Khamis, Januari 31

wedding review : pelamin

dikala aku kelapangan hari ni, meh lah update sikit mana2 yang aku teringat..hehe
hari ni feeling macam jumaat sebab esok adalah cuti sempena hari wilayah..wehooo! ;)

ok2, hari ni aku nak review pasal pelamin untuk majlis nikah, resepsi di seremban & bertandang di jb..
gambar ni semua ehsan dari fb..heheee


akad nikah

beriya je aku nak ada pelamin untuk akad nikah..konon time nak dinikahkan tu nanti, aku nak duduk kat pelamin & amirul pulak duduk depan pelamin tu bertentang dengan ayah..
tapi.................nan hado!
ni gara2 aku lambat siap time makeup & rombongan amirul sampai awal..excited amirul nak nikah ea, aku dalam bilik tak siap lagi dah nampak dia sampai..gelabah makcik tau..huhu
siap je aku pakai shawl & veil, terus imam panggil keluar..haiyookk, tak sempat nak kemas2 kan lagi shawl, tu yang senget benget je..hihi..keluar dari bilik terus duduk depan pintu je sbb mirul pon duduk dekat2 situ jugak..tapi pelamin ni tetap digunakan jugak, untuk upacara batal air sembahyang & bergambar tapi kejap jela...hukhuk



resepsi (seremban)

pelamin ni disediakan oleh ryaniez moments bridal..
pelamin ni pasang dekat kemah sbb besar kan..team ryaniez pasang pelamin ni pukul 2am & aku tak sure pukul berapa siap..tapi pagi dalam pukul 10 am hari sanding tu, dorang still touchup sebab tak berapa siap sangat katanya..
sebenarnya, hanya 70% je dari pelamin yang aku idamkan ada dekat pelamin ni..30% tu dorang tak sempat buat atas sebab2 tertentu..maybe sebab kerja last minit kot, so agak rushing.huhu
tapi ni pon dah cukup cantik & simple.. :)



bertandang (jb)

pelamin ni disediakan oleh kawan amirul, aku tak ingat nama bridal sebab untuk sebelah jb, semuanya amirul uruskan..aku tak masuk campur..hehe
plan sebenar, ktorang takde bersanding, cuma berarak & terus makan damai..
tp amirul nak buat surprise, tempah jugak pelamin & nak bersanding tanpa cakap dengan aku..tp apakan daya surprise tak menjadi sbb dah terlepas cakap..hihi
pelamin awk lagi meriah dari pelamin sy b, berbunga2..hehe


ok, itu saja..sekian review dari saya..hehe ;)


.. myrah ..

2 ulasan:

Sumayyah Nadhirah berkata...

simple n nice =)

myrah berkata...

pelamin tunang maya lagi niceeeee ;)