Jumaat, September 30

sedikit gambar untuk hari ini..hihi :p

date : 26september2011
location : bilik meeting sajo..hehe
program : majlis perpisahan kotttt :p
-
gambar adalah byk tp aku letak sikit jela, yg pnting sume gambar aku..hihi
-

time ni kena bg sepatah dua kata...mmg betol2 sepatah dua kata aku bg..hihi
xprepare pape, aku lupa pasal majlis ni..adehhh

bos yang paling sportinggg..thanx bos! :D

dulu kini dan selamanya, mmg bgambar je mereka ni..hehe

staff bpm dan ex staff bpm..huhu

:)

PA cantik yg menggantikan tempat aku, sebaya tp da kawen okeee..hehe
muka aku selekeh sungguh, dgn x pakai makeup, baju lusuh..huhu
biasa lar hari isnin, mmg selalu cmtu..kate monday bluesss..
terlebih blues sampai lupe ada majlis perpisahan ni..hurmm..gasak la!
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, September 29

tolong bawak sy ke genting lagi..plzzzzzzz!

gambar 3 tahun lepas
comel kan muka budak paling depan tu, budak paling berani..haha
aku kat blakang tu kalau bole nak melekat je kt kawan sebelah tu..heee
bile la dapat pergi lagi ni, best nya kalau dpt pergi ngn kawan2..nakkk!!
-
-
.. myrah ..

Selasa, September 27

maklang, cikyui & akipp..!hehe

-
date : 25september2011
location : jusco seremban 2
.. maklang ira, acik mirul & akip comel..
-
ahad lepas mirul datang beraya umah aku..ye, lambat!da syawal ke 27..huhu
masuk2 je rumah, akip da mula buat2 baik..sgt baik, pijak semut pon xmati bak kate atok die..hehe
tunjuk baik kt cikyui, cuba kalau cikyui xde, degilnya MasyaAllah..!hee
time aku kt dapur, die tanya "maklang nak g taman x??"..pastu tnye kt mirul soalan yg same..
eleh..nak pancing la tu, nak minta ktorg bwk die..hehe
konon2 nak g main boling ngn mirul tp akip nak ikut pulak..sampai menangis la..alahaiii, kacau maklang nak ngedate jela kamu ni..hiishhh..
last2 bwk ler budak kecik ni skali..bersungguh die..
-
otw ke jusco, masuk kereta terus minta susu..hehe

dengan cikyui tersayang, konon2 nak buat peaceee tp xreti..hee

time ni bersungguh betol die bersorak bile aku ngn mirul main..pastu die pulak nak..haiyoooo

fokus tgk skrin pointer tp sepatah haram pon xpaham..haha

gamba gegor sbb cikyui dipermainkan oleh akip..
konon2 nak suapkan mirul gula tu, bile mirul nak makan je terus die masukkan balik dlm mulut die..hihi..pandaiiii lar akip! :D

akip bersemangat, nak ikut cikyui skali..sebok!

bawak lar kejap budak tu, puas hati die..hehe

score utk 1st game_ saya kalah!

score utk 2nd game_saya menang!! :D

bersedia untuk pulang

macam bapak orang x???xde kot..hee
tp ada suara2 yg mengatakan "eyh, muda2 lagi dah ade anak besar"
anak buah lar..hihi

dah keluar dah tebiat dia ni..susah2..! :p

akip dah pengsan..hehe..comel jee...

kami..kuikuikuiiii ;D
-
-
.. myrah ..

Isnin, September 26

sikit sikit lama lama jadi bukuiit!hehe

Mari kita menabung untuk masa depan!
Nanti da penuh leh guna untuk shoping, untuk smbung study..errr..dan untuk kahwin juga kot..eyh!?hehe :p
Eyh, da penuh terus masuk bank ler, jgn gatal2 tgn korek tbung tu mcm mase kecik2..hehe
So mahirah, menabung la dgn jayanya!!hehe

p/s : intan, ingat lg x tabung ni??hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Terima Kasih Warga BPM yg best!

