Khamis, April 4

wedding review : akad nikah

ok, entry bersambung lagi..kali ni nak ceritakan tentang sekitar majlis akad nikah..
plan asal, nikah pada pukul 3.30 petang tapi si bakal suami ni excited pulak datang awal..si bakal isterinya, dah huru-hara dalam bilik sebab tak siap makeup lagi..
time tengah makeup tu aku dah nampak kereta abah amirul parking dekat rumah jiran..ha, menggelabah..tak siap makeup, baju pon tak pakai lagi..haiyaaa
tepat2 je aku pakai veil, pak imam dah panggil pengantin perempuan keluar..tak sempat nak touchup2 lagi..itu yang shawl, veil semua senget benget tu..hukhuk

dan disebabkan kelewatan aku bersiap, tak dapat nak terus melangkah ke pelamin yang kononnya aku akan duduk situ ketika lafaz nikah..so duduk depan pintu bilik jela, tanpa beralaskan apa2 sebab mak andam terlupa nak bawak otomen..dia pergi ambik tapi tak sempat sampai..redhooo jela kaki sesemut & cramp..huhuu

ketibaan

apa yang cik intan suko sangat tu??hehe




debar yer bangggg..hihi




owh..nampak parutku!




ijab dan kabul
kena ulang dua kali sebab ayah aku tergagap..amirul lancar sajo..hihi



Alhamdulillah..aku sudah berimam.......



abah amirul :)

ayahku... :)



ternangis sikit je..heee





 mas kahwin & gelang (batal air sembahyang)







 ayah & emak :)

 suami & ister



  
untuk outdoor selepas majlis nikah ni, aku review later k..
kerja hakiki masih tak siap lagi tapi curi2 masa kejap update blog..hee


.. myrah ..

6 ulasan:

cik fadh berkata...

kak, bace satu2 ni kan tetibe air mata fadh plak bergenang..rase debarnyer tu..huhu..touching la !

cik mah berkata...

Cantik..bestnyer moment tu kan...

khadijah berkata...

alala dear tak sempat pun still cantik je myra :)

myrah berkata...

fadh : hehe..debar sangatttt..tapi time nikah ni akk ternangis sikit je, selalunya tgk org nikah akk yang over..heee

myrah berkata...

cik mah : kannnnn..rasa mcm nak ulang balik...

myrah berkata...

dijah : hehe..thanks mummy to beeeee :)