Khamis, Ogos 30

beautiful bridesmaids


cantikkan kalau macam ni..bridesmaids semua pakai baju yang sama colour & design..
err..ada sesiapa nak jadi bridesmaids saya??hehe
ok, nak berangan la..hihi


.. myrah ..

Rabu, Ogos 29

wordless wednesday


Yeayy!!barang dah sampai..
Mood berkemas untuk kali ke2 bermula! :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Ogos 28

rumah setinggan saya

rumah yang aku duduk sekarang ni adalah ihsan dari kerajaan utk goment servant..
ihsan pon, tetap kena bayar yer tiap bulan..hehe
aku menetap sini dah 2 tahun lebih dan selama ni tak fikir nak beli barang2 rumah sebab rumah dah complete dengan barang2 housemate..so aku menumpang jela barang2 die..heee

dan disebabkan masing2 dah plan nak kahwin tahun ni..aku pon kenalah bertindak segera dengan menTerjah cavenzi jeeee..entry ni.

so minggu lepas, housemate ku telah berpindah sebab akan berkahwin minggu ni..
ok, dah biasa tinggal berdua, sekarang kena tinggal sorang2..huwaaaaa!!
sedih kan..lagi sedih sebab rumah dah kosong..xde TV dan xde sofa empuk lagi..xselesa lah..hihihi
jumaat lepas aku dah balik putrajaya, masuk2 je rumah terus terkesima sebab rumah dah kosong..
owh..sangat xbest!



ruang tamu
mmg macam rumah setinggan kan..tv pon ihsan dari pak tunang, angkut dari jb..
tv tu sangat berattt..berotot aku tau lepas angkat tv tu..hihi

ruang makan
kosongggg...dah boleh main teng tenggg..hehe

master room sy
disebabkan barang2 dari cavenzi dijangka sampai hari ni..so bilik ni pon sy kosongkan..

bilik tengah
 bekas bilik wina..hehe..barang2 aku kat master room semuanya aku alih ke bilik ni..boleh dijadikan bilik untuk tetamu dan dah 2 hari jugak aku menumpang tidur bilik ni, best gak..hihi
see..masih bersepah kan..semalam punggah2..rasa macam nak menangis bila xpuas hati..huhu

ruang tamu
ruang tamu yang dah kemas..hehe..baru lah lega hati tengok..tapi still mcm kesian dengan rumah sendiri sebab kosong..kalau dari ruang makan ke ruang tamu, dah boleh jadi gelanggang futsal..hehe

art wall clock
ingat lagi x entry yang aku buat pasal art wall clock ni?
dengan selamatnya art ni dah sampai kt aku..suke!
pak tunang kata, kenapa xbeli colour merah..
hurmm..hitam boleh ngam dengan semua colour langsir..bole terima??hihi

bilik ke 3 masih dalam proses pengemasan sebab still banyak barang yang xberkemas..so biarkan dulu..
stor?dah dikemas..
dapur?lagi lah kemassss..! :D

hope minggu ni rumah ni xmacam rumah setinggan lagi la..silalah hantar barang2 saya dengan segera wahai cavenzi..sy xsuka duduk dalam rumah yang kosonggg..mcm seram pon ada gak..huhu
bila barang dah lengkap, boleh lah mendeco2 sebab aku dah upah seorang penDeco..
siapakah??nantilah ea aku bagitau..hihi ;p

pak tunang, awak excited kan???hihihi 



.. myrah ..

Isnin, Ogos 27

misi menggemukkan diri bermula!


kalau kaklong aku sibuk menelan Alpha Lipid SD2, aku lak paksa diri menelan appeton weigh gain ni..
baru 3 kali minum kot..perkembangan?
aku cepat lapar..haishh..stresss asyik fikir nak makan ape..hehe
hope naik lah berat aku dengan segera, aku cuma perlukan lagi 5kg je..pleaseeeeeee.. =,='


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, Ogos 18

mesej sehari sebelum raya :)

selamat hari raya aidilfitri 1433H kepada semua sahabat dan muslimin muslimat diseluruh dunia..
saya memohon ampun & maaf atas segala salah dan silap secara sengaja atau tidak..
semoga ramadhan yang bakal berlalu ini bukanlah ramadhan yang terakhir buat kita semua..insyaAllah..

salam ukhwah wa mahabah daripada saya, Nurmahirah binti Abdul Rahman  :)


.. myrah ..