Selama 2 thun lebih aku dlm perkhidmatan awam, 2 tahun aku dtempatkan di bhagian pengurusan maklumat (BPM)..unit yg aku rase paling best!
Dgn unit ni la, aku dpt berjalan smbil keje kt langkawi ngn labuan..huhu..seronokk..unit ni gak yg slalu buat aktiviti mcm boling & karaoke..nak mngeratkan hubungan katenya..hee
Td BPM buat jamuan perpisahan wlaupun aku da terpisah ngn dorg da 5 bulan..hehe..br bksempatan..
Terasa dihargai, terima kasih.. :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, September 25

bini-biniku gengster...best!

setelah 2 bulan tidak menonton wayang, jumaat lepas terjejak juga kaki ku di GSC Alamanda..hehe
siapa yg da tengok bini-biniku gengster??best x best x???hehe
aku beli tiket dari hari rabu, nak tgk hari jumaat mlm..
giler excited kan, yela takut full..dan spt yg dijangka, mmg full..!
gsc siap buat satu lagi tayangan pukul 1am sbb ramai yg xdapat beli tiket mlm tu..
-
ok2, untuk cerita tu aku rasa sangat best!sbb mcm kelakar2...hehe
aku ni, asalkan citer tu bole bikin aku ngn mirul terbahak, kira da best la tuu..heee
cerita ni pon mcm ada lucah2 sikit, bagi aku lar..
rasanya kalau aku nak beli kt astro first, msti mak aku xbagi tgk..hihi
aku xnak la bgtau jalan cerita ni, nt xbest lak korang nak tgk kan so korang tgk lar sendiri ea
xkan menyesal kot kalau citarasa korang ngan aku sama lar..hehe
so yg berminat, cpt2 la tgk..cnfim xboring!! :D
-
-
p/s : coming soon keluar cerita LIBAS lak, korang minat nak tgk???
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, September 21

majlis rumah terbuka aidilfitri

majlis rumah terbuka aidilfitri
peringkat wilayaH persekutuan

Org2 wilayah, kamu2 semua dijemput hadir..
Yg bukan wilayah pon anda2 juga boleh hadir..hehe..jum2..makan freee..heee. :D

p/s: amirul, jum kte pegi..hehe


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, September 20

suka cara nabil lamar girlfriend diee... :D

-
sempoi je, besttt!!hehe


trailer THE PROPOSAL from lhmediatv on Vimeo.



-
-
-
.. myrah ..

wahai si lelaki, meh baca ni meh..hehehe :p

-
wahai lelaki,
jika engkau telah merasa pasti dengan wanita pilihanmu
engkau telah beristikharah & Allah menjawab doamu dengan jawapan yang positif
maka segeralah datangi wali wanita pilihanmu...

jangan datangi anaknya, tapi datangi ayahnya
kerana seorang anak gadis itu adalah milik ayahnya....



.. myrah ..

Isnin, September 19

craft yg kiut miut :D

herlow monday..! :D
hari ni mau mempromote kan craft yg telah dibuat oleh sepupu ku..
meh ler tgk, kiut2 belaka..

yang ni aku letak kat kunci kereta

depan

belakang..heheh :p
-
-



yang ni pulak aku saje2 je tempah, nak letak dalam kereta gak
design tu dia yg buat, aku ckp sukati ler janji cantik

depan

belakang.. si putih!!
khas tuk si putih, asyik letak name bf je, skang name kereta aku pulak..hehe

mcm crowded lar pulak, xkesah lar janji kat mata aku xsemak..hihi

:D
-
-
kalau korang2 berminat, leh lar contact sepupu ku kat fb die..
shaz felt craft
korang boleh request design apa yg korang nak, insyaAllah tgn beliau yg kreatif tu akan dapat buat dgn jayanya..hehe
chaiyokk wani..!
-
=
-
.. myrah ..

Sabtu, September 17

cinta & benci



.. myrah ..

ingatan untuk kita

Jika kekasihmu mengkhianati atau meninggalkanmu, tersenyumlah kerana orang yang seharusnya bersedih adalah dirinya kerana kamu hanya kehilangan orang yang tidak mencintaimu sedangkan dia telah kehilangan seseorang yang ikhlas mencintainya... :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, September 16

jejaka yg bisa mencairkan hati ini..hihi

Br je tadi aku pegi hantar & jemput adek2 aku dari masjid, solat jumaat kan..
Sambil mengantar tu mata sempat la melilau dan terpandang la lelaki2 yg bjalan kaki ke masjid smbil pakai kopiah dan kain pelekat mgkin cap gajah duduk..hihi
Xtau la nape aku suke je tgk lelaki yg pakai kopiah or songkok dgn kain pelekat..tambah lak ngn baju melayu..jatuh cinta I tauuuuu..hihihi
Pasni nak dating ngn lelaki pkai kain pelekat la..heee :p


p/s : korg da lame tgk hantu boncengkan, aku br nak tgk skang..adehh..lambat..hehe


.. myrah ..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

menangis lagi

Khamis, September 15

panadol adalah bahaya jika diambil?

UNTUK PENGETAHUAN,

ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber :- http://www..omaQ. org

-

.. myrah ..

