Selasa, Oktober 30

mywish : hadiah perkahwinan

meh sini rapat2...hari ni aku nak bagi idea kat korang untuk bagi hadiah apa dekat aku pengantin baru..
sebenarnya ni semua benda yang aku nak sangat, tambahan pulak benda2 ni semua aku takde lagi..heee
tapi bukan aku je yang nak sangatttt ye...bakal2 pengantin yang lain pon nak jugak kan..hehe *hinthinthint*


























pertama!!

microwave oven
tapi disebabkan microwave oven ni adalah mahal, korang boleh je bagi microwave atau oven..
microwave oven ni fungsi dia microwave + oven sebab tu harga dia agak mahal..so kalau dapat benda ni, dah jimat ruang dapur kan..hehe ;)


kedua!

blender / food processor
yang ni adalah sangat penting bila nak masak dalam kuantiti yang banyak..
kalau mcm sekarang, aku masak untuk diri sendiri je, mmg pakai lesung batu je..
nanti dah ada suami, family & family in law dtg rumah ke kan..xkan nak melesung gak..retak rumah aku nanti..hehe


 ketiga!
hair dryer
ok, ini pon adalah sangat penting yer bagi seorang wanita yang bergelar isteri..
mengapakah?hehee..adalahhh...
erwina, hairdryer tu dah guna ke???heee


 keempat!

set pinggan mangkuk
yang ni hadiah yang selalu orang bagi kan..tapi sekarang dah xramai jugak yang rajin bagi sebab dorang pikir pengantin mesti akan dapat banyak..tapi kalau dah semua pikir mcm tu, mmg sampai kesudah lah pengantin xdapat kan...heee


 kelima!

toaster
kalau dapat toaster mcm ni, confirm hari2 akan aku pastikan suami aku nanti akan bawak bekal pergi kerja..
sweeeet kan aku ni..kahkahh :p


 keenam!

lampu ikea!
dulu masa duduk dengan wina, malam2 mesti tutup lampu utama & guna lampu ikea ni je...feeling2 romantik dengan wina..
tapi lepas dia pindah, lampu ni dah xdo lagi..dah berkali ajak pak tunang pergi ikea tapi asyiklah xsempat..kesimpulannya skang, dah xde romantik2 lagi kt rumah tu, guna jelah lampu kalimantang yang torang bendorang tu..huhu


 ketujuh!

bedsheet
merah yang membara..hihi..our favourite colour.. ;)
aku paling jarang beli cadar..cadar2 kat rumah putrajaya ni pon semua aku angkut dari rumah family..kalau beli pon yang murah2 sajo..yela, bedsheet yang cantik kebanyakannya mahal kan..
tapi time tunang hari tu terbeli jugaklah yang mahal sikit..tutup mata je bayar..kahwin nanti pakai balik sebab nanti xguna sangat bilik pengantin tu..


kelapan!

buku resipi
untuk pengetahuan, aku ni bukan reti masak sangat tambah2 pulak untuk tekak pak tunang yang agak cerewet tu..selama ni masak untuk diri sendiri je, sedap ke tak main telan je..
kalau kat rumah family pon, kalau xsedap, dorang makan je..jaga perasaan aku..hihi
so dengan adanya buku resipi pemberian dari korang, semangat memasak tu akan wujud walaupun sikit..heee


 kesembilan!








































baby stroller??!!
ada ke orang bagi stroller ni sebagai hadiah perkahwinan?eheh
mmg takde lah kan..aku pon takde lah nak minta tapi aku suka sangat tengok baby stroller..sbb comel..heee
tak dapat hadiah sekarang, nanti dah ada baby, korang boleh lah bagi ye..hihihi :p


mcm mana?aku dah membantu korang kan..dalam masa yang sama, bagi hint jugak kat korang..hihih ;)



lastly!

hadiah yang paling penting dari semua kat atas adalah 'doa'
aku harap korang semua dapat hadiah kami 'doa' agar majlis aku nanti berjalan dengan lancar & jodoh kami berpanjangan hingga ke syurga..
aku juga mendoakan agar Allah merahmati korang semua..insyaAllah.. :)



.. myrah ..

6 ulasan:

khadijah berkata...

myrah, microwave ovan sgt best la, ade dua2 boleh buat kueh ni..hee tapi sementara pas kawin dija duk umah family sendiri, makanya barang2 tu tak kisah lagi, tapi nak pindah umah baru perlu.. bende common org bagi tostr ngan set pinggan magkuk tu nanti 2,3 org bagi set pnggan mngkk :) baby strllr belum lagi la kot..hee tak sbr nak dapat baby ye :)

BitsBest berkata...

tau takkkk,
semua yg awk wish tu BB dapat time kawen..
(kecuali lah stroller baby dgn hair dryer)

hehehe..tak sangka kan.

mmg menda2 tu sgt penting lepas berkahwen..

siapa sangka nanti awk pon dpt jugak!

myrah berkata...

dijah...best kann kalau dapat microwave oven tu..hehe
alaa, xpe..even duk dengan family pon boleh simpan kan..nk pindah nanti, lg banyak duit nak guna kan.. ;)

myrah berkata...

bitsbest : wahhh..soronoknya bb dapat sume tu..kte pon nak jugakkk..harap2 dapat lah..heee ;)

bintanghati berkata...

hoyehh !!.. bestnye idaman kamooo .. haha..

BB dh dpt kan.. tahniah ...

myrah berkata...

hehhe..nanti awk pon mesti dapat benda ni..xlame lagi kan..bestnyaaaaa!hee