Khamis, Ogos 16

tiap tahun nak balik rumah mak!hehehe


ok, next year kena tunjuk signboard ni kat amirul..
jenuuuh la nak sampai kampung dia kan..so setiap tahun, raya pertama je rumah mak aku lah..hihihihi..


ok, aku still kat office lagi..belum start cuti sebab nak menjimatkan cuti..hehe..dasar kedekuuut kan..
sesiapa yang nak balik ke kampung, pandu cermat yer..peringatan untuk diri sendiri jugak..petang ni balik confirm dah sesakkan..xpe, akan ku kuatkat kudrat yang ada untuk sampai ke kampung ku yang 'jauuuh' tu..hihi.

eyh, aku drive manual la..seremban yang dekat tu pon aku rasa jauh tauuuu...
so haruslah tabah...hukhukhuk 


.. myrah ..

Kad raya..yeayy!

tahun ni macam tahun lepas jugak, dapat dari orang yang sama..hehe
nak tunggu pak tunang bagi, kad raya tahun lepas pon tak sampai2 lagi ha..buat pekasam agak ea..haiyoooo


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Ogos 15

Rezeki Syawal


terima kasih kepada si pemberi, tahun depan panjang umur silalah bagi lagi yer..hehe


muka si penerima wajib lah happy kan, dapat kuih raya free, siap dengan tupperware sekali, pinky gituuu..ha, da boleh tambah koleksi kat umah tu..

err..memberanikan diri pakai tudung awning..bak kata amirul, dah macam puan mahirah..
yolah pakcik..grrr!


.. myrah ..

Selasa, Ogos 14

teman pengganti - black ft. malique


Ketawa bersama,
Menangis bersama,
Ku bersumpah harap kita,
Mati pun bersama.


Sejak dua menjak ini,
Makin kerap ku diganggu visi,
Bila celik, juga bila mimpi,
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi,
Dia membelaimu dengan izin dan permisi,
Sentuhan katanya semua kau iakan,
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan,
Aku redha walau tidak ku damba,
Walau hampa semuanya dah dijangka.


Beberapa purnama dulu cinta bertakhta,
Kenangan dibina kita indah belaka,
Ketawa bersama, menangis bersama,
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama,
Namun hakikatnya, bukan mudah,
Aku sembunyikan gulana gundah,
Segalanya kan berubah,
Dengarkan apa yang ku mahu luah.


Rahsia ini,
Telah lama aku pendamkan,
Tiba masanya,
Segala-galanya,
Kuceritakan,
Aku kan pergi,
Pergi ku tak akan kembali,
Tiba masanya,
Kau cari teman pengganti.


Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias,
Kita tak terlepas dari terkena tempias,
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias,
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas,
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks,
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks,
Bila dunia seolah tak memahami,
Kau sudi selami, dalami dan mengalami.


Setia mendengar, sentiasa hadir,
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir,
Tiba pagi syawal, kaulah yang terawal,
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal,
70 000 hijab harus kusingkap,
Kusorok kitab balik tingkap penjara hinggap,
Dalam diam ada, seorang yang kupuja,
Kau terisitmewa tapi dia yang sempurna.


Rahsia ini,
Telah lama aku pendamkan,
Tiba masanya,
Segala-galanya,
Kuceritakan,
Aku kan pergi,
Pergi ku tak akan kembali,
Tiba masanya,
Kau cari teman pengganti.


Sejak dua menjak ini, kumencari fungsi kewujudan,
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan,
Terperangkap dalam jasad, ku keliru,
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu,
Namun aku tetap murung, berkurung,
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput,
Komplikasi di halaman susuk kiri,
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri.


Lagu ini yang terakhir aku sajikan,
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan,
Jaga diri, jangan makan hati,
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti,
Bilik dah kukemas, katil dah kurapi,
Cincin, kunci, dompet dalam laci,
Ada sikit wang, itu saja baki,
Moga-moga cukup untuk majlis tu nanti.


