Selasa, Julai 31

Cuti Raya?


carta perancangan cuti raya dah diedarkan..
nak cuti berapa lama ek??
kalau nak cuti 2 minggu bole?terus sampai cuti merdeka kan..hehe
tapi...........macamlah kampung aku jauh sesangat..sejengkal je pon.. :p
konon ada hati nak cuti lama2..cuti rehat tinggal sikit je..huhu 

korang cuti lama x?jangan nak lama sangat ea, nanti aku jeles..heee ;)


.. myrah ..

Isnin, Julai 30

iftar bersama pak tunang

hari ni dah masuk ramadhan yang ke-10..kejap je rasanya kan..hot fm pon dah keluarkan lagu raya..
awalnya..aku ingatkan puasa yang ke-15 baru boleh keluarkan..huhu

ok, berbalik kepada tajuk..weeknd lepas aku x balik seremban..
kononnya nak berjalan sakan sambil menge'paw' pak tunang, gara2 aku menang beating hari tu kan..hihi.. tp last minit dia ckp, atok ajak berbuka ramai2 hari sabtu tu..
mula2 nak masam muka gak sbb aku mcm segan2 je * i kan mmg pemalu sokmooo*
tapi bila lagi nak mcm ni kan, semua family dia berkumpul..ok, redha & terus pkir nak masak beli apa tuk bwk pergi umah atok.ni satu lagi perangai aku, kalau dtg dengan tangan kosong, confirm akan menggelabah tahap gaban..hihi

gambar ihsan dari facebook kakngah..hehe :p
family amirul di KL..tak semua ada time ni..huhu
dimanakah aku?tentu2 berkepit sebelah amighul..huhu..i kan pemaluuuuu.. :p

++++++++++++++++++++++++++++++

hari seterusnya, pergi lagi rumah atok..cucunya nak jumpa sebelum balik jb malam tu..huhu
then ayuhlah kte menuju ke Mid Valley untuk menshoping raya!
eyh, tahun ni amighul xraya..cik tunang je..hehe
plan asal dtg sini tuk menambah barang hantaran si pak tunang & menge'paw' pak tunang kasut untuk sy..heee
tapi apakan daya, kasut aku yang dicari..kasut si dia yang dijumpai..huhu
kenapa susah sangat nak jmpa kasut yang bersaiz aku semalam..grrr!
dengan redha nya, cancel la menge'paw'..
b, malam ni kte beating lagi ea..malaysia vs manchester city kan..hihi ;)


orang lapor..

tetiba mennyesal sebab xmakan muffin tu malam td..hihi

xmenyabar sangatttt.. :p

amighul, kalau next week awk datang sini lagi..turn berbuka kat seremban pulak yer..
eyh, mcm dah kahwin lak..ikut turn nak balik kampung mane..hihi

ok, sekarang dah kena biasakan diri dengan perkataan 'turn/giliran'..huhu


.. myrah ..


Rabu, Julai 25

malaysia vs arsenal : amirul vs mahirah

korang tengok game malaysia dengan arsenal malam tadi?
walaupun malaysia kalah, tapi corak permainan dorang best kan.. *cehh..dah macam pengulas sukan*
sebenarnya aku xtengok sgt pon game malam tadi, tengok kejap2 je..yela, rumah anak dara kan..malam je, banyak drama yang menanti..hehe



sempena game ni jugak, aku dgn amirul sepakat nak 'beating'.dia ofcos lah pilih harimau malaya sebab xminat dengan arsengal arsenal, so aku pon redha terus pilih the gunners!
team siapa yang menang, akan dapat ganjaran kasut kahwin..means, kalau dia menang aku akan belikan dia kasut dan sebaliknya bila aku menang..ok, beating ni bukan bersifat pertaruhan yang haram tu yer..ni saja suka2 antara kitorang, tambahan pulak kitorang mmg plan nak carik kasut tuk majlis akan datang..huhu

tapi bila separuh masa pertama malaysia dapat 1 gol, aku dah gelabah gila babeng..tanya amirul dia nak kasut brand ape, terus nak mencongak bajet..hihi..mamat tu xleh caya, kang die ber'demand', pengsan aku nak bayar nanti..aku ni dalam kepala cuma nak minta dia charles & keith je tapi yang dia punya request..ya ampunnnnn!

disebabkan aku xmampu nak melihat kekalahan arsenal, aku terus menidurkan diri..konon boleh tenangkan jiwa sambil mencongak2 lah kan..then bila bangun je sahur pagi tadi, bukak fb nak cek status2..rupanya arsenal yang menang..yahooo!!!im the winner..hihi

ok, plan terus bertukar..dari kasut charles & keith, rasanya nak minta guess kot..ala, xmahal mane pon kan b..kahkahkahh..!!





















kasut oh kasuuttt..hehehe ;)



.. myrah ..








Jumaat, Julai 20

suka dress ni.........


korang tau x kat mana nak dapat kan dress mcm ni..
aku jumpa kt facebook tapi xsempat nak beli sebab owner da close untuk pre order..sediihh!
kalau korang tau kat mana nak beli dress ni, bagitau ea..
segala jasa anda amatlah saya hargai..hehe ;)


.. myrah ..

ahlan wa sahlan ya ramadhan :)

selamat datang ramadhan.
semoga ramadhan ini lebih baik dari yang sebelumnya..


.. myrah ..

Rabu, Julai 18

Kuih raya feveret!


Yeahh..kuih raya yg dinanti sudah tiba..
Mcm thn lps jugak, aku order cookies ni dr bloger 'kak di'..
2 balang ni utk makan2 dulu, xmenyabar la katekan..hehe..2 balang lg dekat2 raya nanti br dapat..yg tu br untuk dimakan time raya..hehee
So, ini lah diner ku di mlm ini..hee



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Wednesday


sarapan orang sakit..
aduhaiiii si peruuut, mengapakah engkau meragam..
dah masuk hari ke3 ni, penat la nak melayan...hukhuk :'(


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Julai 17

peringatan untuk diri sendiri




.. myrah ..

Isnin, Julai 16

Baju raya dah siap!


konon2 macam teaser lah ni, xnak bgtau colour baju..hihi
baju yang kiri sekali tu, baju tunang aku..kira boleh lah pakai time raya nanti..hehe..dua lagi baju, konon nak pakai time tunang gak tapi xjadi..hehe..lagi dua baru ambik kat tailor semalam..
sebenarnya, aku xtempah pon baju raya tahun ni..semuanya gara2 baju yang aku hantar tempah dalam 4 pasang untuk pakai pergi wedding kawan2, xsiap..tensioonn rasanya..
last2, semua weding dah selesai barulah baju aku siap..itu pun 2 pasang siap, sepasang dia tersalah jahit & sepasang lagi ntah mana dia campak sampi xjumpa..hadoiii...so total semua baju yang aku boleh pakai time raya nanti adalah 7..wahhh...banyak!xpernah kot ada baju raya banyak cmni, selalunya paling banyak pon 3 je..hehe..raya sakan lah kau myrah...hihi..tapi rasanya raya tahun ni duk umah je, en boypreng kata xyah nak raya sangat..banyak benda lain nak pikir..hukhuk..yolahh..raya thn depan jela kita sakan ea..sakan bergaduh nak balik kampung mana..hihihi :p


.. myrah ..

Jumaat, Julai 13

art wall clock yang coooolll.. ;)


sebenarnya mmg dah sekian lama aku memasang impian nak beli chipboard art wall untuk letak kat rumah..
tapi xtau nak cari kat mane..yang terlintas kat kepala cuma IKEA..tapi bila kalanya nak jejak ke sana..kot lah si bf tu rajin nak melayan kerenah si gf dia ni kan..
tadi godek2 fb, terjumpa benda yang diidam2kan..
bukan setakat art wall saja, tapi disekalikan dengan clock so nama pon bertukar kepada art wall clock..
art wall + clok = art wall clock..hehe

ni antara yang aku minat..hee



xdapat honeymoon kt sini, ada gambar pon jadi lah..hehe


simple tapi suka sangat!






ni contoh bila da tepek kat wall rumah aku 









cantik tak?suka x?
aku sukaaaa sangat!
amighuuull..ehem ehemmmm!!hihi

kalau korang berminat, korang boleh lah terjah fb tu..cuci2 mata & kalau terkenan, cuci sekali poket korang..hihi

ok, dah boleh start berangan.........



.. myrah ..

Khamis, Julai 12

habit dulu, kini dan mungkin selamanya....


nampak x dua kesan gigitan kat tangan tu?
sape punya kerja lah yang rajin sangat gigit tangan aku yg comellls ni.. :p

kalau nak tau *xnak tau pon buat2 nak tau jela ea.hihi*
itu hasil gigitan diri sendiri..bukannya sedap pon rasa tangan aku ni..tp tanpa disedari, mmg aku suka nak gigit..kdg2 tu sedar2 je tangan dah ada kesan gigitan..lepas tu fikir, bila kala aku gigit ek??hihi
xtau lah sejak bila habit ni ada..bila bosan2 je, terus gigit..pelik betoll.
tapi kadang2 time x bosan atau ada keje pon..automatik je mesti mulut aku terus ngap tangan yg comel ni..hihi..haiyooo..makin nak kahwin, makin pelik lak perangai kau ni myrah oiii...
xpe, pas kahwin try gigit tangan amighul lak..sodap ke x mcm tangan aku..kahkahkahhh.. :p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Julai 11

wordless wednessday


rabu yang seperti isnin........



.. myrah ..

Khamis, Julai 5

misi tunangan orang.. :p

balik kerja semalam, bergegas ke midV sebab tunangan orang yang bernama erwina tu mengidam nak makan pavlova..dah lama mengidam katanya..tak tau nak carik kat mana area putrajaya ni, terus la ke mid valley..itu tempat yang paling dekat & jalan x sesak ye..hehe..misi apakah itu???
ok, moh kita menuju ke.........



















































sini!



untuk apa?
mencari...........










































ini!

pavlova yang diidam2kan..hehe


tapi bila makan, rasanya x seperti yang dijangka..sedaplah tapi x berpuas hati sgt & misi akan diteruskan di tempat lain..
korang ada suggestion, pavlova dkt mana yang best ea??


selesai pavlova, teruskan misi WINDOW shopping..konon je window tapi nafsu tu kuaaaat sangat!
hampir2 terbeli handbag..kawal diri, konon nak tgk kedai lain..last2 handbag xbeli, perfume yang aku TERbeli..haiyo haiyooo..xpe2, perfume tuk hantaran..so tutup mata sajo.. = ='
sekarang memulakan misi, mengawal nafsu shopping dikala SALE sedang melanda..susahnyaa!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Julai 4

wordless wednesday

super duper busy todaaayy..
mintak nafas..fuh fuhhh...!
ok bai.. 


.. myrah ..

Selasa, Julai 3

peminat coach?



coach factory outlet ada buat sales up to 30%..
berminat?jum lah terjah..
valid sehingga 10pm ini saja sbb cuma 24hour je..so sila order sekarang.. ;)
banyaknya yg diminati, juling bijik mata menengoknya..hehe


.. myrah ..

Isnin, Julai 2

1/7/2012


eyh, baru 3 tahun ea?ingatkan dah lama sangat..hehe
love you so much pak tunang..! ;)


.. myrah ..