Khamis, Januari 31

wedding review : pelamin

dikala aku kelapangan hari ni, meh lah update sikit mana2 yang aku teringat..hehe
hari ni feeling macam jumaat sebab esok adalah cuti sempena hari wilayah..wehooo! ;)

ok2, hari ni aku nak review pasal pelamin untuk majlis nikah, resepsi di seremban & bertandang di jb..
gambar ni semua ehsan dari fb..heheee


akad nikah

beriya je aku nak ada pelamin untuk akad nikah..konon time nak dinikahkan tu nanti, aku nak duduk kat pelamin & amirul pulak duduk depan pelamin tu bertentang dengan ayah..
tapi.................nan hado!
ni gara2 aku lambat siap time makeup & rombongan amirul sampai awal..excited amirul nak nikah ea, aku dalam bilik tak siap lagi dah nampak dia sampai..gelabah makcik tau..huhu
siap je aku pakai shawl & veil, terus imam panggil keluar..haiyookk, tak sempat nak kemas2 kan lagi shawl, tu yang senget benget je..hihi..keluar dari bilik terus duduk depan pintu je sbb mirul pon duduk dekat2 situ jugak..tapi pelamin ni tetap digunakan jugak, untuk upacara batal air sembahyang & bergambar tapi kejap jela...hukhuk



resepsi (seremban)

pelamin ni disediakan oleh ryaniez moments bridal..
pelamin ni pasang dekat kemah sbb besar kan..team ryaniez pasang pelamin ni pukul 2am & aku tak sure pukul berapa siap..tapi pagi dalam pukul 10 am hari sanding tu, dorang still touchup sebab tak berapa siap sangat katanya..
sebenarnya, hanya 70% je dari pelamin yang aku idamkan ada dekat pelamin ni..30% tu dorang tak sempat buat atas sebab2 tertentu..maybe sebab kerja last minit kot, so agak rushing.huhu
tapi ni pon dah cukup cantik & simple.. :)



bertandang (jb)

pelamin ni disediakan oleh kawan amirul, aku tak ingat nama bridal sebab untuk sebelah jb, semuanya amirul uruskan..aku tak masuk campur..hehe
plan sebenar, ktorang takde bersanding, cuma berarak & terus makan damai..
tp amirul nak buat surprise, tempah jugak pelamin & nak bersanding tanpa cakap dengan aku..tp apakan daya surprise tak menjadi sbb dah terlepas cakap..hihi
pelamin awk lagi meriah dari pelamin sy b, berbunga2..hehe


ok, itu saja..sekian review dari saya..hehe ;)


.. myrah ..

Rabu, Januari 30

Wordless Wednesday



Mood nak update blog dah terbang jauuuuuhh..malas gilos..huhu
Semoga ada keajaiban dtg membawa kerajinan tu kembali..hehehe :p



Sent from Samsung Mobile

Isnin, Januari 21

sebulan


Alhamdulillah, genap sebulan aku menjadi yg halal untukmu...




Sent from Samsung Mobile

Jumaat, Januari 18

wedding review : make up

hari ni nak share pasal makeup untuk majlis pernikahan dan majlis bersanding..
utk dua2 majlis ni aku amik dari kak hani..


sebelum..
owh noooo..muka yang sangattttttttttttttt..err, xperlu kata apa2..hehe



majlis pernikahan

selepas..



aku suka makeup untuk majlis pernikahan ni, sebab xterlalu berat & nampak natural even tebal..hehe


majlis persandingan

selepas


tanpa lens sebab mata agak sensitip..huhu


kalau nak dibandingkan antara dua2 majlis ni, aku lagi suka makeup untuk majlis pernikahan sebab nampak soft..yela, i kan jarang bermakeup tebal..bukan jarang tp mmg xpernah kecuali time tunang, nikah & bersanding..hehe

so kalau ada sesiapa berminat dengan servis kak hani, korang boleh like page fb dia..dia pon ada sediakan khidmat photographer..dia buat dengan suami dia dan selalu jugak jadi OP untuk event2 & weding artis..huhu


.. myrah ..

Khamis, Januari 17

wedding review : acara wajib selepas pengantin bersanding..hehe

untuk acara yang dimaksudkan aku ni, area negeri sembilan selalu jugak buat, negeri lain aku xsure tapi yang pasti family aku mmg wajib buat..semua cucu nenek anum, mmg xkan selamat..hehe

majlis kahwin sebelum2 ni, masak sendiri so pengantin akan dipaksa untuk cuci segala periuk & time tu dorang akan kena simbah dengan segala jenis air.. tapi disebabkan time weding aku ni kitorang gunakan khidmat katering, xdo lah periuk kuali yang kitorang kena sental..kononnya boleh selamatlah, sekali balik je dari outdoor photoshoot, semua dah tunggu depan rumah & suruh pengantin2 ni tukar baju dan turun balik..haiyooo...

si mastermind..

air sabun + air cendol + air limau + telur rebus + kulit limau dan lain2..huuhh!!
bulan 5 nanti aku balas yer kin..hihi

acara pon bermula..errr..

amighul redhoo je yer..abg aku pon relax sajo..hehe


kejamkannnn!!siap terasa kat bibir air perisa limau..haha




even terasa dibuli tapi tetap seronok..lepas ni dapat jadi tukang penyimbah je, dah xboleh jadi mangsa lagi..hehee

meh layan video pendek ni pulak..heee





selesai kena siram, masing2 menggigil sambil tunggu turn nak masuk bilik mandi..hihi
thanks saudara2 ku sekalian, korang mmg the best!!hihi

.. myrah ..

