Selasa, April 24

tahniah ex classmate merangkap teman bergosip! :)




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kreatifkan??hihi



Sempena Program Riang Mesra PDK
Sand art ni utk adik2 OKU tp kami pon nak jugak..hehe


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, April 23

Tahniah Ex Roomate! :)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

new blog


blog yang masih baru, mari la jenguk2..hehe ;)


.. myrah ..

Jumaat, April 20

yeayy, today is pay day!! :D


Alhamdulillah, dalam ke'sengkek'kan tengah2 bulan ni masih ada lagi sumber yang boleh aku bergantung..
semoga rezeki aku akan terus dimurahkan..aamiin..
terima kasih kepada amirul juga, luv you.. :)
actualy semalam lg dah payday tapi lambat tau..hehe


p/s : dalam kepala ni macam2 nak beli tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,kena kawal nafsu..fokus pada kahwin yer..hahaha :p


.. myrah ..

Khamis, April 19

perbezaan



.. myrah ..

Isnin, April 16

baru

apakah yg baru itu??
satu lagi blog akan diwujudkan dah diwujudkan pon
blog khas untuk entry2 khas juga..hihi
err..tetiba macam excited nak bukak blog baru tp xtau sangat nak mengarang ayat..haha

ok, baii!


p/s : semoga segalanya dipermudahkan dan berjalan dengan lancar :)


.. myrah ..

Jumaat, April 13

perkongsian di pagi jumaat :)

satu perkongsian yang menarik dari Prof Dr. Muhaya

" saya berkesempatan untuk bertemu dengan ibu kepada seorang ilmuwan agama (ustaz) yang tersohor pada masa kini. melihatkan kepada kebolehan anaknya dalam menyampaikan dakwah, maka saya bertanya kepada ibunya, apakah rahsia beliau dalam mendidik si anak? 
jawab si ibu, sewaktu si anak (ustaz) dilahirkan, beliau telah mengambil keputusan untuk berhenti kerja bagi menumpukan sepenuh perhatian beliau untuk menyusukan anaknya selama genap 2 tahun. selain itu, pada setiap malam, apabila mereka suami isteri dikejutkan si anak untuk menyusu, suami beliau akan turut sama bangun. suaminya akan menyediakan susu kepadanya untuk minum sambil beliau menyusukan anaknya itu. suaminya tak benarkan beliau menyusu sambil baring. sebaliknya suaminya akan menyediakan belakang badannya untuk beliau bersandar menyusukan anak sambil duduk dan memastikan keselesaan semasa menyusu. bayangkan bagaimana emosi seorang isteri apabila setiap malam dilayan sebegitu oleh si suami "

SUBHANALLAH.....indahnya alam rumah tangga jika bersandarkan amanah dan kasih sayang kerana Allah. tak mustahil jika mereka dapat melahirkan generasi yang baik akhlaknya.

persoalannya, siapakah si anak yang dimaksudkan???



















































beliau adalah USTAZ DON DANIYAL BIN DON BIYAJID  :)




.. myrah ..

Jumaat, April 6

pameran pengantin malaysia 2012

tarikh : 6-8 april 2012
tempat : perdana hall, PICC
masa : 10.00 am - 9.00 pm

tadi waktu lunch kan lame, so merajinkan diri ke PICC utk ke pameran pengantin ni..
err..wajib lar rajin, umah pon bertentang dengan PICC kan, sejengkal je..hee
minggu sebelum ni aku ada ckp pasal pameran sebelum ni yang xberapa nak best tapi yang kali ni mmg berpuas hati..sbb banyakkkkk yang berkenan di mata tp kurang kenan di poket..hihi
takla, harga pon ok utk 3hari ni, lps habis promotion, harga asal akan digunakan balik..huhu




al-quran ni cantik untuk dijadikan hantara..tapi kalau dah bagi sebagai hantaran, WAJIB lar baca yer..bukan untuk dijadikan hiasan semata :)




 amirul, dusty pink ni cantik  :)


silver tu pon cantik sangat! 

ini juga cantik!simple je tapi aku sangat minat :)


 kuning tu juga sangatttttt cantik..berkenan sangat!
tapi telah di cop oleh bakal pengantin bulan 9..hihi


bakal pengantinkah???hehe

lepas tengok gambar2 tu mesti korang mcm xberiya sgt kan..mahap lar, gambar2 tu dicapture guna BB sajo..normal lar kalau xbrape nak cantik, lebih kepada blur je kan..
tapi korang kena jugak dtg sini, confirm xmenyesal :)
kalau rasa2 PICC ni jauh dr tempat korang, kat PWTC pon ada jugak..so jum lar serbu :)


.. myrah ..


Khamis, April 5

5 apriL 2012


happy birthday muhammad daniel akif
maklang sayaannngggg akip!
nanti maklang belikan kereta ada mata tu ea..hihi


.. myrah ..

Isnin, April 2

2 apriL 2012

hari ini dalam sejarah..
pada 2 april 2012, genaplah 3 tahun usia aku dalam skim perkhidmatan awam yang memerlukan aku berkhidmat untuk negara. *eyh, berkhidmat  ke??* hihi
dannnnn...ada 34 tahun lagi tempoh untuk terus berkhidmat, lamo lagi..hihi *jika dipanjangkan umur*
semoga aku terus sukses dan dimurahkan rezeki..aamiin.. :)


p/s : yeayy!!!dah xyah potong kwsp lagi..hihi


saya yang menurut perintah,
myrah  :)