Selasa, Januari 31

Si boboy bahagia, si gugurl kurang bahagia kah??


Habit setiap kali berdating, kitorang mesti akan timbang berat badan..selalu lah..hehe
Pantang jumpa penimbang, mula la tercari2 syiling..selalunya aku la yg excited, amirul layankan sajo..hihi
Tgk tu, berat aku mcm biasa la..huhu..tp berat mirul naiiiiikk!!eyh, bahagia ek kau meh bg 5kg lemak kat aku..
Aku kat sini xlalu makan, terkenang2 org yg jauh..dia pulak selera makan tajam sntiasa, xingat org jauh..hukhuk *nangis sambil kesat hinguss*

Isnin, Januari 30

monday blues

Dah tengahari pon bluessss lagi ek..hehe
Jemput makan semua..
Makan freee..hehe

Jumaat, Januari 27

:selamat pagi!!

Korang da breakfast?
Hari ni breakfast ku agak berat, nasi kerabu..
Penangan abe kelate kt cafe, kerap gak aku makan..hehe..murah pon murah, sedap pon sedapp..! :)
Let's makan, jemput makan semua.. :)

Khamis, Januari 26

sambutan hari wilayah persekutuan 2012


untuk warga wilayah persekutuan (kuala lumpur, putrajaya & labuan), 1 februari nanti kte semua akan bercuti sempena hari wilayah persekutuan..sempena sambutan tersebut, kementerian aku dah sediakan bermacam2 aktiviti sepanjang bulan februari tu di putrajaya, kuala lumpur & labuan juga..bermula dari 28januari ni, akan diadakan majlis pelancaran sambutan HWP 2012 di dataran merdeka..moh ler ramai2, memeriahkan..tp diingatkan, jalan kt KL byk yg tutup so bersiap sedia lar untuk mengharungi kesesakan ea..heheh :)


p/s : xdapat cuti time birthday YDPB Negeri Sembilan, cuti hari wilayah pon jadi lar..kan da jadi org key yelll..hikhik :p


.. myrah ..

Rabu, Januari 25

wordless wednesday


saya juga punya hati dan perasaan



p/s : mata yg bengkak & kepala yg berdenyut menjadi peneman di hari pertama kerja.. =.='



.. myrah ..

Khamis, Januari 19

Jamu Oh Jamu

Sebelum ni aku amalkan makan Virgin Coconut Oil (VCO)..tujuan makan adalah untuk kulit muka..yela, kulit I kan xcantik dan untuk melancarkan kitaran haid..period aku mmg susah lar nak tetap, msti akan terlewat..pernah tau lewat sampai 2minggu..
Tp lepas je amalkan VCO, jerawat tu kureng cket jela tp kitaran haid mmg terus tetap..kalau lewat atau awal pun setakat sehari dua..
Tujuan makan VCO untuk 2 sebab tu je..tp problem lain lak dtg..selera makan berkurang..aku makan mcm biasa tp kuantiti sikit sebab cepat kenyang..dah lar ringan, bertambah ringan jadinya..
Dah kena warning dgn amirul, aku stop makan VCO..tapi lepas tu kitaran haid mula lar xtetap balik..haiishh..
Setelah mengoogle, akhirnya telah menjumpai Jamu Ratu Dara..bukan mak dara yer kwn2..nak try test tuk sebulan ni..tgk ada apa2 perubahan ke idok..kalau ada, perlu teruskan..kalau tidak, kita try test Jamu Mak Dara pulak..hehe
Korang ada nak suggest apa2 suplemen tuk sy? ;)

Rabu, Januari 18

wordless wednesday : rindukah?





.. myrah ..

Selasa, Januari 17

seminit!!

lewat seminit..hukhuk
tensionnnn!!gara2 accident secara berjemaah dkt silk highway, aku kelewatan hari ni..
sebelum 7.30 aku da masuk tol kajang..selalunya dalam 10minit aku dah sampai office..tp tadi aku terlewat!
hiishh..awal2 tahun da bikin kdatangan wa cacat!huhu
parking pon nun jauhhh..pastu berlari berkejaran lar naik tangga + lift sbb nak mengejar masa yg hanya tinggal 2minit..ingatkan berjaya tapi terbabas jugak 1minit..huuuuuu T_________________T



.. myrah ..

Isnin, Januari 16

Monday yg X bluesss.. ;)

Jumaat cuti rehat, hari ni emergency leave
Gara2 nenek tercinta dimasukkan hospital, xsihat..
Dah lame rasenya nenek xmasuk wad..tp hari ni nenek da discaj, Alhamdulillah..
Eyh, ape kaitan gambar basikal dgn cerita ni??
Hehe..sebelum pergi hospital td akip smpat request kt maklang, dia nak basikal mcm kak iqa..ha, amek la nak..nanti maklang dah ade baby, turn mama kau lak bg basikal kt anak maklang..hahaha

Jumaat, Januari 13

Just Sharing

Petikan dari majalah Pengantin Februari 2012

hari ni saya cutiiiii :D

 seronoknyaaa cuti..bangun pagi, basuh baju pastu tidur balik..
wah heavennnnnn...bgn je sidai baju then start mengomeh mengemas!
tempat sasaran tuk mengemas adalah stor!






sebelum dikemas




















stor anak daghoo dara..masyaAllah...











seketika kemudian..setelah berpeluh2





















akhirnya..sedap sikit mata memandang haaa
xtau lar ape yg aku buang..tp ade gak lar dalam 1 kotak & 2 beg sampah..
antara sampahnya, 5pasang kasut & sejumlah handbag..
semua tu harta dari zaman study sampai lar awal2 kerja..huhu

ok2, bergegas untuk pulang ke seremban..ada misi lain pulak bersama emak tercinta..wehooooo!





.. myrah ..

Rabu, Januari 11

cuci mata dengan cahaya di ICT

dah berkurun xjejak kan kaki kt ICT shah alam ni..last pergi pertengahan tahun 2010 kot
tu pon snap gambar dr dalam kereta..time tu full sbb dah pukul 8lbh kan..
lepas tu mcm kecewa, dtg jauh2 tp xmenyinggah pon..huhu

kali ni pukul 6lebih ktorg dah sampai 
tapi time tu pon dah ramai..kena parking kt bawah je, menapak lar naik ke atas..penat!!
kononnya nak countdown lar tp xlarat lar, dgn org ramai, sesak!
lapar, kedai sume penuh..last2 balik singgah mamak jela...

awal lagi da terpacak kt sini

bak kate mirul, feeling2 wonderland..hehe

rombongan tok wok..hehe
pergi ict ni pon sbb kakngah amirul yg ajak..kalau x, mmg aku duk umah je kot..mls nak bersesak2..



err..kenapa aku menjarakkan diri, gaduh kah??hihi
teringin naik benda ni tp mcm gayat lak..hihi






kadang2 bulat, kadang2 bujur muka gugurl ni..haiishh



akhirnya, pukul 11 dah sampai putrajaya..putrajaya lak yg sesak time tu, sume nak tgk bunga api..
malas nak bersesak, aku terus balik je..tepat pkul 12, dgr la letupan bunga api dari rumah..
xdpt tgk, dgr je pon jadi la..hehe
smpat lar wish happy new year & happy 30month annvsary kat cinta hati..hihi :p


.. myrah ..

Isnin, Januari 9

hadiah yang dinanti

berikut adalah maksud pemberian /  hadiah lelaki kepada perempuan (xpasti betul atau tak)
  • sejadah dan Al-Quran  : tandanya kekasihnya itu akan menyayanginya dunia dan akhirat
  • JAM TANGAN  : tanda mengingati setiap masa dan waktu
  • CINCIN  : tanda ikatan kasih yang abadi
  • GELANG  : tanda mesra
  • RANTAI LEHER  : ikatan cinta yang perlu perhatian
  • SUBANG  : tanda penghargaan dan penghormatan
  • KASUT  : sentiasa mengambil berat / prihatin
  • PAKAIAN / KAIN  : semoga kasih berkekalan dan dekat selalu
  • PAYUNG  : tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi
  • MINYAK WANGI  : tanda cinta
  • BINGKAI GAMBAR  : sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan
  • BUKU  : bersifat terbuka dan bertolak ansur
  • BUNGA  : tanda perkenalan dan tanda sayang
  • COKLAT  : semanis cintamu
  • LAGU / CD / KAD UCAPAN : mengabadikan cinta dan kenangan
tetapi....hadiah yang paling dinanti-nantikan oleh setiap perempuan adalah.....

MASUK MEMINANG : tandanya dia serius dan betul-betul ikhlas mencintaimu
itu yang paling bermakna dan perlu ditunjukkan dengan tindakan, bukan ungkapan semata-mata 




.. myrah ..

Sabtu, Januari 7

31disember2011

location : rumah nenek anum :)
orang2 yang bersubahat : semua kecuali aku..hihi

seminggu da berlalu, tp sampai sekarang still teringat lagi..
pertama kalinya dapat surprise dari amirul..hihi..yer 1st time..*ok, terharu*
untuk tahun 2009 & 2010 aku yang buat surprise untuk dia tp tahun ni aku yang dapat surprise dari dia.. ;)

hari sabtu tu,amiul sepatutnya sampai seremban dlm pukul1
bila dia cakap dah nak masuk seremban, besungguh lar aku menyiapkan diri..hehe
lepas tu cousin aku bbm, katenya dia mcm selisih dgn amirul then dia tnya mirul pakai kete apa & no plat..
aku pon bgtau jela, xsyak ape2..

