Jumaat, Disember 30

orang lain buat projek DIY, aku pon sibuk nak menDIY gak..hihi

suka tgk bila org2 yg tergolong dalam golongan kreatif men DIY sesuatu
cantik2 belaka..td jalan2, termasuk satu kedai ni..then ternampak alatan yg dorg gune untuk DIY bunga ni..terus beli sebab murah..hihi
balik je rumah terus memulakan sesi menDIY..hoho




























seketika kemudian






























err..bunga apakah ini, terlebih kembang??haha
xpuast hati, kita cuba lagi















































ini hasil yang ke2



















berjaya!!hehe

hehehehe..akhirnya kacak juga bunga ini.errr..ada sesiapa nak tempah kt saya??hahaha
ok2, sekarang dah dapat idea  ^^



.. myrah ..


tercapaikah azam 2011 saya??hihi

30disember2011
lebih kurang 30 jam lagi kita akan menjejak ke tahun baru, 2012
mesti korang semua da sediakan list azam tahun baru kan
aku?err..xpasti lagi..yg tahun lepas pon xberapa complete..mcm mana tu..hihi
xsemua complete tapi semuanya hampir2 & sipi2 je nak berhasil..hoho
so untuk 2012, azam aku adalah untuk men'complete' segala azam yg sipi2 tersebut..hehehehe :p

  • menjadi mahirah yg matang -kdg2 terlebih matang lak rasenya hehe :p
  • berusaha untuk menambahkan berat badan (masih 40kg) -turun & naik tapi skarang baru 41kg, naik sekilo je..haiyaaaa
  • ingin bercuti2 malaysia tp xtau ngn sape.. (bf mgkin tak, kawan2 mgkin ya) -family sajo, awal tahun
  • meneruskan usaha untuk menabung evry month (skang ni asyik korek tabung je..heee) -still menabung, still mengorek..haha
  • menukar status relationship..tercapaikah?? (hanya perlu menanti)  -sipi2 katenyaaaa..tp InsyaAllah nanti  ;)
  • update blog sekali sehari..hehe -hampir2 juga, dalam tahun 2011 berjaya meng'update' 300 entry  :)


SELAMAT TAHUN BARU 2012  :D



.. myrah ..

Rabu, Disember 28

28disember2011_23 tahun :)



happy birthday to me  :)



p/s : nak upload video tapi xlepas lar..cane ek???


.. myrah ..

Selasa, Disember 27

tahniah semuanya :)

 assalamualaikum.. :)
3hari tanpa membuka blog dengan jayanya, kalau tidak tu ketagih sajo..hehe
minggu yang agak bz dgn aktiviti tp xterlalu padat..

ok2, berbalik kepada tajuk..
tahniah buat rakan2 ku yang telah selangkah & 2 langkah kehadapan dalam perjalanan hidup mereka
semoga kalian semua bahagia hendaknya  :D



pertunangan rofisah_26/12/2011

perkahwinan intan hasrina_25/12/2011


perkahwinan ila amir_24/12/2011

tahniah TAHNIAH tahniah  :)



untuk tahun depan, byk date yang telah di booked oleh teman2..nak kahwin jugeee..
so skarang, misi menempah baju kurung..


















gugurl yang membusy tuk diri sendiri jugak.hehe


p/s : bilo turn aku ni??hikhikhik


.. myrah ..

Jumaat, Disember 23

nak pergi bintang jugak lar..hihi


korang sume mesti ramai yang tengok biar mimpi sampai ke bintang semalam kan
best x best x??aku ngan wina rase nak berguling je gelak bile tgk kesengalan si kina tu..
sory to say sory to say & my french ol rech rech..hahaha..sengal ubi!!
yang xtgk lagi tu tuggu la kalau2 astro buat ulangan, rasanya mst ada..kan habit astro mcm gitu..heee
tgk tau sbb citer ni bagi aku beastt!! ayat kina..BEST!!hehe
tujuan utama nak tgk citer ni sbb ada randy tu..die kan kacak bergaya walaupun pendek sedikit..hihi..sesuai lar dgn elfira yang katik comel tu..heee

ok, mlm ni nak mimpi randy pangalila..hikhik


.. myrah ..

Khamis, Disember 22

thursday bluess..hado???

myrah di waktu pagi  :p

kalau time pagi mmg ceria lar, cuba kalau skarang..hampehh..
sungguh xbermaya..ngantuk & sakit kaki..
gara2 semalam pergi berjoging kat mid valley..plan yang tiba2  sebab dah xdapat tahan nafsu nak beli handbag..pukul 8pm br sampai midV..rushing2
sume wina punya pasal sbb bgtau yg charles&keith buat sale..ok, hndbag kt situ xde lar mahal sgt kan, kira mampu lepas tu ade pulak sales..tp yang aku punya xde lak potongan hukhuk
semalam shoping dengan semangat waja, hari ni dkat office lemau jeeee..haiyooo..
ok, itu je yang nak direpekkan..ptg2 ni byk pulak benda nak dibereskan..



eyh, SBPA ditangguhkan lar..baru berangan2 nak dapat gaji baru...hihi




.. myrah ..