Aku kan pergi,
Bertemu kekasih abadi,
Tiba masanya,
Kau cari teman pengganti.



***********************************

ok, aku sangat suka lagu ni..banyak makna yang tersirat, touching2 pon ada..huhu
nak tepek video sekali tapi disebabkan kat office ni telah di'block' so lirik lagu jela..


.. myrah ..

Isnin, Ogos 13

monday blues?

monday blues??
owh, tidakkk..semangat nak kerja adalah sebab dah nak raya kan..pagi tadi dari seremban ke putrajaya pon layan lagu raya je..best woooo...kan best tiap2 minggu camtu..hehe


eyh, korang dah buat IC yang baru?
aku dah!kalau buat dekat JPN putrajaya, dalam masa sehari dah boleh siap..means, hari ni kau buat, esok dah boleh ambik..kalau buat kat negeri korang mesti lambat nak siapkan, tapi kalau nak cepat, boleh dtg ambik kat putrajaya..mcm kes ayah aku lah, buat kat seremban bulan 7 lepas, orang tu kata boleh dtg ambik bulan9 tapi kalau nak cepat, esok tu dah boleh ambik kat putrajaya..ha, faham?hehe

baru dan lama..muka lebih kurang je..
beza muka adalah 6 tahun kott..

kalau korang mcm susah nak datang putrajaya sbb kerja, sabtu ahad pon boleh dtg jugak sbb JPN putrajaya bukak half day..ha, tetiba nak promote mcm aku kerja kat JPN..hihi..just nak sharing dgn korang yang xtau je..heee ;)








































ini olang manyak happy sebab nak ghayo tapi rumah tak kemas lagi..
ha, bergotong royong la sebelum akak aku balik rumah mertua..tak pasal nanti kena kemas sorang2..huhu













































senyum itu sedekah..hihi

disebabkan cuti raya dah hampir, muka adalah senyuuuuum sajo..hehe..xsabar nak cotiiiii!!


.. myrah ..

Jumaat, Ogos 10

kad jemputan yang grandddd..

semalam bos aku dapat kad jemputan perkahwinan dari seorang VVIP..
kad mmg mmg cantik!suke sangat..
meh skodeng kad jemputan tu ea..


































































kiri tu kad jemputan, kanan tu sampul kad..
tema songket & songket tu dari kain baldu..

page pertama..
disertakan kad jawapan & map berasingan..
siap ada gambar pengantin..

page kedua

ok, kad je dah grand sesangat..belum lagi tengok majlis perkahwinan ni kan..
bak kata akk office aku ni, 'nanti kau buatlah kad mcm ni gak'
ha, yolah kak..duit bajet den abes kat kad yolah..kang orang buang gak..
tempah yang simple2 sudah janji cantik..ada je yang murah2 tapi cantik kan.. *ok, bajeetttt*
tapi........nasib baiklah kad jemputan aku nanti disponsor penuh..hehe..so xde lah pikir sangat pasal bajet tu..
walaupun disponsor, aku tetap akan buat kad yang simple..orang nak sponsor, janganlah nak berdemand pulak kan... ;)


.. myrah ..

Khamis, Ogos 9

thursday blues???

macam pelik lah pulak, time orang goment tgh happy dapat bonus, aku boleh pulak xmerasa ke'happy'an tu..
rasa macam tak ada apa lah sangat even dah plan mcm2 sebelum ni..huhu
sekarang ni, segala mooooood sudah hilang kemana..
mood raya dah larik, mood kahwin-kahwin entah kemana pergi..
adooii..sakit kepala aku...!
boleh ke nak tidur je sampai tahun depan..sedar2, semua dah selesai..huhu 

semuanya dugaaaaaaann..
sabar, sabar, sabaaar... 

ada sesiapa yang bermurah hati nak bagi pinjam bahu x??pinjam kejappppp..hukhuk


.. myrah ..

Rabu, Ogos 8

wordless wednesday

mengidam sangat nak pakai camera ni..bilo nak dapat ni..huhu

comel

kacak

hensemm

segak

cantik!

pak tunanggggg..nak request satu!!hehe :p


.. myrah ..