45 minit kemudian, batang hidung si amirul ni xgak muncul
makeup da nak cair, bila cll dia ckp dah nak smpai..berangin dah ni, setahu aku dr town seremban nk ke rumah nenek aku tu dlm 10-15 minit je tp ni da nak dekat sejam..

akhinya...org yang ditunggu sampai gak, dari tunggu kt luar aku terus masuk dlm..
konon nak protes, pastu nak cover muka yg dah berubah mcm singa ni..hihi
tapi dah masuk dlm pon still meninjau gak ke luar, pastu nampak cousin aku ada sekali ngn amirul..
eyh,cane lak dorang ni boleh saing sekali..
terus aku keluar, time tu amirul da siap pegang kek..family2 aku yang lain yg da sedia tunggu kat luar tu pulak, dah gelak2 kan aku sebab gelabah semacam bila amirul xsampai2..adehhh..maluuu..hihi
ok, dorang mmg dah plan awal..lps tu baru aku teringat, sehari sebelum tu anak buah aku ada bgtau "maklang, umi ckp esok ada surprise untuk maklang..ada kek"
tapi aku gelak2 je bila dia ckp cmtu..rupanya mmg betol..budak2 mmg xpandai simpan rahsia..haha
pastu teringat lagi, patut lar kak ikin tanya no plat kete mirul, dia tgh mencari mirul time tu..hehe















dikerumuni oleh cousin2 yang xsaba nak makan kek..

itu dia perancang utama bersama anak yang membocorkan rahsia..hihi

fuhhhh...23 tahun  :)

kek ni sodap!!made by my cousin 

thanx korang2 semua yang memeriahkann majlis..hihi

iqa si pembocor rahsia..hehe




thanx amirul, tahun depan ni  surprise lain pulak ea..hihi
love you.. :)




.. myrah ..

kumpulan yang paling diminati..jum ketawa guling2..hihi


ok, da seminggu berlalu..br hari ni aku sibuk nk cerita pasal maharaja lawak mega..hehe
bukan ape, mggu lps kan busy..xde masa nk update...heee
time final tu aku rasa semua best kecuali syok, kureng lar ka..huhu
tapi yang paling best..ini................
















































heheheheheheh..klakor lar dorang ni..mlm final tu da tengok..
pastu sambung lg tgk kt you tube..layan ngn amirul & cousin die kt umah atok die..
mcm nak pecah umah atok die tu bile semua bgabung ketawa...hehe
hari ni layan lagi, kt youtube gakk..heee 
apa lar yg dorang ni makan ea, sampai kan ape yg keluar kt mulut dorang tu aku rasa kelaka je..hehehee




.. myrah ..

Jumaat, Januari 6

HOLLAND :D


hope our love lasts and never dies  :)



.. myrah ..

Khamis, Januari 5

ngedate pertama pada tahun 2012 :p

2012 ni dikira tahun ke 3 aku celebrate dgn amirul
xde lar clebrate ape pon, cuma lepak sesama je..tiap kali malam new year aku msti ada kt putrajaya
gara2, birthday aku 3 hari sebelum sambutan new year, kira clebrate sekali jela..
err..story pasal birthday akan di update di lain entry yer..hehe :p

skarang ni layan gambar yang menceritakan kisah pada 1 januari 2012..hehe
rasa mcm da lame xtepek gamba ktorg ngedate korg pon xnak tgk sgt kan
untuk rujukan aku, amirul dan anak cucu ktorg dimasa akan dtg, maka aku update lar gamba2 ktorg ngedate, nanti2 bole imbas kenangan lamaaa..hahaha

mamat ni selalu over :p

heboh check in! aku pon same..hihi

aduhhh..ntah pape je muka aku bila pakai shawl.. :p

mocha & chocolate 

ini untuk saya..sedap!sbb ade chees tu..nyummmy.. 

noodle tomyam kot..sedap gak, suke tomyam!

pencuci mulut dan pencuci purse ku..haha


puas gila dating ngn kau mggu lps b, xde gaduh2 & rasa lama..seronok!next time macam ni lagi bole??hehe
eyh, coopp!!saving2, jgn ingat nk ngedate sajo.. pringatan untuk diri sendiri



.. myrah ..

Rabu, Januari 4

Wordless Wednesday

Sarapan org bujang yang malas..


Selasa, Januari 3

entry pertama untuk tahun 2012 :)

hye...assalamualaikum :)
entry pertama untuk tahun ini..byk yang nak diceritakan tp xtau nak start dari mana..
cuti 4 hari yang bermula dari hari jumaat, diisi dgn bermacam aktiviti..
semuanya best belaka..plg best on saturday..sangaattttt best!!
thanx tu my family & amirul..nak cerita lagi tp xbyk gambar so mcm xbest nak cerita..hehee
xpe lar, tunggu lar kot2 ade muncul gambar2 tu kt aku..hihi

gambar pembuka 2012..hehe



.. myrah ..