yang aku berkenan, then terus decide tempah baju baru..
pilih2 design, akhirnya terkenan dengan design ni..aku cuma nak baju yang simple & tak sarat..


untuk suami ku ni pon baju yang baru jugak, mengikut kehendak beliau..







majlis resepsi (jb)

outfit kami untuk majlis di sebelah jb, kami ambik dari qynaz classique bridal..juga sekali pakej dengan pelamin & makeup..
songket ni aku yang request sbb teringin sangat nak pakai..hehe..kalau outfit untuk majlis sebelah seremban amirul yang pilih, untuk sebelah jb turn aku pulak..colour songket ni qynaz bridal takde, tp selagi boleh aku nak jugak..hehe..


kasut untuk majlis di seremban & jb aku beli dekat summit je..takde gambar, tunggu lah kalau2 terjumpa gambar kasut, aku post ye..hehehe

ok, jum sambung buat kerja!


.. myrah ..


Khamis, Februari 7

mereka yang disayangi

sekarang ni asyik cerita pasal weding je kan..kali ni nak cerita pasal aktiviti bersama sepupu ku yang tersayang..
sangat bertuah rasanya sbb ada sepupu yang sangat best & sporting macam mereka..
setiap kali berkumpul, mesti macam nak roboh rumah..eheheh
masa majlis aku yang lepas, dorang ni sanggup cuti awal sebab nak meriahkan rumah nenek..
dari sebelum nikah sampailah habis majlis bersanding, mmg meriah sentiasa..
21.12.2012 majlis nikah, 22.12.2012 majlis bersanding & belum pon reda penat masing2, 23.12.2012 tu boleh pulak ajak main boling & karaoke..
mula2, aku mcm tak nak join sbb nak balik putrajaya dengan suami..hihi..tapi nasib baik last minute aku confirm ikut..kalau tak memang menyesal lah.. ;)

kami!!

pengantin baru, inai penuh lagi..hehehee

orang tua sibuk main boling, anak2 sila main tab yer..

3 beradik

group kami yg tak hebattttt

bakal perantin!

suami ku..ngehngehhh..gaya lebih tapi 1st game kalah ditangan si isteri..hihi

apakah?
second game, si isteri pulak yang kalah ditangan si suami..hukhuk

si bujang & si daghooo :p

pengantin yang syiok sendiri..heheheh

gambar2 masa karoke tak boleh upload sebab masing2 perangai tak senonoh..hihi
banyak lagi aktiviti dengan sepupu2 ku..kdg2, yang lelaki main futsal, prempuan duduk rumah..kadang2 buat bbq & mcm2 lagi lah..best!!

aku harapa sangat, semoga hubungan kekeluargaan kami ni akan erat selamanya..aamiin..
amighul, welcome to my big family..awak telah sepenuhnya diterima dalam keluarga kami.. :D

.. myrah ..

Rabu, Februari 6

tahniah tahniah tahniaaahhh!! :D

untuk minggu ni ada 5 jmputan kahwin yang saya dapat..
tahniah kalian semua, semoga perkahwinan kalian diberkati Allah swt..
insha Allah, kalau berkesempatan sy akan cuba datang ye.. ;)



.. myrah ..