Isnin, Februari 18

wedding review : outfit

salam..dah dekat 2 bulan nikah baru sekarang berkesempatan nak update pasal baju nikah, bersanding di seremban & jb.hehe
sebenarnya nak tunggu gambar dari camera2 family tapi sampai sekarang tak dapat so update jela tapi guna gambar yang kwn2 tag kt fb..hehe..pinjam gambar yer kwn2 ku.. ;)


majlis akad nikah 

baju untuk majlis akad nikah ni, aku tempah dekat tailor biasa saja..murah & puas hati..rujuk entry ini 
kain untuk baju aku dengan amirul, aku beli di jakel..pakej apa, dah tak ingat tapi dapat 2m lace + 4m satin + 5m satin utk bj melayu + sampin..



untuk shawl & veil, aku beli chiffon (shaw) , nett (veil) & border lace dekat jakel..rasenya sebulan sebelum majlis kot, tak ingat..border lace dekat jakel mmg cantik tapi harganya mmg telan airliur la..hehe
kemudian aku hantar ke ayunar untuk dijadikan shawl & veil..aku request plain shawl & untuk veil aku minta dia tambahkan beads.. 





ada juga yang bertanyakan pasal kasut yang aku pakai time nikah ni..
sebenarnya, ni kasut yang aku selalu pakai pergi kerja je..hehe..konon nak pakai heels hitam, nak sama dengan kasut amirul la sekali dah kelam kabut, capai jelah kasut ni..outdoor pon dekat depan rumah je, tak jauh.. ;)
kasut tu aku beli dekat summit..



majlis resepsi (seremban)

outfit untuk resepsi ni aku ambik dari ryaniez moments, sekali pakej dengan makeup dengan pelamin..
time pilih2 baju tu, takde baju pink yang aku berkenan, then terus decide tempah baju baru..
pilih2 design, akhirnya terkenan dengan design ni..aku cuma nak baju yang simple & tak sarat..


untuk suami ku ni pon baju yang baru jugak, mengikut kehendak beliau..







majlis resepsi (jb)

outfit kami untuk majlis di sebelah jb, kami ambik dari qynaz classique bridal..juga sekali pakej dengan pelamin & makeup..
songket ni aku yang request sbb teringin sangat nak pakai..hehe..kalau outfit untuk majlis sebelah seremban amirul yang pilih, untuk sebelah jb turn aku pulak..colour songket ni qynaz bridal takde, tp selagi boleh aku nak jugak..hehe..


kasut untuk majlis di seremban & jb aku beli dekat summit je..takde gambar, tunggu lah kalau2 terjumpa gambar kasut, aku post ye..hehehe

ok, jum sambung buat kerja!


.. myrah ..


12 ulasan:

cik mah berkata...

cntik bj resepsi..lembut je tgok..songket tu pun cantik juga...

MiYOKO SuKi berkata...

cntikla bj pink tu...simple tp gojes!!

myrah berkata...

cik mah : kte pon suka baju resepsi awk..jeles!hehe

myrah berkata...

miyoko suki : hehe..thanks awk.. ;)

*wink* berkata...

owh..kasut nikah tu..aummmm

myrah berkata...

farhana : kasut biasa jela..hehe

Maisarah berkata...

sorry nak tnye, yg shawl time nikah tu u tempah ikut saiz bese ke? camne u pkai shawl tu ye

Maisarah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
myrah berkata...

untuk nikah guna halfmoon shawl..yang tu kita pin ke belakang je..

Ej Emamia berkata...

Salam. .hi dear. Nk tanye la brape harga pakej yg u amik dr ryaniez moment?

Ej Emamia berkata...

Hi dear..nk tanye la . brape harga pakej yg u amik dr ryaniez moment?

myrah berkata...

ej emamia : awakkk..sorry, kita tak ingat lah..lagipun kita sekali dengan abang sbab majlis kita sekali dengan dia..