Rabu, September 14

Happy Birthday Bos Kecik!hehe

Happy 46th birthday bos!
May God bless you.. :D


p/s : cume sempat call dominos je, nak g beli kek xbksempatan kerna sibuk gilak..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, September 13

nilai mahar terbaik

” Sebaik – baik perempuan adalah yang paling murah maharnya ” (HR. ibnu Hibban, Hakim, Baihaqi, Ahmad )

Tepat sekali jika kamu berfikiran bahawa wanita yang yang paling baik adalah wanita yang maharnya paling murah.

Saudari,

Seharusnya kamu sedar ketika kamu meminta mahar mahal sedangkan lelaki yang melamar kamu tidak memiliki sesuatu yang kau pinta. Maka kau telah kehilangan keberkatan perkahwinan itu, kerana kamu telah mempersulitkan sesuatu yang baik bagimu iaitu sebuah pernikahan.

Seharusnya kamu mempermudahkan maharmu, mempermudahkan jalan lelaki yang hendak melamarmu. Kerana ini sunnah Rasulullah Alaihi Wasallam. Sebenarnya seorang wanita sangat memerlukan pendamping, apabila kamu tolak gara-gara wang hantaran padahal dia seorang lelaki muslim yang soleh, maka rugilah kamu.

Saudara,

Mudahnya seorang wanita dengan maharnya, jangan kamu meremehkan harga mahar tersebut dengan memberikan mahar ala kadar. Lantas, kemanakan kemuliaan wanita yang akan mendampingi dirimu?

Kamu telah memiliki harta yang melimpah, kau telah kukuh dengan keadaanmu. Namun, kamu lalai kerana wanita yang hendak kau nikahi tak menuntut mahar tinggi terhadapmu.

Seharusnya kamu sedar bahawa mahar adalah bentuk penghargaan yang memuliakan wanita. Betapa Rasulullah sangat memuliakan wanita, begitu pula dengan mahar-mahar yang tinggi pada isteri-isteri beliau.

Abu Salamah bin Abdurrahman berkata, “Aku bertanya kepada Aisyah, isteri Nabi SAW, “Berapakah nilai mahar yang diberikan Rasulullah?

Aisyah menjawab, “Mahar yang baginda diberikan untuk isteri-isterinya sebesar 12 uqiyah dan nasya. Aisyah berkata, Apakah engkau tahu apakah nasya itu?

Aku berkata, “Tidak?

Kata Aisyah, “Nasya adalah ½ uqiyah. Maka nilainya sekitar 500 dirham. Demikianlah mahar

Rasulullah untuk isteri-isterinya.- (HR. Muslim)

Kecuali bila kamu memang tidak memiliki apa-apa pun, seperti apa yang dikatakan Rasulullah kepada seorang pemuda ketika dia hendak berkahwin meskipun tidak memiliki apa-apapun. Maka Rasulullah menyuruhnya untuk mencari cincin walaupun dari besi.

Sesungguhnya Islam sangat memuliakan wanita. Mengapa oleh kerana wanita tidak meminta mahar yang lebih, maka kamu enggan memuliakannya?

Sahabat, sesungguhnya wanita sangat memerlukan pendamping, sehingga tiada pun kebaikan dalam tingginya wang hantaran sehingga kamu tidak dapat berkahwin oleh kerana kamu menyukarkan dirimu dengan nilai hantaran.

Lelaki juga sangat memerlukan wanita sebagai pemelihara dirinya, rumah tangganya, juga anak-anaknya kelak, sehingga kamu sepatutnya memuliakannya dengan mahar tertinggi yang kamu mampu!


sumber dari akuislam

Sabtu, September 10

entry yang penuh dgn gambar ghayooo..wot wott

12-
akhirnyaaa..pada syawal yg ke 12 br lar berkesempatan nak update gamba ghayoo..hehe
bz mngalahka menteri..hihi
ok2, meh layan gambo yg byk tp xbyk sgt lar kot..hehe
-

sementara tunggu yg lain balik dr surau..hehe

budak comeL

nak duit raya, hulur tangan tp xnak pandang..ngade!hehe

akif & mama

akif & maklang

sedih!!hehe..kena buli ngn tok lang

family pak lang

family kaklong

cousin

sister

siblings

mak saya :)

singLe lagi..hehe

muka baik akip bila pergi beraya..hehe

cousin cun

akip & nek nyang

aloorhhh..comel akip!



cik drebar..hehe



adek & abang

keluarga tercinta :D
-
gamba akip paling banyak..kalah maklang tau..heee ;)
-
-
.. myrah ..