Khamis, November 29

gaji oh gaji


mari merancang kewangan 2013 kita..! 


.. myrah ..

Rabu, November 28

wordless wednesday




amek berkat..ehemmm! :)


pilih-pilih, mane mauuu..




.. myrah ..

Isnin, November 26

24 November : 24 years old

happy 24th birthday pak tunangggg..
may Allah bless you & hope all your dream will come true..! :D

birthday boy..hehe

gambar terakhir kami sebelum bergelar suami isteri..hihi :p


konon plan macam2 tuk birthday dia ni tapi apakan daya, kita hanya merancang, tuhan yang menentukan..hehe
boleh pulak pakcik ni domam time birthday dia tu..haiyaaa
last2 plan yang menjadi cuma fitting baju bersanding dia & tengok movie twilight..besttt!! :D

si budak demam..kasihannn kau b... :(


ni merupakan birthday terakhir anda as a single man..tahun depan, InshaaAllah syg ada kat sebelah awk ea..hihi
eyhhh...birthday syg bln depan pon awk dah ada kt sebelah syg kan..hehehe


+++++++++++++++++++++++++++


pagi ni amirul ke klinik sebab dah masuk 3 hari demam then doctor minta dia ke rujuk ke hospital..huhu
semoga semuanya baik2 saja...aamiin... :(


.. myrah ..

Khamis, November 22

Posto postooo

proses pengedaran kad sudah bermula..
tapi baru edar dekat office jela, itu pon kat pejabat menteri dan timbalan menteri je..
utk staff lain maybe dalam minggu depan..
untuk teman2 pulak, yg stay putrajaya maybe weekend ni aku edar by hand je..
yang kejauhan tu, in shaa Allah dalam minggu ni atau minggu depan akan di pos..

teman2 bloger, ada yang nak hadir ke majlis saya?hehe
nanti bagi alamat korang dekat komen atau boleh emel ke cahaya88_eyra@yahoo.com 


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, November 16

terima kasih teman2 ;)

sempena cuti deepavali yang lepas, rumah ku telah diserbu oleh teman2 yang boleh bikin rumahku pecah!
last minit plan & aku yg macam kelam kabut sikit tapi besttt!!
dorang sampai hari isnin malam..ingatkan cepatlah sampainya..gigih time lunch hour aku balik rumah semata2 nak mencuci toilet depan yang dah terbiar tu..hehe

tak tau apa yang dorang plan sampaikan si intan noraTen tu boleh terkantoi dgn aku..
intan, sila tajamkan lagi skill anda yer..hihi
sampai2 je rumah aku dalam pukul 11malam tapi buat bising macam pukul 11 pagi..xmakan saman dorang sume ni..hehe..borak2, makan2 dalam pukul 1am, layan cerita hantu sampai terjerit then tidur pukul 4am..
tapi yang 4am tu aku dgn intan jela yang tidur, lagi 3 orang tu dok lah tergelak2 sakan, ada je benda yang dorang buat..pukul 5am aku tersedar baru lah masing2 senyap..pengsan!


bersiap, breakfast dan ke carefour lah kami..
mereka ni nak masak2, ni lah pertama kalinya dapur aku digunakan sepenuhnya..heee *dasar pemalas anak dara ni!*

habis shoping barang dapur, terus balik rumah dan lepas zohor start bersilat kat dapur..
mereka2 je yang bersilat..aku tukang tengok je sbb xtau nak buat apa pastu confuse siapa yang tetamu sebenarnya..haha..

masakan fazilah : tomyam campur...sedap!!

masakan intan : sayur campur..kurang sos tiram sbb sos tiram tumpah..hihi
tapi sesedap rasa..!

masakan aida : sambal ayam..feveret!!3 ketul untuk aku..heee

jborn : air laici & limau ais..habisss semuanya!

bagus2 mereka ni, next time datang lagi tolong masak yer..hehehehehee

untuk pertama kalinya jugak, meja makan aku penuh dengan makanan...
rasanya lepas kahwin pon xkan mcm kot meja ni..hihi

lunch pukul 3 then borak2 pastu pukul 6 tea timeeee..


special for meee... *blushingggg*

bukan setakat kek je special yer..ada yang lagi special..
mereka buat something yang mcm ulat gonggok khas untuk aku..haha








































kreatif kannnnn..kahkahhhh
ini lah kojer dorang sampai tidur pukul 5 am..
patutlah aku dengar korang asyik tergelak2 je..nasib baik aku malas nak skodeng, kalau tak mesti dah kantoi awal..hehe

akan aku simpan ulat gonggok ni, dan akan diturunkan kepada bride to be seterusnya..
siapa ek?
fazilah?
aida?
intan?
or jborn??hehee

next year plan lagi yer..buat untuk aida dengan fazilah serentak ek..hihi..intan pon boleh join, gesa si bf cepattt..hehehehe...rumah aku sentiasa terbuka untuk korang semua..
jangan risau, nanti bila korang nak datang, aku suruh mirul duduk jb diam2..bini dia ada urusan penting..hehe ;)


ni aktiviti wajib..dari masuk ke rumah aku sampailah nak keluar, tergelakkkkk je kerja..
bagus!makin mengembanglah pipi kita semua & makin keciklah mata aida...hihi

note dari mereka..tapi tak terus baca, simpan dulu..semua dah balik & rumah dah kemas baru start baca..
first dari intan, baru start baca dah nangis..hukhuk
sambung baca note dari aida pulak then fazilah..
last dari jborn baru boleh sengeh2 & tergelak..jborn sangat jujur menyatakan yang tulisan dia buruk..
mmg buruuuukk & kelakar ea..haha..rasanya time sekolah dulu kemas lah jugak..

dari mereka  :')


dah menangis, sebak, gelak segala..terus rasa lapar balik..

ini je yang tinggal utk aku..
sedihh..sebab makan sorang2, baru kejap tadi penuh satu meja..hehe






















terima kasih korang untuk hari itu..harap persahabatan yang telah terjalin akan berkekalan selamanya..insyaAllah..

friendship is not a big thing but its a million things....



.. myrah ..

Rabu, November 14

Wordless Wednesday

selepas 3 tahun 4 bulan, batery kereta aku pon minta diganti..
bak kata orang bengkel ni, batery yang lame tu ajaib sbb lama bertahan..selalunya 2tahun lbh batery mmg dah kena tukar..ajaib x ajaib, larikkk bajet aku..hukhuk


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, November 9

benda yang paling penting sudah selesaiiii :D

benda apakah yang penting itu?
semestinya borang nikah...yahooo..selesai sudah!dah boleh kahwin!hihi
sepanjang tempoh nak selesaikan borang ni, macam2 dugaan yang kami dapat..

first...amirul kena tunggu dalam jangka masa yang lama untuk dapatkan surat kebenaran kahwin dia..

second...bila surat kebenaran kahwin dah siap, nombor ic aku boleh pulak salah..dari xxxxxx-05-xxxx bertukar ke xxxxxx-01-xxxx..maybe dorang ingat aku ni orang johor..hehe

third...pejabat kadi terhilangkan surat kebenaran kahwin yang asal beserta dengan dokumen2 lain..
kau bayangkan..boleh pulak dorang hilangkan semua tu!
penyelesaiannya, dorang just bagi salinan saja & lampirkan surat pengesahan & pemberitahuan ttg kehilangan surat asal..surat tu jugak membawa maksud, surat kebenaran kahwin tu dihilangkan oleh amirul..haiishhhh...nasib kau lah b, surat hilang, kena tuduh menghilangkan pulakkkk..ok, sabar lagi....

fourth...amirul hantar semua dokumen tu kat aku via pos ekspress..dia poskan hari jumaat petang & staff post office bgtau, dokumen akan sampai seawalnya hari isnin...then, pada hari sabtu, hujan lebat dekat seremban & rumah aku mmg takde orang sbb busy dekat rumah cousin, ada majlis kahwin..
petang tu nenek aku call bgtau ada surat untuk aku dari post ekspress yang dah basah lencun..
bergegas aku balik rumah & bukak sampul post ekspress tu..mmg sah tu dokumen yang amirul hantar dan semuanya basah..ya Allah...dugaaaaaaan lagi..................

time tu mmg aku rasa nak serang jugak post office sbb kecuaian dorang..kalau orang takde dekat rumah, sepatutnya tinggalkan notice & aku akan ambil dokumen tu kt post office..tapi dorang boleh pulak tinggalkan notice beserta dengan dokumen tu sekali...




































lepastu semalaman lah letak dokumen tu semua bawah kipas..mmg kering tapi kertas tu jadi buruk sesangat..
nasib baik bila hantar ke pejabat agama seremban, dorang terima..fuuhh!tarik nafas lega...Alhamdulillah..... 

bila borang nikah dah selesai, terus padam niat nak serang post office..hehe..tapi sepatutnya aku kena jugak report, sekurang2 nya dorang tak buat lagi mcm tu & orang lain takkan kena mcm yang aku kena...



.. myrah ..


Khamis, November 8

koleksi bertambah --"

semalam demam baru nak muncul, aku dah terus pergi klinik dan ini lah hasilnya



koleksi ubat bertambah!!

balik rumah, makan ubat dan terus pengsan sampailah pak tunang call..
kalau xcall, mau terlajak tidur sampai ke pagi ni..hehe
aku rasa ubat ni takde kesan pon, demam aku tetap mcm semalam..flu, sakit tekak semuanya sama je, takde pengurangan..


bangun tidur, bukak tv terus terliur tengok iklan mcD ni..
haiishh..siapalah yang baik hati nak belikan aku mcD ek......


.. myrah ..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, November 7

Wordless Wednesday


peneman setia pada hari ini..
flu teruuukkkkk!!! domam owh domammmm...hukhuk

.. myrah ..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, November 1

menghitung juga yee??


ingatkan aku sorang je yang duk menghitung hari..rupanya pak tunang pon sama..
yela, selalu tengok dia mcm buat slambeeeer je..bila aku duk countdown, dia kata xpayahhh..
skarang apa citer???

gelabah yer bangg???hehee
syg tau apa yang terselindung tu...

InsyaAllah b, semuanya akan berjalan lancar..xpe, lama lagi kan..
ada 50 hari lagi..hehe ;)
luv youu!


.. myrah ..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone