Sabtu, September 8

wedding outfit

 untuk majlis resepsi sebelah aku nanti, aku xamek dari butik pengantin yang aku booking untuk makeup & pelamin, gara2 xde dress colour pink yang cantik dan menawan hati..so wajiblah menyerapkan kerajinan dalam diri untuk menerjah butik2 lain tuk mencari dress yang diingini..
bab2 mencari dress ni senang je kalau ikut selera aku tapi disebabkan minta pandangan pak tunang, proses mencari ni menjadi susah sebab dia adalah cerewet..
dah lah aku pergi sorang2, setiap baju yang aku try mesti bbm kt dia..

 baju pertama
cik tunang suka, pak tunang xsuka...

baju kedua
pak tunang suka, cik tunang xsuka...

baju ketiga
pak tunang suka, cik tunang pon suka, my friends pon suka tapiii............
ok, disebabkan dah ada tapi, kenalah cancel kan..huhu

so baju mana yang menjadi pilihan hati?

last week lepas wedding wina, terus ajak pak tunang mensurvey butik2 area seremban..kena gunakan kesempatan bila amirul ada kat sini tuk ajak cari baju..kalau x kang, asyik bertekak je..
tapi disebabkan kesuntukan masa, kitorang pegi satu butik je..
itu pon jasa cik aida, mempekenalkan butik cousin dia kt blog..
lepas menilik setiap baju yang ada, still xjumpa colour yang menepati selera kami so terus decide nak tempah baju baru tapi sewa jela, lepas majlis pulangkan balik..hehe
design yang kitorang pilih simple je, tak sarat & yang penting harga ok..heee

mcm mana desing baju kami?kenalah tunggu majlis nanti..1st fitting pon on 1st december..
lambatttt lagi..tapi pak tunang maybe fitting awal, dlm bulan november sbb kononya masuk december, dah xnak jumpa lagi sampailah hari majlis..nak kasi rindu lebih..hikhik :p

ok,satu perkara lagi hampir selesai.. :)


.. myrah ..

12 ulasan:

❤Cik Myra❤ berkata...

yang ketiga tu cantek! alaaa..tak jadi amek yang ketiga tu ke? :(

myrah berkata...

mmg cantik..ktorang suka tapi baju tu dah lama & nmpak macam lusuh sikit..huhu..keciwa... :(

Sumayyah Nadhirah berkata...

cube cari lagi kt lain...cantek tp pasti ade yg kt tempat lain lagi...(mesti dah pening pale kn??) ahhahah

cik fadh berkata...

kak, fadh minat design kain baju 2nd tu..nice !

myrah berkata...

maya : haha..peningggg!sume baju cantik..tapi lepas je tempah baju hari tu, dah plan xnak terjah mana2 butik lagi & xnak lagi beli majalah2 yang berkaitan dengan wedding..nanti jiwa kacau..hihi

myrah berkata...

fadh : cantik tapi akk xsesuai..nanti fadh try la..hehe ;)

Sumayyah Nadhirah berkata...

hahha FAHAM hahah...

Sumayyah Nadhirah berkata...

hahha FAHAM hahah...

myrah berkata...

hehe..nanti awak merasa lah..stresss..hihi

"bella Chentaku" berkata...

salam sis.. butik mane ye semua busana nie? cantik la.. boley pm me details x..twinklegurlz@yahoo.com

myrah berkata...

belle chentaku : ni sume dari wedding galore, bangi..

"bella Chentaku" berkata...

ohhh..cantik2 sume..igt lg x kalo nk sewa dress shja berape ek?