Jumaat, Mei 4

universal studios trip!!

cerita yang berkurun lama diperam..semua gara-gara AMIRUL!
boleh kata skang ni selalu je jumpa tapi asyik lar susah nk dapatkan gambar dr dia..last2 time aku dtg umah dia mggu lepas br lah dapat curik dr laptop dia tu..huh!!
walaupun cerita ni sangat lah dah BASI tapi aku tetap gak nak cerita..so korang rajin2 lah scroll smpai bawah yer..peringatan!entry ni penuuuuhhhh dgn gambar terutamanya gambar cik empunya blog ni..hihi
lantok lar kan, blog aku..so sukati aku lar kan..heeee ;)

kitorang pergi 3mac2012, hari sabtu..
kononnya amirul ckp pukul 7 dah kena ada kt tune hotel tp dekat2 pukul 9 gak bertolak pergi ke singapore..kitorang amek pakej untuk tiket sekali dengan transport..so xyah susah2 nak cari parking segala..kalau masing2 tau jalan xpe lah jugakkan..so paling senang, amek je pakej..

rombongan kami :)

muka baru bgn tidur..hihi

perjalanan dari jb ke USS dalam 45 minit kot, lebih kurang..tapi leceh sikit bila naik bus/van travel agent, 2 kali kot kena turun sbb nak cek imigresen..turun van, menapak, naik van, turun van lagi, menapak lagi, naik van & teruskan perjalanan..fuhh!

sudah hampir!


eyh, mcm gambar header je.hihi

nampak sangat muka br bangun tidur..hihi


tempat wajib amek gambar di USS..hehe




tepat pukul 10, kita serbuuu!

kami, sebelum berpecah..hee





xdapat beli botol bumblebeee tu, bajet larik..hee

madgascar best tauu!

game yg extreme!
 berkali amirul pujuk aku naik benda ni..tapi jangan haraplah, mmg xkan cair dgn pujuk rayu mu sayanggg..hihi
kang terkoncing den kek atas tu, satu hal lak..haha


game kanak2 yang best..
 apakah yang best itu??dari golongan anak, mak bapak sampai lar atok nenek boleh join main
apakah???






















ini lah gamenya!seronok wey!! :D


penguin comel!!macam amirul sy..eyh??hikhik


alorh alorhh..comelll.kahkahkah

tempat ni korang WAJIB masuk tau

green couple

tempat yang bikin wa basah lencun..huhu
 jurasic park ni best jugak..awal2 dah diberitahu, pakai rain coat..so aku pon beli lah rain coat yg comel tu dengan harga 3sgd..walaupun aku pakai rain coat tu, aku tetap basah teruk..habis baju, seluar ngn kasut ku lencun..rasa nak menangis..sojuk wey!


nampak baju yg basah tu..huu

ni apa ek??hehe (basahhhh nye baju aku)


target kereta ni yer b..hihi



 transformer ride ni pon korang WAJIB masuk tau sbb mmg best gila!time ni korang mmg feeling2 mcm transformer lah..tapi aku feeling kejap je sbb lebih tutup mata..hihi..seriau sey..keluar je, terus sakit tekak..hihi


kenapa nampak mcm muslimah sangat je muka aku ni..hihi

happy kau ea..





happy jugak budak ni..hehe

poyo

carik tempat makan, lapor wey..

gf kena buli dgn bf, bf duk melepak tunggu makanan..sampai hati kau b..hukhuk


muka pucat + penat + happy! 
 time ni tgh tunggu turn nak masuk dalam gua..
apakah yang ada dalam gua??










ada ini!
 time dalam gua ni jugak lah ada tragedi yang bikin semua orang gelabah..tapi aku ngn amirul relax je..eyh?hihi

shrek 4D yg BEST!!!


poyo gak 

penat ea bang..hehe

mau menonton show 'basah-basah"

xingat name show ni tapi mmg asyiiik bangat!
show ni mmg best!kawan amirul siap tengok 2 kali..ktorang nasib baik sempat tgk sbb time ni last show tuk hari tu..xde gambar lain time show ni sbb cmera kena sorok, diorang ni main simbah2 air..orang depan lah teruk, lencun habis..kitorang kat belakang selamat lagi tapi ada je yang xselamat..ehe

macam banyak je yang aku cakap WAJIB dan BEST kan..kesimpulannya, semua mmg best!cuma aku je xmerasa semua sebab penakut..hihi..tapi dah plan nak pergi lagi..kononnya bulan 12 ni tapi mcm xdapat je, ada benda penting lagi yg perlu diuruskan..so next year jela, hope dah ada keberanian lah nak main semua game..hehe

kedai si betty..hehe
 time ni kepingin gila nak bantal bentuk bibir si betty ni..tapi xberjaya nak membeli..huhu..sedih!
konon plan nk buat prop time tunang nanti, tp skang nan hado lar..huu~

dah penat kan tapi cover2 lagi..

ini lah satu2nya binatang yg ktorang sempat nak bergambar..yang lain tu ramai sgt yg beratur..xsanggup i..



muzium maritim
 pakej yang aku amek ni sekali dengan tiket muzium maritim ni..bila dah xtau nak buat apa lagi kt uss, ktorang pon membawa diri lah pergi ke sini tapi xde apa yang menarik pon.huhu

ini jela benda yang kitorang buat..hehe

tunjuk bakat

bajet je kau bang..hihi

habis jelajah muzium maritim ni, patah balik masuk USS..korang bila dah keluar dari USS, korang still boleh masuk balik tau..nanti staff USS akan cop something kt tangan korang..
aku sampai dah penat, terus melepak je tepi2 jalan..dah xtau nak buat apa, van datang jemput pukul 8pm..jenuh wey dari pagi sampai ke malam..penat mmg xhengat..
dalam pukul9pm sampai JB terus pergi makan..balik umah, telan panadol terus pengsan..sedar2 esok tu dah pukul 9am..buruk prangai anak daro ni, tidur umah bakal mertua tapi bangun lambat..haiyaa!

.. myrah ..

2 ulasan:

cik fadh berkata...

bestnyer..adoii bile la dpt masuk uss ni..huuuuu

myrah berkata...

target fadh targettt..hehee