Selasa, Disember 25

Solemnization Mahirah & Suhaimi






masih dalam mood cuti, so malas nk upadate lagi..layan video jelah ye.. :)


Isnin, Disember 24

Officially Amirul's Wife


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Disember 18

Lagi berapa hari.....

3hari??
Perasaan masih biasa2 sajo..tp pak tunang da bedebar2..hihi
Persiapan semuanya okay buat masa ni..
Majlis pernikahan abg jugak dah selesai dan berjalan lancar, Alhamdulillah..
Ok, itu sajo..short update..hihi
jumpa lagi selepas selesai majlis sy nanti ye.. :)

Ya Allah, kau permudahkanlah segala urusan kami.....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, Disember 13

Last day!


apakah yang last day??
hehe..hari ni last day sy bekerja untuk tahun ini..wehoo..!
esok dah start cuti dan 2 januari 2013 baru kembali bekerja seperti biasa..hope mood malas tak kan bermaharajalela lah..heee

malam ni akan gerak ke perak, esok abang akan bernikah & sabtu majlis bersanding..
selesai di perak, menguruskan majlis di seremban pulak..
baju tak habis fitting lagi..untuk final fitting, maybe hari ahad atau isnin..tengok keadaan tapi lagi cepat lagi bagus..huhu..untuk bilik pengantin, mungkin simple2 saja, mcm time tunang dulu..huhu
lain-lain?tunggu terlintas kat kepala baru akan difikirkan..hehe


hope majlis pada minggu ini, minggu depan dan pada januari nanti akan berjalan dengan lancar..inshaaAllah..



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Disember 12

Wordless Wednesday

tension nak menghadap sistem ni..mcm siput kottttt..
nak settlekan sebelum cuti panjang ku yang bermula nanti..
bos dah cakap, sebelum cuti settlekan dulu..tapi cane nak settle kalau sistem mcm ni..huuhhh!


p/s : semakin dekat hari yang dinanti, semakin sensitve pulak diri ni..huhu.... :(


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Disember 11

my e-day : last updateee

ok2, maybe ini update terakhir tentang majlis yang dah 6 bulan berlalu tu..hihi
excited lak nak update majlis yg dah lepas lama tu ek..hope untuk majlis perkahwinan nanti, aku akan upadate secepat mungkin, bukan 6 bulan kemudian..heee






mengapakah tangan kiri aku 'stand' tangan kanan?
sebab aku gigil tahap gaban!!huhu..maluuuuu 





turn tangan kanan pulak 'stand' tangan kiri..hihihi
eyh,happynyaaaa muka dia ni..


officially engaged!


Alhamdulillah..majlis berjalan dengan lancar..aamiin..






thanks friends!!









pak tunang's family


my family, tanpa abang dan adik lagi sorang..huhu


yeayyyy!!kami dah bertunangan...
err..dah nak nikah pon ek..hehehe.. :p

hope majlis yang bakal berlangsung akan berjalan lancar seperti majlis pertunangan kami sebelum ini..


Ya Allah, kau permudahkanlah segala urusan kami dan kau sempurnakanlah majils yang bakal berlangsung nanti..aamiin...


.. myrah ..

Isnin, Disember 10

menyingkap kenangan..hehe :p

 disebabkan hari yang dinanti semakin hampir, segala update berkaitan persiapan perkahwinan akan dihentikan sementara..InShaaAllah selesai majlis nanti aku akan menReview, mengikut kerajinan..hehe
tapi kalau dah xupdate pasal kawen, nak update pasal apa ek..dah lah mood malas dah bermaharajalela kan, asyik dok pikir nak kawen je..hihi :p

ok2, disebabkan cerita pasal majlis pertunangan aku dulu tergantung tanpa tali, meh lah aku sambung sikit mana2 yang aku teringat nak update..yela, cerita lama kan..dah 6 bulan berlalu..hehe 

ini berkisarkan hantaran kami berdua..decide nak bagi 5 berbalas 7, lepas tu terlebih2 pulak..akhirnya jadi 7 berbalas 8..pelik tapi redah jela..heee 


dari mahirah kepada amirul..

jam

coklat

buah

songkok & kain sampin

kain untuk baju nikah

apam polka dot

kek

sirih junjung


dari amirul untuk mahirah 

cincin merisik & cincin tunang

buah-buahan tempatan..hehe

kek

coklat

jam

kain untuk baju nikah 


tepak sirih 

hantaran dari aku, semuanya made by my friend, disebabkan tangan aku ni tak berapa nak kreatif kan..hehe
hantaran dari amirul pulak made by his kakak..

untuk hantaran perkahwinan nanti, orang yang same jugak akan bikin hantaran kitorang..sonang..hehe :)
perasan tak, warna tema hantaran kitorang lebih kurang same je...heheee


.. myrah ..

Khamis, Disember 6

checklist - 15days to gooo~


mood untuk update blog sudah kelaut..sekarang asyik fikir nak cuti je..xsabar2..hehe
kesihatan pon asyik terganggu je sekarang..minggu lepas amirul 4hari kena ulang alik ke hospital untuk cek darah & bila dia da sihat, si tunang dia ni pulak yg domam..kena cek darah jugak..tonsil membengkak dan beberapa hari kebuluran sebab nk minum air pon terseksa..hukhuk..tapi Alhamdulillah, hari ni sakit tu dah berkurangan..dugaan untuk kami.. :)

now, meh kte update checklist setakat ini..15hari saja lagi..tik tok tik tookkk...... :)


DATE
Nikah : 21 Disember 2012
Resepsi : 22 Disember 2012
Bertandang : 12 Januari 2013

THEME
Nikah : copper rose
Resepsi : pink & purple
Bertandang : blue

LEGAL DOCUMENT
Sijil Kursus Pra Perkahwinan : done!
HIV Test : done!
Borang Nikah : done!

VENUE 
Nikah : rumah nenek
Resepsi : rumah nenek
Bertandang : rumah family amirul

CATERING / CANOPY
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

PHOTOGRAPHER
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

INVITATION CARD 
Resepsi : dah diedar

HENNA - booked!

PELAMIN 
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

WEDDING OUTFIT 

Nikah :
Dress - done!
Veil - done!
Hijab - done!
Shoe - pending
Handbouquet - consider done!

Resepsi :
Dress - fitting dalam minggu ni
Veil - fitting dalam minggu ni
Hijab - fitting dalam minggu ni
Shoe - fitting dalam minggu ni
Handbouquet - consider done!

Bertandang :
Bridal : booked!

MAKEUP
Nikah : bridal booked!
Resepsi : bridal booked!
Bertandang : bridal booked!

DOORGIFT
Kanak-kanak : done!
Dewasa : done!
Bunga pahar : done!

HANTARAN 

For Mahirah :
7 - done!

For Amirul :
9 - done!

IMPORTANT THINGS 
Mas Kahwin : consider done!
For Her : done!
For Him : done!

ENTERTAINMENT 
Kompang : booked!
PA System : booked!

WEDDING PROPS 
Signage : done!
Guestbook :done!
Bunga manggar : done!

Alhamdulillah...boleh dikatakan semua benda yang penting dah selesai..tapi tak boleh lagi nak tarik nafas lega selagi majlis belum selesai berlangsung..hehe..minggu lepas dah start packing goodies, buat sikit2 dan baru sikit jugak yg terusik..hehe..minggu ni nak fitting baju sanding aku dan discuss pasal pelamin..then sambung kerjakan goodies..minggu depan kerja terpaksa diberhentikan seketika sebab akan ke perak untuk rombongan menhantar abg aku nikah kat sana dan bermula lah cuti aku yang panjang itu..hehehe..seghonokk..lepas tu, menghitung hari pulak nak jadi bini amighul..huhu :p


.. myrah ..

Rabu, Disember 5

Wordless Wednesday

lebih kurang 2 minggu lebih lagi..gullppp!bersediakah??


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone