Khamis, Mei 31

Feeling

Ketika ini, otw balik dari putrajaya ke seremban,tiba2 teringat balik knangan masa awal2 kenal dgn amirul..
Terimbau balik segala apa yg dia dah buat dan bagi..teringat mcm mana die layan kerenah aku..
Rasa mcm baru je smlm semua tu berlaku, dan kurang dari 3 hari lg kitorang akan diikatkan dengan satu ikatan pertunangan ataupun 'tempoh ujian sebelum pernikahan'..

My dear amirul, terima kasih sbb sudi menerima diri sy seadanya..sy bersyukur adanya awk dlm hidup sy..even kdg2 sy menyakitkan hati awk dan juga sebaliknya, tp perasaan sy terhadap awk xpernah berkurang..sy harap perasaan ini akan sentiasa ada dan semakin bertambah.. :')

Ya Allah, jika benar dia yg Kau ciptakan utk ku..Kau kuatkan, tetapkan dan tabahkanlah hati kami..Kau permudahkanlah perjalanan kami dan berkatilah kami..aamiin..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sebelum cuti.........

disebabkan mau bercuti yang agak panjang xpanjang sangat (4hari sajo pon)..banyak kerja yang perlu diselesaikan dulu..sebenarnya kerja dalam masa 4 hari tu xde la banyak sangat pon..boleh je selesai dengan kejapnya (cewahhh!)..tapi disebabkan lepas je cuti tu, aku cuma masuk office sehari je pastu terus berkursus..so kerja2 yang perlu diselesaikan sepanjang tempoh berkursus tu pon aku kena selesaikan sekali dalam hari ni..kalau aku buat time kerja sehari tu, confirm xcukup nafasss..bos pon ada time tu, confirm kejap2 panggil aku..kang menangis, terus xjadi pegi kursus..hiishh..xbolehhh!dah berniat, nak selesaikan 7 hari berkursus tahun ni siap2..pastu xyah nak fikir2 lagi sbb banyak lagi benda penting nak difikirkan..































ini olang muka manyak sinyuuumm..nak cuti la katekan..hihi
senyum senyum pon, koje still banyak lagi ni..adehh..poning palo makcik ha!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Mei 30

WW

rindu kat boyprengg..

kerek


comel ke???

mulut ikan 

muka dengki!

epal & pear..hihi


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Mei 29

comeeellnyaaa..hihi

entry mengado!

eyh, PINK??comelllllnyaaa..

hello kitty???aloorhh..comell gak..

tapi realitinya, aku xpakaikan reben tu pon..
nanti nampak sgt lah i ni comel & manjewww..hihi


ok, xtau nak update ape..benda merepek ni pon boleh lah..
hehe..ampuuuunnnn!




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Mei 28

tak dapat jumpa ustaz don..sodeh!!

dari miggu lepas dah excited nak tunggu kedatangan hari ni..kononnya isnin ni mmg xkan monday blues la..
sebabnya??


ada tetamu istimewa akan datang ke office aku untuk bagi ceramah bertajuk "peranan hati dalam membentuk sahsiah diri"
siapakah tetamu itu??
ini lah orangnya..



































































ustaz don daniyal bin don biyajid!

smart kan.. ;)


kononnya mmg nak pergi tapi bos asyik cll je & tetiba kerja dtg sekaligus..hukhuk
selalunya isnin aku melepak je tapi hari ni kerja byk pulak..huwaaa.sediiihh!

terima kasih kwn2 yg upload gambar kt fb, sume bikin sy jeles..
meh sy curik gambar tu letak kt blog..jadi laaaaaa..huhu


MONDAY BLUES again & again!!



.. myrah ..

Khamis, Mei 24

menghitung hari?

semoga segala urusan dipermudahkan olehNya..aamiin.. :)


.. myrah ..

Rabu, Mei 23

wordless wednesday


Haiisshh..mentang2 lah hari ni hari gaji, handbag ni boleh carik pasal lak..
Sampai2 je office terus putus..br 2bulan lebih pakai kot..hukhuk

p/s : sekarang mcm dah malas je nak update blog..hehee


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Mei 16

Kursus Transformasi Pelanggan dan Kaunter


Berkursus di tempat yg membosankan..hampir meroyan dalam bilik ptg td..haiyoo..cepatlah hari jumaat..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saya perlukan yg baru!




Rasanya aku br je pakai purse ni 4bulan tapi condition purse ni mcm aku dah pakai 4tahun..
Rasanya ni lah purse yg paling cepat jahanam dlm sejarah hidup aku..huhu
Amirul.......hehe (amighul gak yg kenakan)..boleh buat request x??nak purse baru tuk 1st July bole??hee..

Pasni bwk wrislet jela, malu tgk purse yg da comot..hukhuk..Mungkin sebab aku selalu kepit kt ketiak, tu pasal cepat jahanam..hehe


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, Mei 11

kerja kahwin


banyaknya jemputan perkahwinan yang aku dapat untuk bulan ni dengan bulan depan..
antaranya kakngah amirul..err..dapat pergi ke tidak lah ni..huhu


apa2 pon, selamat pengantin baru buat kalian semua
semoga segala urusan kalian akan dipermudahakn oleh Nya.. :)

.. myrah ..

Rabu, Mei 9

wordless wednesday

persiapan 



p/s : hari yang penuh dengan kebisuan :/

.. myrah ..

Selasa, Mei 8

Masalah Besar!


4 seluar yang sebaris tu saiz 27 dan 26
Keempat2 jeans tu aku pakai dlm thn lepas dan 2 tahun lepas tp sekarang cuma boleh simpan je..huhu
2 lagi seluar kt bawah tu saiz 25, cuma 2 jeans ni je yang aku boleh pakai sekarang..menepati saiz pinggang dan peha..
Apakah kesimpulannya yg boleh didapati dr entry ni???

Jawapannya, AMIRUL!belikan syg jeans plz, dah muak la asyik pakai 2 jeans tu je..huhu


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Mei 7

movie marathon

sambung cerita di jB minggu lepas..wahh..tetiba aura nak update blog datang balik..hehe
lepas je selesai majlis kahwin kawan2 kami..balik umah terus bersiap tuk ngedate..
sekarang ni kami selalu jumpa tapi jarang ngedate berdua, tapi kali ni berdua sajo..hehe
plan nak tengok movie, Berani Punya Budak..
amirul ajak tgk the avengers tapi aku xnak sampai masam2 muka lar..hihi
konon nak tengok cerita lawak..akhirnyaaaaaa.......
ok, sambung nanti je..huhu

ok, malu nak bagitau yang ktorang baru first time makan kat nandos..hihi
macam jakun lar jugak nak order, tambah lak menu xde gambar kan..so main redah je..
tanya dengan waiter mana paling best, dah tentu2 dia kata hidangan yang mahal kan...huhu


konon seni lar amek gambar disebalik air yg sedap ni??hehe

hobi aku adalah mengendeng air si amirul..kenapa lar air yang dia order sedap??



ayam gantung!halamak, terliur suda..

ini kebab yer, side dish aku amek rice & coeslow..muak!huhu

orang lapar..hihi


selesai menjamu selera, teruskan niat tuk tengok BERANI PUNYA BUDAK


korang dah tengok cerita ni???apa pendapat korang ea??
bagi aku lah kan, cerita ni xbest!xtau lar kalau xkena ngn selera aku ke kan..tapi mmg rasa mcm xde motif je..aku siap sangap2 dalam cinema tu..boring gler..
bila habis je, terus rasa bersyukur..rasa lama gila tapi bila tengok jam, xsampai sejam setengah pon..
hadoiii..lepas tu amirul pon sibuk perli2 aku sebab xnak tengok avengers..huhu



esok tu (isnin) konon nak balik seremban ptg2 cket ke, last2 ptg2 cket tu kitorang baru nak start tgk the avengers dekat CS..hee..nak puaskan hati amirul kan, aku layankan aje *sebenarnya aku pon mmg nak tgk..hihi*



pendapat untuk the avengers??
sangat BEST!!
menyesal xtengok sebelum tu..hehe..cerita yang serius sebenarnya tapi ade part2 yang aku rasa mmg lawak, siap boleh tergelak besar..hehe
cerita ni aku suggest tuk korang tgk..cnfirm puas hati..
tapi yang nak tgk berani punya budak tu pon ok je, support filem malaysia kan.. :)


.. myrah ..

Jumaat, Mei 4

universal studios trip!!

cerita yang berkurun lama diperam..semua gara-gara AMIRUL!
boleh kata skang ni selalu je jumpa tapi asyik lar susah nk dapatkan gambar dr dia..last2 time aku dtg umah dia mggu lepas br lah dapat curik dr laptop dia tu..huh!!
walaupun cerita ni sangat lah dah BASI tapi aku tetap gak nak cerita..so korang rajin2 lah scroll smpai bawah yer..peringatan!entry ni penuuuuhhhh dgn gambar terutamanya gambar cik empunya blog ni..hihi
lantok lar kan, blog aku..so sukati aku lar kan..heeee ;)

kitorang pergi 3mac2012, hari sabtu..
kononnya amirul ckp pukul 7 dah kena ada kt tune hotel tp dekat2 pukul 9 gak bertolak pergi ke singapore..kitorang amek pakej untuk tiket sekali dengan transport..so xyah susah2 nak cari parking segala..kalau masing2 tau jalan xpe lah jugakkan..so paling senang, amek je pakej..

rombongan kami :)

muka baru bgn tidur..hihi

perjalanan dari jb ke USS dalam 45 minit kot, lebih kurang..tapi leceh sikit bila naik bus/van travel agent, 2 kali kot kena turun sbb nak cek imigresen..turun van, menapak, naik van, turun van lagi, menapak lagi, naik van & teruskan perjalanan..fuhh!

sudah hampir!


eyh, mcm gambar header je.hihi

nampak sangat muka br bangun tidur..hihi


tempat wajib amek gambar di USS..hehe




tepat pukul 10, kita serbuuu!

kami, sebelum berpecah..hee





xdapat beli botol bumblebeee tu, bajet larik..hee

madgascar best tauu!

game yg extreme!
 berkali amirul pujuk aku naik benda ni..tapi jangan haraplah, mmg xkan cair dgn pujuk rayu mu sayanggg..hihi
kang terkoncing den kek atas tu, satu hal lak..haha


game kanak2 yang best..
 apakah yang best itu??dari golongan anak, mak bapak sampai lar atok nenek boleh join main
apakah???






















ini lah gamenya!seronok wey!! :D


penguin comel!!macam amirul sy..eyh??hikhik


alorh alorhh..comelll.kahkahkah

tempat ni korang WAJIB masuk tau

green couple

tempat yang bikin wa basah lencun..huhu
 jurasic park ni best jugak..awal2 dah diberitahu, pakai rain coat..so aku pon beli lah rain coat yg comel tu dengan harga 3sgd..walaupun aku pakai rain coat tu, aku tetap basah teruk..habis baju, seluar ngn kasut ku lencun..rasa nak menangis..sojuk wey!


nampak baju yg basah tu..huu

ni apa ek??hehe (basahhhh nye baju aku)


target kereta ni yer b..hihi



 transformer ride ni pon korang WAJIB masuk tau sbb mmg best gila!time ni korang mmg feeling2 mcm transformer lah..tapi aku feeling kejap je sbb lebih tutup mata..hihi..seriau sey..keluar je, terus sakit tekak..hihi


kenapa nampak mcm muslimah sangat je muka aku ni..hihi

happy kau ea..





happy jugak budak ni..hehe

poyo

carik tempat makan, lapor wey..

gf kena buli dgn bf, bf duk melepak tunggu makanan..sampai hati kau b..hukhuk


muka pucat + penat + happy! 
 time ni tgh tunggu turn nak masuk dalam gua..
apakah yang ada dalam gua??










ada ini!
 time dalam gua ni jugak lah ada tragedi yang bikin semua orang gelabah..tapi aku ngn amirul relax je..eyh?hihi

shrek 4D yg BEST!!!


poyo gak 

penat ea bang..hehe

mau menonton show 'basah-basah"

xingat name show ni tapi mmg asyiiik bangat!
show ni mmg best!kawan amirul siap tengok 2 kali..ktorang nasib baik sempat tgk sbb time ni last show tuk hari tu..xde gambar lain time show ni sbb cmera kena sorok, diorang ni main simbah2 air..orang depan lah teruk, lencun habis..kitorang kat belakang selamat lagi tapi ada je yang xselamat..ehe

macam banyak je yang aku cakap WAJIB dan BEST kan..kesimpulannya, semua mmg best!cuma aku je xmerasa semua sebab penakut..hihi..tapi dah plan nak pergi lagi..kononnya bulan 12 ni tapi mcm xdapat je, ada benda penting lagi yg perlu diuruskan..so next year jela, hope dah ada keberanian lah nak main semua game..hehe

kedai si betty..hehe
 time ni kepingin gila nak bantal bentuk bibir si betty ni..tapi xberjaya nak membeli..huhu..sedih!
konon plan nk buat prop time tunang nanti, tp skang nan hado lar..huu~

dah penat kan tapi cover2 lagi..

ini lah satu2nya binatang yg ktorang sempat nak bergambar..yang lain tu ramai sgt yg beratur..xsanggup i..



muzium maritim
 pakej yang aku amek ni sekali dengan tiket muzium maritim ni..bila dah xtau nak buat apa lagi kt uss, ktorang pon membawa diri lah pergi ke sini tapi xde apa yang menarik pon.huhu

ini jela benda yang kitorang buat..hehe

tunjuk bakat

bajet je kau bang..hihi

habis jelajah muzium maritim ni, patah balik masuk USS..korang bila dah keluar dari USS, korang still boleh masuk balik tau..nanti staff USS akan cop something kt tangan korang..
aku sampai dah penat, terus melepak je tepi2 jalan..dah xtau nak buat apa, van datang jemput pukul 8pm..jenuh wey dari pagi sampai ke malam..penat mmg xhengat..
dalam pukul9pm sampai JB terus pergi makan..balik umah, telan panadol terus pengsan..sedar2 esok tu dah pukul 9am..buruk prangai anak daro ni, tidur umah bakal mertua tapi bangun lambat..haiyaa!

.. myrah ..