Rabu, Februari 29

wordless wednesday : truth about girls ;)


benarkah???hehe ;)


p/s : nak update pasal labuan lagi tapi mcm malas..so cerita habis disitu jela..hihi


.. myrah ..

Isnin, Februari 27

Kenderaan Awam

Sebelum ni rasa jakun je diri ni sbb dah hampir 3tahun stay putrajaya tp xpernah lagi naik ERL..hehe
Tapi skang, semuanya berubah..ececehh..
Dalam masa xsampai 2minggu ni, dah berkali aku naik..sorang2 pulak tu..ok, berbangga dengan diri sendiri..hihi

monday blues

sejak akhir2 ni, aku rasa macam aku hidup dalam keadaan terkejar2
kejap2 nak buat itu, kejap2 nak buat ini..
sebelum ni x pulak macam tu..kadang2 penat dengan diri sendiri yg bak kate amirul "kelam kabut"..huhu
awk xde kat tempat saya sekarang ni amirul, cuba awk ada kat posisi saya..
sekelip mata, semua saya kena buat SENDIRI..kat awak je saya boleh mengeluh & mengadu..dan terfikir, kalau lar awk ada dengan saya untuk semua ini..mgkin kita akan rasa susah senang tu bersama dan lebih menghargai apa yang kita buat ni..huhu..kadang2 sebelum tidur sempat dulu menangis..fikir betul atau tak..berbaloi atau tak apa yang saya buat ni..hurrmm..
niat saya buat cuma untuk kita & family saya..xlebih xkurang, kalau lebih tu bonus tuk kita..dan hope xkan berkurang..

harap apa yang aku pilih ni adalah keputusan yang sebetulnya..bukan perancangan setahun dua tapi untuk jangka masa yang panjang..semoga rezeki ITU akan dimurahkan..amiinn..
setiap keputusan yang dibuat perlu diiringi dengan doa, usaha dan tindakan..

p/s : berdirilah di atas kaki sendiri mahirah..huhu


.. myrah ..

Jumaat, Februari 24

labuan 2012 : part 3

salam jumaat semua..kalau diikutkan niat, hari ni mmg malas nak update blog..
sebab banyak benda nk settle kan..nak ke bank, imigresen, kerja2 kat office so mmg malas lar nk ngadap blog ni..tapi disebabkan insiden tadi, lbh kurang pukul 12.30..terus aku buat keputusan tuk stay je kat office time lunch ni..lame wooo 2 jam setengah!
so tuk menghilangkan kebosanan, terus lar menyerapkan mood rajin dalam diri..hehe
kita sambung tajuk LABUAN..
entry ni merujuk kepada aktiviti di pagi hari hingga tengahari..next entry kalau rajin lar, akan ceritakan aktiviti seterusnya tuk hari yang sama..


muka semangat tuk bershopping.. :D

motif gambar : nak merujuk kepada keadaan katil anak dara & mak dara..hihi

sekali ter'sehati sejiwa' lak ngn roomate sementara ni..brand yang same..hihi

cafe

ini lar tempat kami menginap.. :)

sementara tunggu pak supir..hee

tempat pertama yang dikunjungi..
 dekat sini dia jual makanan frozen..kebanyakannya seafood lar..konon2 masing berniat nak tengok2 je, yela xkeluar duit kan..sekali da masuk..hamekkk kau..paling byk membeli adalah AKU..huhu
sotong, ikan, udang.kat semenanjung xde ea???hihi

ini adalah udang
 aku beli udang ni, sekilo..aku kira dalam 20 ekor..siap cll mak tanye harga tu ok ke x..mak kate murah lar..
sekali balik sremban, kira balik ada 44 ekor..makan dengan puas!!hehe
setelah berbelanja di sini, mula lar aktiviti me'round' pulau
labuan ni xde lar besar mane pon..pusing2, kejap da habis satu pulau..hehe

muzium chimney


feeling2 peserta explorace..hehe



chimney



en khamis, pemandu kami.. :)

kubu peringatakan kott..xingat suda

surrender point memorial 
 dekat sini lar jepun menyerah kalah..huhu


pantai yang cantik

perkampungan org filipina

perkampungan air

taman botani


kompleks sukan laut

pasar
 dekat sini, masing2 memborong ikan bilis..murah katenya..tapi aku xtau lar sbb mane pernah beli ikan bilis banyak2 kan..
ada mcm2 jenis..aku beli yang sekilo rm15..dah kata murah, beli jela 2..pak mertua tidak dilupakan..ngehngeh


kalau xsilap aku, pasar ni jual benda2 kering je..kena dtg awal sbb kdg2 pukul 4pm dah ade yang tutup..
pasar ni kat area bandar je..dekat dengan hotel.




macam2 ado kat sini..kain, pearl dll..
aku membeli xhengat..konon duit mencukupi lar, sekali kena pnjam duit member daaaa..hihi

total lost tuk shopping yang xseberapa ni adalah dalam 400++ kot..
kalau time da gaji boleh je terima tapi time pergi ni masing2 tengah sengkek, tgh bulan lar katakan..ha, kau pejam mate jela mahira..pastu makan biskut je.. :p

barang2 kat labuan ni aku rasa xde lar murah mane pon even die kawasan bebas cukai kan..yang murah aku rasa seafood je..tu pon kalau yg beli fresh..kalau yang dah masak?mmg kdg2 harga xmasuk dek akal..huhu


ok2, melalut lebih..now mau pergi makan..
kejap lagi ada hal lain yang nak kena uruskan lagi..baiii!  :)


.. myrah ..

Rabu, Februari 22

wordless wednesday









ciptaan tuhan :)


.. myrah ..

Selasa, Februari 21

jum ramai2 datang putrajaya minggu ni..! :D


sebagai penutup sambutan hari wilayah, meh lar ramai2 memeriahkan lagi karnival WOW! putrajaya 2012
mcm2 aktiviti menarik diadakan..boleh bawak 1 family
aku tengok khemah2 yang dorang pacak tu pon bukan main byk gak..
kalau akip tgk ni mesti dia tanya, "sapa kawen ni?" hehehe

so moh ler kte semua meramaikan lagi event yg pasti mmg ramaaiiiiii sgt orang..hehe
tapi aku xde lar, sbb balik kampung..ado kenduri..huu


.. myrah ..

labuan 2012 : part 2

hari kedua di wilayah persekutuan labuan..
owh..lupa nak bagi tau..tujuan sebenar aku pergi labuan ni untuk join sukan rakyat sempena hari wilayah persekutuan 2012
aku masuk acara boling padang..acara ni untuk kementerian & agensi..

hari kedua dimulakan dengan breakfast..
1st time aku dtg sini tahun 2010, aku rasa makanan kat hotel ni sedap..
tp kali ni aku rasa biasa2 je..ape yang aku ambil, mesti susah nak habis aku kot yg suka membazir

breakfast yg biasa2 sajo

kemudian terus ke pusat boling padang untuk training 
antara byk2 group, group ktorang lar yang paling selalu training kat sini..
yela, ktorang kan tersampai 2 hari awal dari tarikh tournament sebenar, tambahan pulak ktorang ni team amatur..br first time pegang bola..hihi







habis training, terus pergi lunch dkt kedai yg semalam tu..kedai tu kat ujana kewangan yer..
tp nama kedai makan ni aku xhengat..


sirap limau???
 ade macam rupa sirap limau ke air ni??dari rupa mmg xdo, dari rasa lagi lar XDO!
aku mintak sirap limau, sekali sampai air sirap + oren..hahaha..sirap xterasa, oren je terlebih..layankann
yang semalam tu pulak, semua orang order teh o ais..aku order limau ais..
sekali sampai kt aku teh o ais limau..hadoiii..malang nasib aku, asyik dapat benda yang lain..pasrahhhh..hehe

nasi padang

ayam percik
 ni set nasi padang..sedap jugak!podeh pon boleh tahan gak..hehe


habis makan terus menshopping coklat..beli tuk orang2 tertentu..
aku minat coklat tp xla tergila2 sgt, tp beli untuk diri sendiri banyak gak..hantar lar sikit kat amirul kan, tu pon dia kata banyak..last2 yang lain tu terbiar je dalam fridge kt umah..tunggu lar kot2 ade tetamu datang, aku hidangkan coklat je..heee

2 plastik ni bersamaan dengan rm200
 sekali beli habis rm200..baru tangkapan yang pertama ni..hihi
nampak je macam sikit kan...hee

petang di labuan, hampir gelap..
habis shopping terus balik hotel..maghrib adalah pada pukul 6.32 petang, isyak 7.42 malam..kalau xsilap aku lar..




.. myrah ..