Rabu, Disember 21

semoga selamat semuanya :)


november, disember & january _ bulan utk majlis2 kahwin



.. myrah ..

wordless wednesday


ok, dah boleh kahwin



.. myrah ..

Selasa, Disember 20

nurul's engagement :D

 date : 18 disember 2011
theme : red & cream

sorang lagi teman seperjuangan time study a.k.a teman PA telah melangkah setapak lagi dalam perjalanan hidup mereka (ececehhh, ayat kauuuu) hehe
beliau adalah nurul hijrahtul faizira..kawan yang agak sengal & kelam kabut..hehe
ok nurul, betol kate aku dulu..even kau byk pengalaman pahit dalam masa 2 tahun lebih ni tp jodoh kau yang akan sampai dulu.. :)

cik penTunang_nuruL

hantaran yang dibikin sendiri

ambil berkat lagi utk yang ke berapa kali ntah..hehe

pipi yang tembun telah mengalahkan wina.. =.='

:)

bakal bini orang  :)

teman PA  ;)

tahniah nurul, semoga berkekalan ke jinjang pelamin dan seterusnya ke anak cucu & akhir hayat..
harap wedding anda nanti aku dapat dtg..hukhuk



.. myrah ..


Isnin, Disember 19

annual grand dinner

date : 14 disember 2011
location : dewan KWPKB
theme : merah & hitam

cerita yang hampir basi..ehe..tp belum seminggu so boleh lar lagi layankan..hee
annual dinner kementerian aku minggu lepas..orang lain heboh mencari baju, aku pinjam dress kaklong..agak besar sikit tp ok lar tu, tangkap muat..heee..janji hadoo kan.. ;)


muka baru lepas makeup..serupa je, mcm xde perubahan..hihi



siapakah ratu dan raja wilayah??

nombor yang x bertuah pada mlm tersebut  

goodies..

en & pn emceeeee

KSU yang mengikuti tema luar & dalam..hihi

DRNC _ menteri kami

persembahan pertama

tudung da carca marba..haiyoooo

wina tajima..heheh



partner

group yg dapat tempat ke2..best!

wina tajima yang berdangdut..hamboiiii..hehe

group unit aku..hehe

group BKK yang dapat tempat pertama..bestbestbest!!

group PSM

group jin yang dapat tempat ke3..klako2..hehe

staff paling bertuah..jelesss!!

pakai heels pon kelihatan pendek gak..hihi













partner sorang ni pon ade annual dinner gak
maskqurade katenya tp ntah mane ntah mask tu pegi..
xpakai mask lagi kacak katenya..kacak ke?



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v



v








kacak kah???hehe


.. myrah ..

Sabtu, Disember 17

Budak-budak Zaman Sekarang



Muka bahagia dapat menge'paw' maklang
Maklang yg sengkek ni jugak merana..hukhuk
Nasib baik isnin gov dah gaji..sekejap jela merana..
Paklang pon dapat bonus..yeayy!!eyh??hihi

Rabu, Disember 14

wordless wednesday



babai bonuss!
babaii universal studio singapore..!!
babaiii Johor Premium Outlet..!!!


p/s: sila memandu dengan berhemah dan mengikut peraturan ye.....



.. myrah ..

Selasa, Disember 13

ohsemmmmmmnya pertunangan mereka... :D

pertunangan maria elena  :)



.. myrah ..

Sabtu, Disember 10

mudahnya seorang wanita itu masuk syurga

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Apabila seseorang wanita melakukan solat lima waktu, puasa Ramadan, memelihara maruahnya, dan taat suami, maka masuklah mana-mana pintu syurga yang kamu kehendaki.” (Riwayat )

Seorang wanita memang mudah masuk ke syurga  erbanding lelaki. Ini kerana, jika seorang wanita itu betul-betul follow apa yang telah ditetapkan dalam agama islam. Syurga adalah tempatnya.
Berbanding dengan lelaki, banyak yang perlu ditanya sebelum masuk ke syurga, Allah akan tanya anak-anaknya, isteri-isterinya, berkenaan apa yang dibuat semasa hayatnya, jihadnya kemana dan semualah. Macam-macam lagi pertanyaan Allah.


Tetapi, wanita juga yang paling ramai di dalam neraka kerana solat yang dilakukan oleh seorang wanita itu kadangkala tidak mencegah dirinya daripada perkara keji dan mungkar, wanita juga antara yang suka berpuasa, tetapi puasanya hanya dapat lapar dan dahaga sahaja, tapi masih melakukan dosa-dosa, samaada dosa kecil atau besar.

Wanita antara yang susah menjaga maruahnya, masih membuka aurat, walaupun bertudung, tetapi tidak sangat mengikut tuntutan syarak dan wanita juga juga sering gagal memberi ketaatan kepada suaminya.
Bagaimana dengan menjaga maruah dan taatkan suami? Dua perkara ini lebih ramai yang gagal. Maruah diri tidak dijaga sewaktu keluar kerja. Pakaian yang mendedahkan aurat boleh membawa banyak dosa lain selepasnya. Pergaulan bebas juga boleh membawa kepada dosa mulut, mata dan telinga.
Mengenai mentaati suami, realitinya isteri paling ramai gagal memberi ketaatan kepada suaminya. Perintah suami mudah disanggah isteri dan kehendaknya saja yang dipakai. Layakkah mereka itu masuk syurga dalam keadaan itu?

Insaflah wahai wanita yang bergelar isteri. Jangan jadikan diri anda sebagai orang yang pertama masuk ke dalam neraka.

Semoga segala amalan yang kita lakukan diterima oleh Allah.

just sharing from islam itu indah  :)



.. myrah ..

Jumaat, Disember 9

air asia : 10 awesome years..!


korang2 semua mesti da tau pasal promosi tiket air asia yang hanya 10sen kan
promosi ni cume 4 hari, dari 8-11 disember & travel period dari julai - oktober 2012
korang da booking?
sesiapa yg berjaya tu mmg hebat sbb aku dari semalam asyik xdapat je..
busy sentiasa pastu waiting room..adehhh
td try buat lagi, saja2 lar kan..
klik dari KL ke Bandung
dengan jayanya, line adalah tidak busy dan sekejap je dah bole proceed & harga yang aku dapat tu pon adalah murah & berbaloi lar untuk 2 orang, pergi dan balik...
tapi.......................................
aku nak pergi ngn sape?aku xde plan pon nak pergi mane2, lgpon date yang aku pilih tu dalam bulan ogos tahun dpn..ntah2, ade hal lain kan...hehe
sebenarnya nak ngetest je, sbb smalam wina dapat tiket yg betol2 10sen..best..!!tp dia pon xjadi booking sbb xcnfirm lagi nak pergi ke bali tu sbb tetibe en tunang dia plan nak g tempat lain..time murah ni lar mcm2 tempat nak pergi kan.. :)
yang da planing nak g honeymoooooon tahun depan mcm cik erwina tu, boleh lar booking dari sekarang..memang berbaloi.. :D



.. myah ..

Rabu, Disember 7

WW

Setahun sudah usia bekas air rapunzel ini..hihi
B, ingat lg x beli ni katne??


.. myrah ..

Selasa, Disember 6

kami dah boleh kahwin..!!! :D

wahhh..tajuk kau, nampak sgt xsabar..hakikatnya mmg lame lagi kena sabar..hihi
sebenarnya kehadiran amirul minggu ni adalah disebabkan paksaan dari aku, nak ajak dia pegi kursus pra perkahwinan..hehee
sebenarnya xde lar paksa sgt, dia yg cakap nak buat tahun ni, skang pon da hujung tahun kan..
alang2, cik erwina nak pergi so aku pon menjoin lar sekali..ade kawan nak bergosip nanti..hehe

date : 2 & 3 disember 2011
location : kompleks kejiranan presint 16, putrajaya
ahli adalah 6 orang..hehe


sebelum mengantuk dengar ceramah, harus lar posing dulu..hehe
 belum start lagi mamat sebelah tu merungut ngantuk..apedaaaa..!

bagi note yg photostat sajo, xde buku..huhu :p
macam2 ada yer dalam nota yg nipis ini..




cik erwina
 time break dorang ade sediakan makanan tp xmenepati selera..huhu..beli jela kat foodcourt..



muka ngantukkkk
second day

fokus kannn...hihi

tajuk ni adalah best sbb penceramah pon kelakar..hehe
tapi best2 pon, ade gak yang tidur..hihi

ini salah sorang dari penTidur yg berjaya..hikhik
untuk dua hari tu, ada 6 penceramah & bagi aku hanya 3 penceramah je yg berjaya buat aku berminat nak dengar..lagi 3 tu mmg bikin 1 dewan mengantuk..bukan kate lelaki je tidur, prempuan pon same tp aku ngn wina x lar..ktorg lebih bergosip..hihi..tapi kebanyakan yang dorg bagi ni aku dah pernah belajar dari zaman sekolah & poli..so sekadar refresh balik lar..
tapi........ape yang ktorg belajar dalam kursus ni mmg berguna sangat2..even korang lambat lagi nak kahwin, mcm aku gak tp benda yang kte belajar ni dah bole apply dalam diri kita dari awal lagi.. :)



.. myrah ..