Isnin, Oktober 31

ini benarkan???hehe


saya pon rasa sebegitu juga..
amirul, sila lar cemburu selalu..hihi
-
-
-
.. myrah ..


Ahad, Oktober 30

nogori den totap hebat!!

tahniah kepada pemain2 negeri sembilan yang telah berjaya menjadi JUARA piala malaysia 2011
3 tahun berturut masuk final & 2 kali menjadi juara adalah terbaikk!! :D
time 1st half tu mmg aku xkeruan, laju jantung aku tgk dorang main..
masuk 2nd half, bila terengganu dapat 1 gol, lagi lar jadi xkeruan..terus masuk bilik, xnak tengok lagi..haha..keciwa lar kunun..bak kate mirul, cepat na mengalah.. :p

dr bilik dgr lak sorakan dr ruang tamu & rumah2 jiran..cnfirm2 la gol kan..time tu aku biasa2 je lagi, seri kan..
bila dgr je sorakan kali kedua, terus berlari turun...terus mak aku tanya, apsal turun??tidur lar terus..hahaha..hamboi mak, tadi pon hampir2 tidur gak kan..heee

ok2, banyak bebel..jum layan video jaringan2 hebat mereka ini.. ;)



im proud to be "oghang nismiLan!"
-
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Oktober 28

gaya2 ketika menonton katunn

Tengok gaya2 mereka
Fokus sungguh tgk spongebob
abg afi & akip..sampai senget2 akip tgk tv, kusyuk sungguh tu..hehe
Yg si kakak plak, landing kt peha maklang yg xbrape nak empuk..hehe

Bestnya kalau jd kanak2, xyah nak pikir mcm2..hurmmm


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Oktober 26

mau kahwin??


♥ Perkahwinan perlu dilakukan secara bersederhana.Motif kahwin kan nak menjamu saudara-mara dan rakan-rakan? Jadi, makanan sahaja lah yang perlu diambil kira.

♥ Tak perlu nak membazir duit untuk perkara lain seperti pelamin.
Biasanya, pelamin yang biasa sahaja pun dah berharga RM 1500. Itu baru pelamin. Belum lagi hiasan ini dan hiasan itu.

♥ "Harga" seseorang wanita diukur dari tahap pendidikan beliau dan bukan diukur dari pengetahuan agama seperti yang di sarankan oleh Islam.

♥ Apabila wang hantaran diletakkan terlalu tinggi, perkahwinan terpaksa dibatalkan atau ditangguhkan. Sedangkan akad nikah itu lebih penting dari wang hantaran.

Perkahwinan sepatutnya adalah perkara yang paling mudah dan cepat, tetapi kini ia telah menjadi beban.



tapi lain orang, lain pendapatnya kan.. :)
just sharing from iluvislam ♥



.. myrah..  

Real Steel adalah BEST!!

korang2 da tengok real steel???
aku da tgk dari minggu lepas tp hari ni br nak update..hehe
cerita ini adalah sangat best!rugi jugak lar kalau korang xtengok..heee
kalau ade yg ajak aku tengok citer ni, cnfirm aku pegi lagi..
meh tengok trailer citer ni, pasti syiokk...





watak yg paling aku suka dalam citer ni, adalah MAX!
comel je, tambah2 time dia dancing dgn ATOM..
utk citer ni aku nak bagi 4.5 STAR :D
-
-
-
.. myrah ..

Selasa, Oktober 25

pujaan hatiku si peach

Cantik x cantik x??
X cantik pon korg kena ckp cantik gak..hehe
Dapat je bunga ni tadi terus teruja tahap gaban
Suke gilak combination colour roses ni
Ok, sy nak cop colour ni for my BIG day..korg jangan amek tau..
Tp, apakah BIG day itu??bilakah??
Aku pon xtau..hahaha..tp nak cop je awal2 colour ni..heee


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, Oktober 22

aku ade dua IC, korang ado???hihi



aku ada 2 IC??aku polis kah??hehe
IC yg dimaksudkan adalah IC yg kita sume ada dari umur 12 tahun & IC jabatan
aku pon xtau nape kt office ni dipanggil IC, kt tempat korg pon same ea??ke aku yg xtau..hihi
selama 2tahun lebih aku pakai, aku panggil pas pkerja jeee..


ok2, berbalik kepada IC jabatan, aku da dapat IC yg baruuu..baru je dpt lagi cntik dari yg lama tp yg memuaskan adalah gambar aku..tombam!!hukhuk




ini IC yang lame, suci je muka time mula2 masuk keje..yela, br 21 time tu..hehe






















tapi yg baru lak........
























































tombam!!ni pon xnampak sgt sebab aku x zoom..adehh...


bak kate wina, muka aku time ni mcm budak br habis orentasi..hahahahampehh punya kawan!!
meh kita skodeng IC wina lak..hihih  IC WINA



.. myrah ..

Jumaat, Oktober 21

pemurahnya si pemberi!!!

Semalam aku post patchi kotak kecik
Hari ni dapat yg sebesar2 nya pulak..
Byk gilos!!
stok coklat bape bulan pulak la ni kan..hahaha
Adehh..kepingin nak mcm ni tuk besday la..
Bole amirul??hihi


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

......


.. myrah ..

Khamis, Oktober 20

Wehuu PATCHI!!

Korang nak??
Xdapek do, den pon nengok je..
Kot dibagi meraso la, kalau x dibagi, tolan airliur jolah..hihi


Den cumo dapek yg ni je, terobang jauh dari labuan..hehe..jadi la dr xdo kan... ;)




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Oktober 19

2hari berturut dapat kad jemputan

Ok, semalam dapat 1 hari ni dapat lagi 1
Mereka merupakan staff di office sy dan mereka adalah lelaki
Eyh, apakah motif nak bgtau mereka adalah lelaki?
Motifnya, mengapa mereka kahwin awal,seusia sy???
Adakah sy jeles??
Jawapannya PERLU la!!hahaa
Ok, itu motifnya nye..kbai!!

Eyh, lupe..TAHNIAH!! :D

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Oktober 18

TQ bos kecik!

Hari raya Aidilfitri bos bg duit raya
Deepavali pon bos bagi lagi..hehe
Untung la dapat bos India..hihi
Mekasih bos!! :D


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

seronoknyaaa konvo..!tahnih kawan :D

 date : 14oktober2011 (sehari sebelum konvo)
location : sekitar putrajaya

jumaat lepas adalah hari cuti untuk aku
cuti khas tuk gf kesayangan
dia datang rumah aku  hari khamis malam sbb sabtu adalah hari beliau untuk berkonvo & jumaat raptai  so aku pon menawarkan diri tuk menjadi driver beliau bersama kawan2 dia..hehe baikkan saya!
 


gambar adalah banyak dari cmera beliau tp aku mencuri cket jela..hehe
random sajo..jum layan ea.. :p

selepas bermakeup..depan toilet pon jadi..hehe
berposing di bilikku yg bersepah.adehhh..hee 



dah berposing kt bilik terus ke alamanda tuk makang2 then ke taman dekat depan PICC
da 2tahun duduk kt presint5, sampai skang aku xingat nama taman ni..hehe


cantik kan, hijau sajeeee
dua2 pipi tembun..hee

di PICC


habis raptai, terus bawak mereka2 ni ke Pullman
nak pre convo katenya..bawak kan jela, aku da jd tourist guide..hihi

cik intan
cik afath




wah, kemainnnn!hehe

cik ji
intan bersama tourist guide yg selekehh..ya ampunnnn..












balik rumah, sambung photoshoot kt rumah lak..hihi

time ni xconvo lg, folder tu pnjam folder time aku convo dlu..hihi



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

















sorang minah perasan!
-
-
-
-
-

















HAHA..NAK JUGAK!!
-

-

TAHNIAH INTAN..!!! :D
-
-
.. myrah ..

Walimatul Urus

Hari ni dapat lagi kad jemputan kawen
Tahniah dan Tahniah :D


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Oktober 17

Bagaimanakah caranya untuk meningkatkan berat badan kita??

Ok, ini adalah berat sy yg latest..
Semakin ringan..semakin tidak normal..
Cane ni??korg tau cara2 nak naikkan berat bdn x?
Nak kate xmakan, makan jee..
Tips yg aku dpt dr intan, pagi makan nasi lemak sotong, lunch makan lauk ayam..cnfirm meningkat berat tapi..............nak tips yg lain..hehe
Muak la kalau hari2 cmtu, cik intan je yg boleh tahan..hehe
Kawan2, tolong la saya.... :(

p/s : amirul xsuke gf kurus..ok bai!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Oktober 16

peringatan peringatan!!hehe


-
-
p/s : ya, sy memang mencintai amirul seadanya dia!!kuikuikui
-
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Oktober 15

HERE'S 15 FACTS ABOUT GIRLS



1. Girls are inborn moody. When girls are having some bad mood, guys don't compete with her anger.

2. When girls are sulking. Guys be ready to cuddle them, kiss them and be ready to say the secret password "I love you". For sure, things will be okay.

3. Girls loves to hear sweet compliments, because for girls it inceases their self-confidence. Guys, if they have this new look, give them some attention.

4. When girls are too serious on something, guys for sure there's something wrong. If that's the case, guys did something, that girls don't like. So guys be alert. When girls says nothing, it means, there's something. Girls are just too shy to let us know. Guys force them to say something and after they say it. Everything will be back to normal again.

5. Girls are too jealous mankind. Therefore, guys stop flirting with other girls, especially in front of them. Take note, some girls are too quiet if they get jealous, they observe your every action. Guys, if you don't stop, expect world war 3!

6. Girls normally attract to handsome guys, but until their eyes only. Girls might attract to a 1 million guys, but their heart remain to the one they truly love.

7. Girls are very proud about their relationship like guys can't notice. Such as, in (Group text message), Facebook and TUMBLR.

8. Girls don't like short courtship. And girls don't like to ask something like, "When will you be my Girlfriend?", it irritates them. Guys should learn how to wait and be sincere.

9. If girls are sad or silent, they want a hug from guys, because it makes them feel better when guys hold them tight.

10. Girls love guys who have higher respect to girls. Such as, no kiss, if they don't want too. Instead, show them fondness in a nice way. Girls like guys to kiss them on the forehead, because it symbolizes, respect.

11. Girls are easily turn on to a guy who is very protective. Girls likes the feeling of being safe with her man.

12. Girls like guys in action, not in words. That's why most girls prefer guys they can see personally than text or chat.

13. Girls really love guys who shows effort, even without a special day. And girls loves to be treated as Princess.

14. Girls like guys who introduce her to his friends and especially to his family. They feel they are the luckiest woman on earth!

15. Girls are very pretenous, especially if they are badly hurt. When girls left all alone, that's the time they let their feelings out, that's the time they cry a lot. And that's why, girls love sensitive guys.

p/s : amirul, please note!!hehe

-
-
.. myrah ..

Khamis, Oktober 13

meh belajar bahaso nogori meh..hihi


sape yg faham??mmg hebat ler sbb aku yg org nogori ni pon xbrape nak faham sgt.hihi
jalan ceghito ea paham la tp ado pekataan yg ntah papo ntah
mmg den xpaham lgsung sobab xpnah guno
dari kseluruhan, 97% lar yg den paham, lg 3% tu terngango2 den nak baco..haha
-
cik fadh..!tolong translate ha, paham x???hehe
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, Oktober 12

WW


-
-
.. myrah ..

Khamis, Oktober 6

perangai manusia yg macam2 ek

Perangai apakah itu?
Perangai sukaaaaa nak menunjuk..
Cara menunjuk tu kdg2 terang terangan, kdg2 secara halussss...hehe
Setiap apa yg dia ada, dia mesti akan post kt fb..yela, dia sorang je mampu nak ada kan..orang lain xdooo...bukan aku nak dengki tp mmg nampak sgt yg dia nak bagitahu semua yg dia ada...xperlu kot kwn...
Lg satu sikap, yg sukaaa sgt nak update status dgn status2 yg aku rasa juga xperlu..
Fb tu bukan twitter, kalau twitter mgkin sesuai nak update setiap 10saat pon..huhu
Mula2 dulu aku jeles gak la sbb aku xleh nak update cmtu kan tp skang macam da jelikkkk..
Ingatkan aku sorang je yg prasan dgn sikap dia tu, rupanya wina & amirul pon same..ade gak yg sependapat ngn aku..hehe..tadi pon ade sorg lagi membe aku yg ckp benda yg same...ini menunjukkan, ramai sebenarnya prasan dgn sikap dia, segalanya nak dicertakan, last2 partner kau je yg LIKE...
Tapi kan aku xkesah kalau dia nak bercerita kt blog, nak sharing2 la kate kannn...lgpon yg baca sape je, xsemua kenal kau in reality..right?kat fb xperlu kot..sekali dua bole, hari2 xpayah la ea...bos2, kwn2 office sume duk baca..huhu

Untuk kamu yg andainya terbaca, sy minta maaf kalau terasa...


p/s: yg terpendam telah terlerai..hehehe :p


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

family day KWPKB

-
date : 1 oktober 2011
location : forest research institute malaysia (FRIM)
-
merujuk kepada entry ini, jam 5.30 pagi aku da bgn..
kononye bgn pagi tu nak bbm officemate, bgtau sakit perut then xjd nak pergi tp xsempat, dia dulu da cll, kejut kan aku..heheh..harapann la nak sambung tido balik.heee
-
semangat rumah MERAH..hehe

siap!

selepas pendaftaran

khemah kumpulan KUNING BIRU MERAH

khemah campur2..hehe

aktiviti pertama, hias astaka untuk pertandingan mewarna

muka kauuuu...mcm nak putus nafas tiup belon tu, tebal ok..hehehee :p

mahirah & amirah

kami rumah MERAH!

bos2 tertinggi..semua join skali.. :)

ex-bos yg sporting :D

YB Menteri :)

dimulakan dgn senaman pagi..tgk budak tepi tu, mengacau org je..hehe

peralatan sukan yg disediakan oleh pihak FRIM

menteri yang sporting jugeeee

acara untuk kanak2

bersedia ye adik2

bukan kanak2 je yg join, mak pak dorang pon same..hehehehe :p

pertandingan mewarna



acara untuk kakitangan dan pasangan


face painting




budak ni mengenang nasib, orang lain bawak partner, die bawak...........................ntah..hehe

serius je bincang, hakikatnya masing tgh merungut lapar, bile bole makan..hehe

bos yg sporting, bagi diri dibaluti mcm mumia..hihi

futsal

berfacebook sambil jaga adek2 yg mewarna

penutup
-
sumber gambar : facebook kwn2 office..hee
-
-
p/s : adakah family day thun depan akan berteman????nan hadooo..hehe :p
-
-
.. myrah..