Rabu, Oktober 31

wordless wednesday



tahniah kepada semua, semoga ikatan kalian semua akan mendapat kerberkatan Allah s.w.t dan berkekalan hingga ke syurga...insyaAllah.. :)



Ya Allah, kau kuat dan cekalkanlah hatiku..permudahkanlah segala urusan aku dan dia menuju hari kebahagiaan kami... :')


.. myrah ..

Selasa, Oktober 30

mywish : hadiah perkahwinan

meh sini rapat2...hari ni aku nak bagi idea kat korang untuk bagi hadiah apa dekat aku pengantin baru..
sebenarnya ni semua benda yang aku nak sangat, tambahan pulak benda2 ni semua aku takde lagi..heee
tapi bukan aku je yang nak sangatttt ye...bakal2 pengantin yang lain pon nak jugak kan..hehe *hinthinthint*


























pertama!!

microwave oven
tapi disebabkan microwave oven ni adalah mahal, korang boleh je bagi microwave atau oven..
microwave oven ni fungsi dia microwave + oven sebab tu harga dia agak mahal..so kalau dapat benda ni, dah jimat ruang dapur kan..hehe ;)


kedua!

blender / food processor
yang ni adalah sangat penting bila nak masak dalam kuantiti yang banyak..
kalau mcm sekarang, aku masak untuk diri sendiri je, mmg pakai lesung batu je..
nanti dah ada suami, family & family in law dtg rumah ke kan..xkan nak melesung gak..retak rumah aku nanti..hehe


 ketiga!
hair dryer
ok, ini pon adalah sangat penting yer bagi seorang wanita yang bergelar isteri..
mengapakah?hehee..adalahhh...
erwina, hairdryer tu dah guna ke???heee


 keempat!

set pinggan mangkuk
yang ni hadiah yang selalu orang bagi kan..tapi sekarang dah xramai jugak yang rajin bagi sebab dorang pikir pengantin mesti akan dapat banyak..tapi kalau dah semua pikir mcm tu, mmg sampai kesudah lah pengantin xdapat kan...heee


 kelima!

toaster
kalau dapat toaster mcm ni, confirm hari2 akan aku pastikan suami aku nanti akan bawak bekal pergi kerja..
sweeeet kan aku ni..kahkahh :p


 keenam!

lampu ikea!
dulu masa duduk dengan wina, malam2 mesti tutup lampu utama & guna lampu ikea ni je...feeling2 romantik dengan wina..
tapi lepas dia pindah, lampu ni dah xdo lagi..dah berkali ajak pak tunang pergi ikea tapi asyiklah xsempat..kesimpulannya skang, dah xde romantik2 lagi kt rumah tu, guna jelah lampu kalimantang yang torang bendorang tu..huhu


 ketujuh!

bedsheet
merah yang membara..hihi..our favourite colour.. ;)
aku paling jarang beli cadar..cadar2 kat rumah putrajaya ni pon semua aku angkut dari rumah family..kalau beli pon yang murah2 sajo..yela, bedsheet yang cantik kebanyakannya mahal kan..
tapi time tunang hari tu terbeli jugaklah yang mahal sikit..tutup mata je bayar..kahwin nanti pakai balik sebab nanti xguna sangat bilik pengantin tu..


kelapan!

buku resipi
untuk pengetahuan, aku ni bukan reti masak sangat tambah2 pulak untuk tekak pak tunang yang agak cerewet tu..selama ni masak untuk diri sendiri je, sedap ke tak main telan je..
kalau kat rumah family pon, kalau xsedap, dorang makan je..jaga perasaan aku..hihi
so dengan adanya buku resipi pemberian dari korang, semangat memasak tu akan wujud walaupun sikit..heee


 kesembilan!








































baby stroller??!!
ada ke orang bagi stroller ni sebagai hadiah perkahwinan?eheh
mmg takde lah kan..aku pon takde lah nak minta tapi aku suka sangat tengok baby stroller..sbb comel..heee
tak dapat hadiah sekarang, nanti dah ada baby, korang boleh lah bagi ye..hihihi :p


mcm mana?aku dah membantu korang kan..dalam masa yang sama, bagi hint jugak kat korang..hihih ;)



lastly!

hadiah yang paling penting dari semua kat atas adalah 'doa'
aku harap korang semua dapat hadiah kami 'doa' agar majlis aku nanti berjalan dengan lancar & jodoh kami berpanjangan hingga ke syurga..
aku juga mendoakan agar Allah merahmati korang semua..insyaAllah.. :)



.. myrah ..

Khamis, Oktober 25

my dear.....


nurmahirah & amirul suhaimi :)


I know someone really deserve much better than me..that's why I feel so grateful that u accept me as I am and love me unconditionally...

I love u for everything that u are, everything that u are not and everything that u will become...

the love I have for u is real no matter how strong is the storm, I will always stand by u..

I wanted to send my love to u but the mail person said it was toooo big.. ;)

distance may keep us apart but u will forever and for always own my heart..



i love you so much abang! :)


.. myrah ..

Selasa, Oktober 23

hantaran doneee!

Alhamdulillah, barang hantaran untuk aku dah selesai..
untuk aku sebenarnya dah lama kot hampir selesai cuma tinggal 1benda yang mmg planing nak beli bila dah dekat2 dengan majlis tapi time amirul dtg 2minggu lepas, terus je pegi beli..sonang..

untuk amirul pulak, satu je lagi yang xde, itu pon dia plan nak beli bila dah dekat2 majlis jugak..
hari tu just beli yang penting2 je..itu pon lepas dah kena kerah & desak dengan aku..kalau tidakkkkk..sampai kesudah lah tak selesai..hoiishh!

satu untuk amirul

satu untuk mahirah

eyh, sikit je barang kami kan..muat2 dalam 1 paper bag untuk setiap seorang..hehe
yela..hantaran pon barang2 biasa je & cuma 7 berbalas 9 dulang..
by next week, brg2 untuk amirul ni aku dah boleh bagi kawan aku sbb hantaran aku nanti, dia yang akan buatkan..aku malas nak fikir..heheee...


Ya Allah, hanya pada Mu aku bermohon, kau permudahkanlah urusan dan perjalanan kami.... 



.. myrah ..


Isnin, Oktober 22

Monday Blues



hoisshh..workstation sapo lah ni...??


.. myrah ..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Oktober 21

another 2 months......





 
thanks pak tunang...
 
 
 
.. myrah ..

Rabu, Oktober 17

bakal.....




.. myrah .. 


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, Oktober 11

Kad jemputan kami :)

majlis kami lebih kurang 2 lebih tapi kad jemputan dah siap..hehe
namelist utk tetamu pon dah buat, saja prepare awal2..dan disebabkan aku ni banyak masa terluang bila balik rumah lepas office hour, gigihlah tulis nama siap2 kat kad tu even sesi mengedarkan kad akan dibuat sebulan sebelum majlis, iaitu dalam sebulan dari sekarang..


kad yang menjadi pilihan hati..simple & nampak ekslusif kononnya..hihi :p


kad pilihan hati aku jugak untuk majlis bertandang..hihi..


untuk kad ni, kami disponsor penuh oleh mak tersayanggg..amighul pon disponsor juga..wah2..untung lah kau wahai bakal menantu emak ku..hehe

ada sesiapa nak datang majlis aku nanti?
nanti aku bagi kad ea..hehe :)


.. myrah ..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Oktober 10

wordless wednesday



mood nak update blog dah mcm chipsmore, sekejap ada, sekejap xde...



.. myrah ..



Selasa, Oktober 9

wedding theme



ini lah tema perkahwinan kami di sebelah aku.. :)


.. myrah ..




Isnin, Oktober 8

monday blues

mood kerja kelauuuutt..
tapi ku gagahkan juga sbb kerja yang menanti adalah banyakk..fuuuhh!


eyh, tengok gambar ni tetiba membuak2 lak mood nak kahwin..hihihi :p



.. myrah ..


Jumaat, Oktober 5

kumpulan kompang

untuk kumpulan kompang, aku tempah group kwn aku je..
mula2 nak ambil group lain tapi harga mcm tak berbaloi..lepas tu terus teringat kat kwn sekolah aku ni..
pernah berkali2 nampak dia main kompang tuk weding2 area seremban..terus contact & tanya dengan lebih details..
dah puas hati dengan harga, terus confirm! :)


cuba carik nama saya!hehe



.. myrah ..

Khamis, Oktober 4

baby! :D

tahniah untuk kawan2 yang dah selamat bergelar ibu..
mereka2 ni teman2 ketika di poli dulu..tahun lepas kahwin dan Alhamdulillah tahun ni dah dapat baby.. :)


baru je disember 2011 aku attend wedding kak intan..entry ni..
dan rezeki dia cepat utk pregnent & now dah selamat lahirkan baby boboooyyy..

2 oktober 2012


jun 2011 aku attend wedding ema..entry ni..
tahun ni dah dapat baby gugurl yang comeeell! :D

18 september 2012


so who's the next?
dalam tahun ni maybe xde lagi tapi tahun depan insyaAllah berderet, bermula dari januari..hehe
Alhamdulillah, murah rezeki kawan2 ku.. :)

tahun depan kena tambah peruntukan untuk duit raya lah nampaknya..heheh

.. myrah ..