Rabu, Januari 16

Wordless Wednesday


Alhamdulillah, majlis bertandang telah selamat dijalankan pada 12 Januari 2013..
terima kasih kpd keluarga dan semua yang datang untuk meraikan kami.. :)





.. myrah ..


Sent from Samsung Mobile

Selasa, Januari 8

wedding review : guestbook corner


untuk guestbook corner, aku deco sendiri je..
cuma beli buku di mph & colourful pen, letak frame gambar & note yang ditempah dekat PAYYA..
untuk props pulak, ada yang aku tempah dan ada yang aku buat sendiri je..
lily handbouquet yang tersorok tu pulak, HB yang aku guna time nikah, recycle balik..xbaik membazir..hehe


.. myrah .. 

Isnin, Januari 7

wedding review : Henna

untuk inai / henna yang aku pakai time wedding hari tu, aku amik dari zana henna
akk ni dia cover untuk area negeri sembilan & melaka..
aku amik Pakje C dan dapat free ukiran henna untuk 2 orang family..

aku pakai inai ni sehari sebelum majlis nikah, dalam tengahari..

mula2 request design yang simple, tapi lepas tu teramik yang ni pulak..hihi..confuse betol, semua design nak..hehe


2jam selepas pamakaian..merah kehitaman..
risau, takut tak cantik sebab nampak hitam2 je..huhu

pagi sebelum nikah..berkali2 cuci tangan, akhirnya xhitam lagi..heee

seminggu selepas pamakaian..
inai di hujung jari dah mula pudar tapi corak henna still kukuh..hehe
henna yang aku pakai ni mmg tahan lama, 2minggu selepas tu pon aku pergi kerja, kaki still penuh dengan ukiran..maluuuu..
yang kat tangan dah hilang sikit2 sbb aku tenyeh hari2..hihi

rasa mcm nak pakai inai lagi laaaaa...owh, minggu ni mmg akan pakai lagi untuk majlis bertandang..
hoyeeahh!! :D


.. myrah ..

Jumaat, Januari 4

wedding day : terima kasih untuk hadiah itu! :)

yess!!hari jumaat yang dinanti akhirnya muncul juga.. :)
ini lah adat orang yang berLDR..tiap minggu mesti menantikan hari jumaat, nak jumpa suami..tapi 2 hari 2 malam jela..hukhuk.. *sabaarrrr*

ok2, berbalik kepada tajuk..
dah 2 minggu kahwin baru gigih nak update sikit2 pasal wedding hari tu..
bukan xnak update tapi gambonya xde..nanti xbest pulak kan..hehe
untuk majlis resepsi di rumah aku, boleh kata banyak jugak lah hadiah yang aku dapat..thanks!!
ada yang aku bawak balik putrajaya, ada yang aku tinggalkan kat rumah parents di seremban..
kereta xmuat lah, ni pon sampai 2 trip dari seremban ke putrajaya untuk mengangkut hadiah..fuuuhh!

ini hadiah yang ada dekat putrajaya..
yang dah dirasmikan hanya lampu dan lampu...hihi
yess..satu untuk ruang tamu, satu lagi untuk bilik.. :)

antara barangan elektrik yang aku dapat..tq2


untuk wishlist yg aku pernah buat sebelum ni disini mywish : hadiah perkahwinan
boleh kata hampir semua yang diidamkan aku dapat..hehe
suka!mekasih sekali lagi yer kawan2 dan sedara2 ku sekalian.. :)

jum cek balik list hadiah tu..

1. microwave oven _ gagal diperolehi, harus mengepaw mak kesayangan..hihi

2. blender / food processor _ berjaya memperolehi 2 set..thanks intan!! :D

3. hair dryer _ berjaya mengepaw kaklong ku..heee

4. set pinggan mangkuk _ hadiah yang paling berat aku dapat..thanks aida, fazillah & jborn!! :D

5. toaster _ dapat juga! :D

6. lampu ikea _ thanks cousin ku.. ;)

7. bedsheet : yeahhh, dapat 2 yang berwarna merah..auummmm...hihihi

8. buku resipi _ beli sendiri!hehehe

9. baby stroller _ ni mmg xkan dapat lah kan..hihi..tapi ada dapat barbie doll dan bantal busyuuk untuk bakal baby ku nanti..hihi


10. doa _ terima kasih yang xterhingga untuk doa2 dari keluarga, saudara2 dan kawan2 yang mendoakan untuk kami..tiada apa yang dapat aku balas cuma dengan ucapan terima kasih :')



.. myrah ..

Khamis, Januari 3

2012 - penuh dengan kenangan terindah

ini antara kenangan yang paling terindah buat kami.. :)

3.6.2012 _ majlis pertunangan

21.12.12 _ majlis pernikahan

22.12.12 _ majlis persandingan


semoga 2013 ini akan memberi lebih kebahagiaan kepada kami  :)


.. myrah ..

Rabu, Januari 2

Worless Wednesday


hari pertama bekerja setelah bercuti selama 19 hari..fuuhhhh!
nasib baik naik kerja je dah hari rabu..cepatlah jumaat!!huhu


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone