Ahad, Ogos 28

x sabarnyeeee nak raya..! :D

ini antara kuih yang bakal diserbu untuk raya nt..
tadi pon aku br je mkn choc chip, xsabar la nak tunggu raya br dpt makan kan...hehehe
malam ni mak aku da start masak rendang cili api..awalkan...hehe
ini adalah kerana, sok ktorg nak balik umah nenek, tolong nenek masak pulak..
malam ni jugak, merajinkan diri menukar langsir..mcm malas, tp nak raya punya pasal, kena la rajinkan diri...adehhhh..hehehe :)
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Ogos 27

aidilfitri yang menjelma

dengan rendah diri, sy nurmahirah ingin mengucapkan
selamat hari raya aidilfitri
10 jari disusun memohon seribu kemaafan di atas segala salah & silap
semoga aidilfitri ini kita menyambut dengan penuh kesyukuran..
maaf zahir & batin
-
-
p/s : ramadhan bakal berlalu, berharap agar ramadhan ini bukan yg terakhir...
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Ogos 26

Antara yg terbaiiikk..!

Ini antara kuih raya aku thn ni..
Cookies ni aku order kat kak diana, made by herself..
Ble die letak je kt blog die, trus teruja sbb besaq, choc chip & nut yg byk..cnfirm puas!hehe
So aku order la 100pcs..beberapa hari lps order, aku da dpt..sgt cepat!dpt je kt tgn aku, akip org pertama yg merasa, sidap katenya..lps berbuka aku lak ngetest, mmg sedapp!xsabar nak tggu raya, nak mkn sorg2..xnak letak dlm balang kuih..hihi

Thn dpn kalau kak Di amek order lg, InsyaAllah mau order lg... ^^
Kwn2 yg nak merasa, meh dtg umah..tp......kot la ade lg..hihi

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

satu angpau untuk kau, kosong angpau untuk aku...hukhuk

-
hye..salam jumaat & 26 ramadhan ^^
hari ni adalah syiok kerna sy telah bercuti, lps je keje smlm trus blik semban..highway xsesak cume dr putrajaya nak exit ke hospital serdag tersangat la sesak...slalunya pkul 6pm aku da exit tol seremban, tp time tu aku br nak sampai nilai..xpe2, yg pnting da selamat sampai kan.. :D
-
ok, berbalik kepada tajuk di atas..hehe..mlm td da mula operasi pembahagian duit raya..
masuk dalam sampul duit raya..nilai duit tu dibezakan melalui warna sampul..so sepupu2 ku,makin besar korg, makin up la nilai dalam sampul tu ye tp xde la up sgt pon..heheheheh :p
bajet kak ira korg ni xbesar, stakat ape yg ade je...keje goment kan, xdo la bosar gaji ea mcm org swasta.. huhu..so korg dminta tuk bsyukur ye...hehe ;)
-
operasi mlm td, utk cousin2 & makcik2 sy... (pakcik2 xdo..heee)

operasi pagi td, khas tuk anak buah mak ayah nenek & adek2 tersayang..hehe
-
ok done!!
now mari kte menghitung hari tuk ke 1 syawal... :)
-
-
p/s : ade sesape nak bg sy duit raya x????
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, Ogos 25

plan telah bertukar..hoyeaahh!

ini adalah muka happy yg over yer
Mengikut sistem HRMIS, sy akan start bercuti pada 29/8 hingga 5/9..ini menunjukkan, sy hanya dapat pulang ke kg pada hari esok, selepas kerja..
Tp disebabkan bos x masuk office esok, sy pon mengambil peluang tuk cuti juga pada esok hari..lgpon koje xde, bole la bercuti-cutian...
Soooooo...ptg ni jgak suda bole menuju ke sremban..hoyeeahhh!!

Err..jalan da start sesak ke??belum kan..mybe esok kot...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Ogos 24

balik kampong..o'ohooo...balik kamponggg~

ini la keadaan sebelum & selepas gua berkemas
Excited nak bercuti raya, penuh la beg tu aku bikin..tapi beg tu xleh dibukak sampai la aku da selamat berada di sremban..ini adalah dsebabkan, beg tersebut adalah tersgt penuh & jika dibuka, habis segala isi beg tersebut termuntah keluar..hehe
Tgk keadaan beg mcm nak balik jauh, hakikatnye xsampai sejam dr sini da bole sampai umah family..hihi..tu br beg baju, ade satu lg beg tambahan..hee
Bkemas mcm da start cuti, hakikatnya aku kena kerja sampai hari jumaat..wina da start cuti esok, jeles!xpe la, simpan cuti, leh bwk ke thn dpn..^^

p/s : thn ni x beraya kt jb..b, awk jgn lupe dtg cni ea....


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

akhirnya dapat jugak kad raya..hehe

kad dari menteri :)

kad dari timbalan menteri :D

-

Pada 24 ramadhan 1432H, sy telah menerima kad raya yg pertama utk tahun ini...bukan dpt 1 tp 2..hehehe
Ingtkan tahun ni xdapat, rupenya dpt jgak..dah masuk tahun ke3 kerja, br dpt kumpul 4 kad raya..hihi

-
p/s : amirul, xnak bg syg kad raya ke???heee

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Ogos 22

iftar bersama (menTiru tajuk wina) heheheh :p

-
date : 19ogos2011
location : mid valley
-
happy x terkata bila dpt berbuka ngn mamat sebelah ni..yela, thn lps xdpt so tahun ni kalau bole nak try dapatkan jugak..huhu..plan sebenar minggu dpn tapi da kelewatan sgt pulok so bawak ke minggu ni jela..mid valley adalah sesak ye kwn2, sume sedia maklumkan..kasut pon xdo yg cntik2 tp dapat la jugak beli, tu pon dua kali pegi kedai tu..1st time sebelum berbuka, mmg ramai gilak..lps je berbuka pegi balik kedai tu, kosong!mmg menanti aku ngn mirul kot..hehe ;)
-

gegirl : excited nak shupink
boboy : penat nk shupink, puasa kannn.. :p

menanti waktu berbuka
-
time sampai je midV dlm pukul 3lbh, trus nak reserve tempat berbuka..
pegi "belanga" da full pastu pegi "chicken rice shop" pon same
last2 decide mkn yg ringan2 la dulu..
-
dimulakan dengan auntie anne's (adehhh..br tgk plastik da terliur pulak skang ni)hehehehe

kenyang makan pritzel, bergegas cari makan kt 'belanga' pula & kebetulan ada tempat yg da kosong.. :D

menu si boboy : mi bandung udang..terbaiikk!

menu si gegirl : laksa..sodap!!

meja kitorg adalah tidak strategik, dekat luar, betol2 dkt sebelah tempat org berjalan..
tgk, betapa ramainya org tp dsebabkan da terliur ngn menu ktorg, da x hirau sume org tu..pedulik!yg penting makan..heheheh
-
-
p/s : amirul, thanx ya temankan gf mu yg susah gila nak mencari kasut..tp berpuas hati, bile apa yg kamu suke, sy pon suke..heheh ;)
-
-
.. myrah ..

kerepek-kerepek

Kerepek raya suda mari..ini yg aku bli dr officemate, br je dpt pagi td..
Alhamdulillah, sttle suda bab kuih raya, yela org xgheti a.k.a xhebat buat kuih ghaye so main kuih tunjuk jela kannnn.. :p
Tp thun ni aku xbeli byk pon sbb akk aku da terover order dr kwn2 ngn sedara2 ktorg..hehe..bagusss..kurang bajet aku tuk kuih..hihi


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Ogos 21

Sremban pon da macam KL

Gambar tersebut adalah merujuk kpd keadaan parking kt terminal1 seremban
Da setengah jam aku bertapa dlm kete sbb xlps2 nak keluar..xtau apa punca smpaikan krete sume statik je xjalan2..kat mid valley smlm pon xmcm ni...
Tp aku stil bole bsabar bab tsekat ni, yg mhilangkan sabar aku bile ada org yg xpernah jumpa hon..kau asyik nak tekan hon byk2 kali..kau hon 1000kali pon xmbantu pape la, krete2 ni stil xbgerak, kau buat org bingit ada la...sengal! (Kurang pahala puasa hari ni)

p/s : paling keciwa xdpt hantar mirul, dia da otw balik jb, aku stil kt parking..hurmm

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, Ogos 19

rezeki di hari jumaat

Alhamdulillah..hari ni dapat lg bubur lambuk dari caterer dot dot dot (xingat name) hihi
Office aku mmg slalu deal ngn caterer ni stiap kali meeting & dorg ni da berniat mengagih2 kan bubur lambuk kpd semua staff di kementerian aku keje ni pd setiap hari jumaat..smoga murah rzeki beliau di bln Ramadhan ni.. :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

lelaki kacak

Hadis yang Menarik

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang lelaki itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya, berdiri lelaki yang betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki itu berada di antara kain kapan dan si mati.

Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri mengenai ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata, Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya seorang diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia dimasukkan ke dalam Syurga.'

Selepas itu dia berpaling pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan bimbang. Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'

Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang dipenuhi bauan kesturi

Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan, di hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran, mahupun dari nabi atau malaikat.'

Sila sebarkan Hadis ini kepada semua .......kerana

'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'

Saat Anda membwa Al-Quran, syaitan biasabiasa saja...tengok je..
Saat Anda membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat Anda membacanya, ia resah dan gelisah.
Saat Anda memahaminya, ia kejang kejangan.
Saat Anda mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan sehari-hari.ia stroke...Teruskn membaca & mengamalknnya agar syaitan terus stroke .
Saat Anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. Syaitan kata "jgn SEBARKAN, kerana ia tidak penting langsung
-
-
.. myrah ..

Khamis, Ogos 18

masih dalam mood kad raya ^^

Masih lagi mengerjakan kad2 raya yg perlu di pos kan scepat mgkin sambil dengar lagu raya..
Jum nyanyi lagu raya same2..hehe

p/s: minggu ni nak cuci2 mata, bajet2..$$..hehe


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Ogos 17

lg best puasa kt rumah!

-
dugaan dtg bile berpuasa kat office atau rumah?
dulu aku lg suka puasa time keje, xfikir sgt pasal makanan
kalau duk umah lak, asyik2 fikirkan makanan..yela, bile time xpuasa kejap2 nak mngunyah..
so mmg aku lg suke puasa dekat office..tp tu dulu2 la..
skang ni, aku xsuke puasa dekat office..xtau la nape, mungkin sbb aircond yg sgt sejuk bikin perut aku cepat lapar..kdg2, kul 8am da main keroncong..kul12pm da main konsert pulak..
-
skang jugak, bile aku duk umah family..xpulak nak rasa lapar..mgkin sbb aku termakan byk time sahur *mak masakkan*, then tertidur lama *katil yg best hanya di rumah family*..hehe
even tgh tgk tv, si akip ni selamba je makan dpn aku..aku lgsung rase xtercabar..haha..siap ajak aku mkn skali, katanye "sidapnye woti ni, meh la mkn maklang"..hamboi2...
-

tgk tu, makan dgn berlagaknya..elehh..roti je pon, maklang xheran ponnnnnnn...

makan dengan rakus sbb roti yg terlalu sidap..hihi
-
-
sekarang ni pon perut da mula berlagu2 tp stakat lagu jela, rse lapar tu xde pulak
mungkin kah sbb kuantiti sahur yg tidak mencukupi?hehe
rasa mcm nak blik seremban la pulak ptg ni, tp ntah la..
mcm nak ikut wina g mid jugak..hiishhh..sume la aku nak..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
dlm masa yg same, sdg rindurindu dgn die ni
jd dtg ke tidak ni amirul...huhu

eyh, awk da kelihatan kurus la..hihi
-
-
-
.. myrah ..

Selasa, Ogos 16

indahnya sungguh di hari raya..lalala~

-
hari ini kte dalam ramadhan yg ke 16
da semakin hampir syawal dgn kte kan..mst xsabar2 nak raya kan
tp aku xsabar2 nak cuti je, xnak raya sgt sbb nanti nak kena bg duit raya kt cousin & anak buah yg bderet2 mcm thn lepas..heee *maklang kedekut!* hehe
dari semalam kot aku dgr lagu raya je kt hot fm, mmg layan beb..traso nak dokek sgt ghayoo tu..hee
hari ini pulak da terasa mcm zaman skola2 dlu, tulis kad raya sambil layan lagu raya..
benda yg da lame aku tinggalkan, hari ni kena buat balik..seghonokkk pulak rasanya.. :D
-

kad2 raya yg telah siap!tunggu masa tuk letak address then pos!!
(berangan mcm nak hantar kad ni kat kwn2, bf + scandal2 spt dulu kala)haha

sambil tu layan lagu raya dari hot fm on9..lagu raya tanpa henti kot..
sntiasa ade, mcm esok nak raya pulak..hehe
-
ok la, nak smbung buat koje..nak siapkan kad2 raya itu..
slamat bekerja ya sume, jgn malas2..aku tau korg pon da feeling2 raya kan skang ni..
jgn kata tidak!!haha ;)
-
-
-
.. myrah ..

Isnin, Ogos 15

tiba tiba rasa nak demam..adehhh

Pagi tadi g kerja ok je, sihat walafiat!
Bole snyum2 amek gambo..
Tp skarang mlepet je kt office..kepala sgt sakit mcm nak pengsan..rase xlarat sgt...
Dugaan sungguh di hari ke 15 ramadhan ni..
Dlm sakit2 ni pon still bersyukur sbb bonus da masuk..Alhamdulillah.. :)

p/s :b, jum beli kasut raya..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Ogos 14

Bila Waktu Telah Berakhir



-
-
.. myrah ..

Sabtu, Ogos 13

berani mencintai, berani menikahi

-

“Jika Anda Berani Mencintai, Anda Juga Harus Berani Menikahi..”