Selasa, Ogos 7

lokasi honeymooon??hehe

alangkah seronoknyaaaa kalau dapat pergi tempat2 macam ni..
nak pergi sekarang mmg xdapat lah..dah xleh nak sakan berjalan..saving2.
so masukkan tempat2 ni dalam list honeymoon bole?hehe
wahhhh..kemain byk tempat kau nk pergi honeymoon yer.. :p

langkawi

for seasons, langkawi

the datai, langkawi

teringin nak pergi pulau2 je..nak main pasir2 yang putih tu & swiming kat air yang jernih..
syokkknyaaa..ok, malam ni nak mimpi lah..hihi
pak tunang..ehemmmmm!!hehe
tapi kalau xdapat pergi pulau2 yang cantik ni, pegi PD pon jadi lah..ada gak air yang jernih kat blue lagoon..hihi
lagipun, tempat sejarah kami tuuuu..kan pak tunang..heee :p


.. myrah ..

Isnin, Ogos 6

produk terbaru dengan niat semoga kulit ku mulus seperti telur rebus..hukhuk

disebabkan masalah jerawat yang tak berapa nak berkurangan sejak kebelakangan ni, terpaksalah aku tukar facial cleanser yang sedia ada sekarang dengan produk lain..
hope produk cosmoderm ni sesuai dengan kulit aku..huhu


tea tree series 

set lengkap untuk kulit berjerawat

semua produk tea tree oil ni bau macam ubat..adehh..mula2 pakai macam xsukaaaa tapi sekarang dah boleh terima..bak kata mak aku, kalau bau ubat tu maknanya produk ni elok..yeke?
harap betul la apa yang mak ckp tu..

vitamin e series & tea tree series
bila jerawat ni semua dah ok, kita try vitamin e series pulak ea..untuk mengekalkan keremajaan..hihi
wahai kulit, harap anda dapat lah terima produk baru ni yer..jangan buat hal..
i nak cantik & anggun di pagi raya nantiiiiiii...hee :p


.. myrah ..

Jumaat, Ogos 3

14 Ramadhan : 3 Ogos : 2 Bulan :)

wahhh..bermain dengan tarikh aku harini yer..hehe
sebenarnya, hari ni genap 2 bulan aku bergelar tunangan kepada amighuul..huhu
feeling?same je time mcm couple dulu..kdg2 lupa yang diri ni dah ada tunang, bukan 'pakwe' lagi..heee

sempena ulangbulan pertunangan kami..meh lah aku share sikit gambar yang ada dalam simpanan aku..
gambar dari photographer xdapat lagi..xtau bila..bak kate pak tunang maybe lambat lg..
so tungguuu..

semua gambar ni dari blog wedding diary aku, sbb tu ada watermark 'myrah-weddingdiary'
untuk pengetahuan jugak, blog tu maybe aku akan tutup sebabnya mcm xdaya je nak update 2 blog..
tambah pulak xbanyak yang aku update kat blog tu..kesian lah, dibiarkan sepi je..hehe
so lepas ni semua update pasal wedding or apa2 saja akan aku update kat sini..sonang!!

ok, berbalik kepada tujuan utama..jum tgk2 gambar di hari pertunangan kami..
pada yang dah tengok, maaf lah yer..
ni je gambar yang aku ada..hee












seronok sangat kan muka aku time ni..hihihi






terima kasih untuk semua yang hadir & menghulurkan bantuan..
jasa kalian akan dikenang..hujung tahun ni, ringan2 kan tulang korang membantu lagi yer..hihi


.. myrah ..

Khamis, Ogos 2

banyak memikir....

bila petang je mulalah aku pening..
mulalah kepala ni berpusing2..
banyak yang nak kena fikir..kadang2 macam nak naik tension...
korang boleh tolong aku fikirkan tak??

tolong fikir....








































































hari ni nak berbuka apa ek?
esok pulak nak berbuka apa??
dan untuk hari2 yang seterusnya..

ok, tolong fikirkan ea..bai!


.. myrah ..

Rabu, Ogos 1

wordless wednesday


Alhamdulillah..selesai lagi satu barang untuk kami.. :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone