Jumaat, Februari 24

labuan 2012 : part 3

salam jumaat semua..kalau diikutkan niat, hari ni mmg malas nak update blog..
sebab banyak benda nk settle kan..nak ke bank, imigresen, kerja2 kat office so mmg malas lar nk ngadap blog ni..tapi disebabkan insiden tadi, lbh kurang pukul 12.30..terus aku buat keputusan tuk stay je kat office time lunch ni..lame wooo 2 jam setengah!
so tuk menghilangkan kebosanan, terus lar menyerapkan mood rajin dalam diri..hehe
kita sambung tajuk LABUAN..
entry ni merujuk kepada aktiviti di pagi hari hingga tengahari..next entry kalau rajin lar, akan ceritakan aktiviti seterusnya tuk hari yang sama..


muka semangat tuk bershopping.. :D

motif gambar : nak merujuk kepada keadaan katil anak dara & mak dara..hihi

sekali ter'sehati sejiwa' lak ngn roomate sementara ni..brand yang same..hihi

cafe

ini lar tempat kami menginap.. :)

sementara tunggu pak supir..hee

tempat pertama yang dikunjungi..
 dekat sini dia jual makanan frozen..kebanyakannya seafood lar..konon2 masing berniat nak tengok2 je, yela xkeluar duit kan..sekali da masuk..hamekkk kau..paling byk membeli adalah AKU..huhu
sotong, ikan, udang.kat semenanjung xde ea???hihi

ini adalah udang
 aku beli udang ni, sekilo..aku kira dalam 20 ekor..siap cll mak tanye harga tu ok ke x..mak kate murah lar..
sekali balik sremban, kira balik ada 44 ekor..makan dengan puas!!hehe
setelah berbelanja di sini, mula lar aktiviti me'round' pulau
labuan ni xde lar besar mane pon..pusing2, kejap da habis satu pulau..hehe

muzium chimney


feeling2 peserta explorace..hehe



chimney



en khamis, pemandu kami.. :)

kubu peringatakan kott..xingat suda

surrender point memorial 
 dekat sini lar jepun menyerah kalah..huhu


pantai yang cantik

perkampungan org filipina

perkampungan air

taman botani


kompleks sukan laut

pasar
 dekat sini, masing2 memborong ikan bilis..murah katenya..tapi aku xtau lar sbb mane pernah beli ikan bilis banyak2 kan..
ada mcm2 jenis..aku beli yang sekilo rm15..dah kata murah, beli jela 2..pak mertua tidak dilupakan..ngehngeh


kalau xsilap aku, pasar ni jual benda2 kering je..kena dtg awal sbb kdg2 pukul 4pm dah ade yang tutup..
pasar ni kat area bandar je..dekat dengan hotel.




macam2 ado kat sini..kain, pearl dll..
aku membeli xhengat..konon duit mencukupi lar, sekali kena pnjam duit member daaaa..hihi

total lost tuk shopping yang xseberapa ni adalah dalam 400++ kot..
kalau time da gaji boleh je terima tapi time pergi ni masing2 tengah sengkek, tgh bulan lar katakan..ha, kau pejam mate jela mahira..pastu makan biskut je.. :p

barang2 kat labuan ni aku rasa xde lar murah mane pon even die kawasan bebas cukai kan..yang murah aku rasa seafood je..tu pon kalau yg beli fresh..kalau yang dah masak?mmg kdg2 harga xmasuk dek akal..huhu


ok2, melalut lebih..now mau pergi makan..
kejap lagi ada hal lain yang nak kena uruskan lagi..baiii!  :)


.. myrah ..

Tiada ulasan: