Khamis, Ogos 15

selamat hari raya! :D

 selamat hari raya!!
macam mana dengan raya korang..best??hehe
hari ni dah masuk raya yang ke 8 & merupakan hari pertama aku mula bekerja..sepatutnya raya ke 6 dah masuk kerja tapi sambung cuti..hehehehehehehe

spt yang diberitahu sebelum ni, untuk tahun pertama aku beraya di jb..tapi raya kedua dah gerak balik ke seremban..punyalah tak menyabar, dari pagi aku dah mula memujuk si amirul tuk bertolak balik seremban awal..tapi dia tak termakan dengan pujukan bini dia ni..lepas solat jumaat, dalam pukul 2lebih baru kitorang gerak..daripada muncung sedepa, terus bertukar ke senyuman yang meleret panjangnya..hihi

oh ye, raya ni aku paling tak banyak amik gambar..tak taulah kenapa..selalunya tiap tahun mesti ada album raya dekat fb tapi tahun ni takdo..huhu


 hari pertama : pink!
ni lah baju yang aku duk sibuk jahit manik tu..hasilnya, baju aku jadi berat..hehehe



hari kedua : green!
beli baju dah siap je, nasib baik ada saiz sebab dah terminat sangat dengan design songket tu..si suami pulak, beli baju Aaron Aziz by Jakel..nak sedondon dengan bini lah katekan.. :p
 

 suami saya dah kurus!bulan puasa hari tu turun 5kg..huhu


hari ketiga : red!
ni baju sedia ada yang baru sekali je pakai..kan dah cakap, baju raya ada 2 pasang je, yang lain semua baju tak raya.heee




hari keempat : tak bertema..hehe
chiffon penny dari thepoplooks ni aku beli untuk pakai time raya tahun lepas tapi tak terpakai2..last2, tahun ni baru pakai..suami i ni cerewet, tak suka tengok bini dia pakai dress..tunggu pregnant baru pakai katanya..tapi nasib baik dress ni cantik dekat mata dia..so lepas lah nak pakai..huhu
 



hari kelima : biru!
time ni casual je, jalan2 rumah saudara dekat kl & amirul nak terus balik ke jb..
hari yang tak menyeronokkan sebab dah kena berpisah selepas 10 hari duk berkepit..huhu..
takpe, sabar..esok dah nak jumpa balik!heheheheh
 



hari keenam & ketujuh : temanya semput!hehe
sepatutnya dah start kerja tapi pagi tu tetiba batuk2 & flu yang teruk..pergi klinik terus dapat mc 2 hari..penyakit raya katakan..setiap kali beraya rumah orang habis semua benda sejuk diminumnya..sekarang dah semput..huhu
 


dan hari kelapan, sudah mula bekerja!
walaupun mata, hidung, tekak & dada terasa berat..ha, semua berat yer..huhu


.. myrah ..

7 ulasan:

hidayu ayumie berkata...

selamat hari raye..
sweet...

cha berkata...

cantiknya baju raya u. i suka pink dgn songket tu. kreatif la u jahit manik sndiri. i tangan keras tak kreatif haha

selamat hari raya u

khadijah berkata...

Myrah selamat hari raya. Cantik2 baju raya myrah. Nanti pregnant pakai la puas2 dress cam dija ni, raya mmg kene pakai dress je la. :)

myrah berkata...

hehe..selmat hari raya semua :)

hunnybunny berkata...

Selamat hari raya myrah!

hunnybunny berkata...

Cantek bju songket tu..beli siap ke?

myrah berkata...

selamat hari raya hani!
songket tu beli siap je..hehe