Isnin, September 24

baju nikah?bridal?

Alhamdulillah...baju nikah dah siap sepenuhnya pada minggu lepas..
akk aku pickup dekat tailor & bila dia sms gambar, punya lah aku excited..bila balik je seremban hari jumaat, sampai rumah terus try baju..xmenyabar kan..hihi

hasil baju nikah yang simple tu?


ini!

konon teaser..hihi

paling suka dekat bahagian tangan..hee :)


ikut niat dihati, bila dah dapat baju, aku nak merajinkan diri dengan menjahit beading ke apa2 yang patut tapi mcm xjadi je..nanti nampak mcm sarat pulak baju tu..
hurrm..ntah lah, tgk lah nanti..kekalau terajin nak buat..






ok, ini cerita pasal bridal pulak..
tarik nafas...............then lepas......................
begini ceritanya..aku amek pakej kat sebuah butik di seremban..mmg dah lama booking, dari bulan 3 kot..xingat tapi mmg dah lame, sebelum majlis tunang lagi..
mcm biasa lah, kalau dalam pakej mesti dorang bagi, sepasang baju nikah, bersanding, 2x makeup, pelamin & accessories.. kan..
tapi untuk baju nikah aku xamek sebab pakai baju sendiri..untuk baju bersanding pulak, baju tu untuk abg aku sbb baju aku, aku amek dekat butik lain..gara2 butik ni xde baju kaler pink yang menarik hati..huhu
tapi makeup tu still untuk aku, abg aku pulak dah hire MUA lain..ok set!

lepas set semua ni, ktorang pilih2 baju pulak untuk abg aku dan yang menjadi pilihan adalah dress & sut colour purple + patch lace pink..mcm tema ktorang la kan..then bila dah selesai bab baju abg aku ni, aku mulakan misi mencari baju aku pulak & decide tuk tempah dress baru (sewa) dekat butik lain dan tema aku pulak pink + purple beads..so lebih kurang je dengan baju abg aku..ok, ni pon dah dikira selesai..
kami ingatkan, dah boleh lah tarik nafas lega bila bab baju aku dah selesai..
tapi tup tuupppp...butik call bagitau yang baju abg aku tu dah ada orang booking & dorang xperasan..
what??
dan dorang sesukati suggestkan abg aku pakai baju kaler peach..haaa??!
tema ktorang pink purple lah, mane datang kaler peach tu?haiyooo!
lepas dorang discuss2, dorang bg baju purple lain & pakai dengan korset kaler pink..
hurm...aku xbole nak ckp ape,aku cll abg aku & suruh dia buat keputusan sendiri samada nak baju tu ke x..
kalau ikut mata aku, mmg aku xminat..dan abg aku pon xminat jugak..
so keputusannya, mak aku kata yang ktorang nak cancelkan semua sebab baju yang mengikut tema tu dah x ada & baju lain tu pulak design yang lama..
aku xtau nak cakap ni salah sape sebenarnya...huhu

then lepas je cancel dengan butik tu, aku terus deal dengan butik yang aku tempah baju aku tu & syukur sesangat sebab date kahwin aku tu dia still available..
even harga pakej yang ditawarkan ni berbeza sikit tapi masih under bajet..
hope sesangat lepas ni xjadi lagi lah perkara ni dekat vendor2 yang lain..
tensionnnnn!!


ya Allah, kau permudahkan perjalanan kami ini..aamiin....


.. myrah ..

6 ulasan:

Sumayyah Nadhirah berkata...

mmg kadang2 vendor butik2 pengantin ni bengong gak! geram kwn kte pernah kene yg die dah book...dah test bagai pastu bile die blk je tibe2 die baru ingt yg date tu dah ade org lain...bengang x???? kene g blk fitting..

bintanghati berkata...

hehe.. baju nikah kite pun dah siap.. hehehe

myrah berkata...

maya : kannn..dorang ni kenalah alert benda ni sume..nanti kte2 ni yg jadi mangsa..huhu

myrah berkata...

bintang hati : same!ok, give me five!!hehe

Norhelmi Zainal berkata...

vendor butik kt seremban area mane?

myrah berkata...

emy, dataran senawang byk..