Isnin, Januari 7

wedding review : Henna

untuk inai / henna yang aku pakai time wedding hari tu, aku amik dari zana henna
akk ni dia cover untuk area negeri sembilan & melaka..
aku amik Pakje C dan dapat free ukiran henna untuk 2 orang family..

aku pakai inai ni sehari sebelum majlis nikah, dalam tengahari..

mula2 request design yang simple, tapi lepas tu teramik yang ni pulak..hihi..confuse betol, semua design nak..hehe


2jam selepas pamakaian..merah kehitaman..
risau, takut tak cantik sebab nampak hitam2 je..huhu

pagi sebelum nikah..berkali2 cuci tangan, akhirnya xhitam lagi..heee

seminggu selepas pamakaian..
inai di hujung jari dah mula pudar tapi corak henna still kukuh..hehe
henna yang aku pakai ni mmg tahan lama, 2minggu selepas tu pon aku pergi kerja, kaki still penuh dengan ukiran..maluuuu..
yang kat tangan dah hilang sikit2 sbb aku tenyeh hari2..hihi

rasa mcm nak pakai inai lagi laaaaa...owh, minggu ni mmg akan pakai lagi untuk majlis bertandang..
hoyeeahh!! :D


.. myrah ..

4 ulasan:

cik fadh berkata...

mmg mule2 die itam skit ea kak? lame2 bru die oren..bile da oren bru nmpak cntik..brape kos kak??

myrah berkata...

aah fadh, mula2 hitam mcm menyeramkan je pastu kaler xsekata..tapi lame2 sikit baru ok ble tgn kte asyik kena air..
kos die ikut design dan lokasi sbb akk tu duduk gemas so dia kan cas tuk transport..

orked violet @ SYA berkata...

wahh..tahan Lme ek inai tu! best2

myrah berkata...

yup2..mula2 risau gak kalau xtahan sampai hari sanding, last2 seminggu lepas tu pon still tahan..hehe