Jumaat, Ogos 2

24 Ramadhan :)

 Assalamualikaum wbt & Salam Jumaat :)
kemain panjang salam aku hari ni ek..hehe..pejam celik pejam celik, kejap je dah nak sampai ke penghujung ramadhan untuk tahun ni..last update hari tu masa ramadhan ke 7..sekarang dah masuk ramadhan yang ke 24..mcm mana dengan persiapan raya korang?
aku biasa2 je..tapi sangat excited sebab akan beraya dengan suami :)

ok, hari tu aku ada cakap akan merajinkan diri untuk memBeading baju raya tahun ni..ingatkan cuma angan2 tapi last2 menjadi kenyataan jugak..hehehehehe
tiba2 mcm tak sabar2 nak menjahit & bila siap, suami pulak puji..
wahhh..kemain kembang lah bini dia ni kan..berbunga2 hati..hihihihi
 
 inilah hasilnya..yeayyy!menjadi spt yang diinginkan...hehe
nampak simple kan tapi 2 hari jugak menyiapkan..start menjahit dari lepas berbuka sampai pukul 11 malam selama 2 malam berturut..

then, my bff pulak terbang ke bandung..bila tau je, terus kirim border lace..kat sana kan cantik2 dan murah2..konon kirim 2 meter, sekali sampai kat tangan, ada 6 meter semuanya & harganya sangatlah jauh beza dengan border lace yang aku beli on9..
thank you cik intannnn!raya nanti jmput datang rumah ek, boleh makan cookies idaman kau..hee ;)

 cantik tak??sila cakap cantik ye..hehe

bila dah dapat border lace, mula lah mencarik baju yang sesuai utk diletakkan lace ni..
nasib ada baju yang sesuai & kerja DIY diteruskan..
WIP..tapi sekarang dah siap pon..yang ni pon ambil masa 2 hari jugak..orang lain yang hebat boleh je siapkan dalam masa yang singkat tapi tangan aku ni kan agak bengkaaaa..tu yang lambat..hehehe :p

ok, selesai bab baju..tahun ni mmg confirm ada 2 je baju baru, yang lain pakai je baju2 yang sedia ada..tapi kebanyakannya baru sekali pakai..boleh lah kan, kira baru lagi la tu..hee


rasanya semua orang tahu yang kerajaan ada bagi sumbangan raya sebanyak RM500.00 kepada penjawat awam dari gred 1-54 & aku salah sorang yang dapat..Alhamdulillah..tu merupakan bajet duit raya untuk sepupu2 & anak buah..

dan rabu lepas pulak, rezeki aku dimurahkan lagi bila bos2 besar bagi duit raya dekat si PA mereka ni..Alhamdulillah..seronok kemain!heheh

hasil duit raya tahun ni..seumur hidup, ni duit raya yang paling banyak aku dapat..hehehe..syukur..



ok lah, nak sambung buat kerja..hari ni last day kerja sebelum bercuti selama seminggu lebih dan esok si suami akan datang menjemputi isteri untuk pulang ke JB..yeahh..balik rumah mertua awal..
takpe, awal balik sana, awal jugaklah balik sini..kena adil kan..hehehehehehe

ok, dikesempatan ini jugak aku nak memohon seribu kemaafan kpd korang semua jika ada salah silap, tersalah kata atau apa2 saja yang tidak menyenangkan korang..sesungguhnya aku juga manusia biasa yang tidak pernah terlepas dari melakukan kesilapan.. :')


selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin!



.. myrah ..

8 ulasan:

cik fadh berkata...

selamat hari raya kak !!! nk duit raya bole?? hahaha

cik fadh berkata...

selamat hari raya kak !!! nk duit raya bole?? hahaha

myrah berkata...

selamat hari raya jugak fadh!!
eyh, bonus awak lagi masyuukkk..nak duti raya jugak!haha

khadijah berkata...

Myrah selamat hari raya. Nak balik jb ye. Dija pun malam ni gi umah mak mertua, raya pertama kat jb dulu ni :) cantik la myrah baju yg dah siap beading tu. Dija pun tahan ni konsep lace je banyak, beli border lace tampal, cantik lace mira, nak kirim jugakkkk♥

myrah berkata...

aah dija, kita raya pertama balik jb dulu..then baru balik seremban..hehe..selamat hari raya jugak.. :)

*wink* berkata...

myrah..comeyyyyy

cha berkata...

wah cantiknya u buat tu kreatifla :O

bintang hati berkata...

WAH NMPKNYA RAYE PEPLUM YE THN NI..
CIK BIN X MERASA BER'PEPLUM2 PN, SDH SARAT PERUT NI.. HUHU