Khamis, Januari 17

wedding review : acara wajib selepas pengantin bersanding..hehe

untuk acara yang dimaksudkan aku ni, area negeri sembilan selalu jugak buat, negeri lain aku xsure tapi yang pasti family aku mmg wajib buat..semua cucu nenek anum, mmg xkan selamat..hehe

majlis kahwin sebelum2 ni, masak sendiri so pengantin akan dipaksa untuk cuci segala periuk & time tu dorang akan kena simbah dengan segala jenis air.. tapi disebabkan time weding aku ni kitorang gunakan khidmat katering, xdo lah periuk kuali yang kitorang kena sental..kononnya boleh selamatlah, sekali balik je dari outdoor photoshoot, semua dah tunggu depan rumah & suruh pengantin2 ni tukar baju dan turun balik..haiyooo...

si mastermind..

air sabun + air cendol + air limau + telur rebus + kulit limau dan lain2..huuhh!!
bulan 5 nanti aku balas yer kin..hihi

acara pon bermula..errr..

amighul redhoo je yer..abg aku pon relax sajo..hehe


kejamkannnn!!siap terasa kat bibir air perisa limau..haha




even terasa dibuli tapi tetap seronok..lepas ni dapat jadi tukang penyimbah je, dah xboleh jadi mangsa lagi..hehee

meh layan video pendek ni pulak..heee





selesai kena siram, masing2 menggigil sambil tunggu turn nak masuk bilik mandi..hihi
thanks saudara2 ku sekalian, korang mmg the best!!hihi

.. myrah ..

10 ulasan:

cik mah berkata...

huyooo...happeningnya...best jugakan mcm ni.... :)

myrah berkata...

heheh..besttt cik mah..minta lah family awk buat..heee

cik fadh berkata...

wahahahaha mmg best la kalo cenggini ending die time kiter sanding..nmpak meriah..tp family fadh xdo plak bt cm ni kak..kalo ade ni mmg best kenekan pengantin..huhu

myrah berkata...

heheheh..best gilak fadh..tp yg akk tau, area n9 byk gak yg buat..tanya2 lah kat mak fadh, mntak buat..hihihi..pastu menggigil xhengat..

khadijah berkata...

wah.. tak tau pulak ade tempat buat cam ni ye, ingat orang men2 je pengantin kene cuci periuk belanga tu.. rupenye kene betol2 yek< best gak cam tu ye..hee

❤Mrs. Myra❤ berkata...

kat melaka pn ade jugak acara main simbah2 nie tapi mase wedding myra hari tu selamat..hehe
tapi tang kena basuh empat periuk besar tak selamat laa...huhu

myrah berkata...

dijah : mmg kena cuci tapi family tolg jugak la..tapi time kte xde periuk belangan, dorang main simbah2 jela..hehe

myrah berkata...

myra : owh, kat sana ada jugak ea..bestt kan..

hunnybunny berkata...

bestny!hapenning..kenangan seumur idup tu..:p

myrah berkata...

hani : seronokkk kott..hehe