Khamis, Disember 6

checklist - 15days to gooo~


mood untuk update blog sudah kelaut..sekarang asyik fikir nak cuti je..xsabar2..hehe
kesihatan pon asyik terganggu je sekarang..minggu lepas amirul 4hari kena ulang alik ke hospital untuk cek darah & bila dia da sihat, si tunang dia ni pulak yg domam..kena cek darah jugak..tonsil membengkak dan beberapa hari kebuluran sebab nk minum air pon terseksa..hukhuk..tapi Alhamdulillah, hari ni sakit tu dah berkurangan..dugaan untuk kami.. :)

now, meh kte update checklist setakat ini..15hari saja lagi..tik tok tik tookkk...... :)


DATE
Nikah : 21 Disember 2012
Resepsi : 22 Disember 2012
Bertandang : 12 Januari 2013

THEME
Nikah : copper rose
Resepsi : pink & purple
Bertandang : blue

LEGAL DOCUMENT
Sijil Kursus Pra Perkahwinan : done!
HIV Test : done!
Borang Nikah : done!

VENUE 
Nikah : rumah nenek
Resepsi : rumah nenek
Bertandang : rumah family amirul

CATERING / CANOPY
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

PHOTOGRAPHER
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

INVITATION CARD 
Resepsi : dah diedar

HENNA - booked!

PELAMIN 
Nikah : booked!
Resepsi : booked!

WEDDING OUTFIT 

Nikah :
Dress - done!
Veil - done!
Hijab - done!
Shoe - pending
Handbouquet - consider done!

Resepsi :
Dress - fitting dalam minggu ni
Veil - fitting dalam minggu ni
Hijab - fitting dalam minggu ni
Shoe - fitting dalam minggu ni
Handbouquet - consider done!

Bertandang :
Bridal : booked!

MAKEUP
Nikah : bridal booked!
Resepsi : bridal booked!
Bertandang : bridal booked!

DOORGIFT
Kanak-kanak : done!
Dewasa : done!
Bunga pahar : done!

HANTARAN 

For Mahirah :
7 - done!

For Amirul :
9 - done!

IMPORTANT THINGS 
Mas Kahwin : consider done!
For Her : done!
For Him : done!

ENTERTAINMENT 
Kompang : booked!
PA System : booked!

WEDDING PROPS 
Signage : done!
Guestbook :done!
Bunga manggar : done!

Alhamdulillah...boleh dikatakan semua benda yang penting dah selesai..tapi tak boleh lagi nak tarik nafas lega selagi majlis belum selesai berlangsung..hehe..minggu lepas dah start packing goodies, buat sikit2 dan baru sikit jugak yg terusik..hehe..minggu ni nak fitting baju sanding aku dan discuss pasal pelamin..then sambung kerjakan goodies..minggu depan kerja terpaksa diberhentikan seketika sebab akan ke perak untuk rombongan menhantar abg aku nikah kat sana dan bermula lah cuti aku yang panjang itu..hehehe..seghonokk..lepas tu, menghitung hari pulak nak jadi bini amighul..huhu :p


.. myrah ..

8 ulasan:

Sumayyah Nadhirah berkata...

xlame dah tu...dup dap dup dap hehehhe

cik fadh berkata...

alhamdulillah sumer da settle..semoga segalanyer berjalan lancar ye kak..ralat xdpt hadir, tp kalo khamis o jumaat tu dtg bole x?? hihi

myrah berkata...

maya : takuuutt tapi xsabar jugakk..hehe

myrah berkata...

fadh : thanks fadh!boleh je, datanglah hari jumaat, akk nikah dlm 3.30 ptg.. :)

Maisarah berkata...

awak, kite copy checklist awak ye

Maisarah berkata...

awak, kite copy checklist awak ye

Maisarah berkata...

awak kite copy checklist taw

myrah berkata...

maisarah : ok, boleh saje..sharing is caring.. :)