♥ Sedar atau tidak, selama ini kita mudah untuk saling mencintai.. Namun kita sendiri tak berani untuk mengambil langkah yang pasti kan?

♥ Berbeza dengan sepasang kasut yang hanya mempunyai aspek dari segi kiri dan kanan, berkahwin merupakan penyatuan dua manusia, lelaki dan wanita. Dari segi anatomi sahaja sudah tidak sebangun, apatah lagi urusan jiwa dan hatinya. Keserasian, minat dan latar belakang keluarga bukanlah jaminan segalanya akan lancar..

♥ Kalau kita berani mencintai, sesungguhnya kita sedang belajar untuk bertindak dewasa. Mengapa? Kerana berkahwin adalah proses pendewasaan. Dan untuk memasukinya, diperlukan calon yang kuat dan berani. Berani menghadapi masalah yang akan terjadi dan mempunyai kekuatan untuk mencari jalan keluarnya.

♥ Kedengaran indah, tetapi kenyataannya? Haruslah ada ‘komunikasi dua arah’, ‘ada kerelaan mendengar kritikan’, ‘ada keikhlasan meminta maaf’, ‘ada ketulusan melupakan kesalahan‘ dan ‘keberanian untuk mengemukakan pendapat’.

♥ Sekali lagi, apakah sudah selesai sampai disini sahaja dalam hal cinta-mencintai kemudian putus di tengah jalan begitu sahaja? Tidak, jangan buat begitu..

♥ Ketika kita memutuskan untuk mencintai, kita harus bersiap-sedia memasuki pintu gerbang cinta yang sebenarnya. Ya, gerbang itu bernama PERNIKAHAN. Pernikahan bukanlah upacara memakai gaun pengantin ala ‘cinderella’, apatah lagi rangkaian kenderaan tetamu jemputan yang mensesakkan jalan.

♥ BERKAHWIN adalah satu sikap dan tindakan yang berani untuk memutuskan berlabuhnya cinta, ketika ribuan kapal pesiaran yang gemerlap memanggil-manggil..

♥ BERKAHWIN adalah proses penggabungan dua orang berkepala batu dalam satu ruangan, dimana mereka akan diuji sejauh mana pembuktian cinta mereka yang sebenarnya.

♥ Kerana MENIKAH adalah proses pengenalan diri sendiri mahupun pasangan kita. Tanpa mengenali diri sendiri, bagaimana kita boleh memahami orang lain? Tanpa boleh memerhatikan diri sendiri, bagaimana kita boleh memerhatikan pasangan hidup?

♥ Kerana PERKAHWINAN sangat memerlukan keberanian tinggi, toleransi sedalam samudera, serta jiwa besar untuk ‘menerima’ apa yang ada dan apa adanya.

♥•♥ Jika Anda Berani Mencintai ♥•♥
♥•♥ Anda Harus Berani Menikahi ♥•♥
♥•♥ Khususnya Kepada Kaum Lelaki ♥•♥
♥•♥ Jangan Hanya Pandai Menabur Janji ♥•♥
♥•♥ Di Sana dan Sini Banyak Terluka ♥•♥
♥•♥ Akhirnya Memupuk Rasa Sakit Hati ♥•♥

Siapa yang berani mencintai, maka dia harus bersedia untuk menikahi..

Bukankah dengan menikah, mereka akan disejajarkan Rasulullah SAW dengan mujahid fii sabilillah yang dijanjikan akan mendapat pertolongannya!

Kerana kata Baginda, tiga golongan yang mendapat bantuan Allah adalah mereka yang menikah untuk memelihara kesucian diri, hamba yang hendak membayar kemerdekaan dirinya, dan orang-orang yang berperang di jalan Allah.

~ (HR Ahmad, Turmudzi, an-Nasa’i dan Ibnu Majah)

-

credit to http://pakarcinta.com/

-

-

.. myrah ..

Beribu Sesalan




-
.. myrah ..

Khamis, Ogos 11

sahursahur sorangsorang

-
pagi tadi korang2 sume sahur x?korang sahur pe?rajin nak masak pagi2??
ini pertanyaan tuk yg duduk jauh dari family yer, sbb kalau korg duk ngn family, peratus utk bangun masak sahur adalah rendah, tentu2 omak2 korg yg masak kan.. *ini merujuk kepada sy bila berada di rumah family* hehe :p
ok2, abaikan pasal peratus memasak tuk yer..hehe
pagi td aku bangun sahur awal, 4.30 pagi..kononye bgn awal, makan awal then boleh sambung tdo lame sikit kan..bangun dengan harapan nak makan la yg ringan2 sajo tp xde ape yg ringan pon kat dapur tu..last2 merajinkan diri buat bubur sajo..ingatkan buat bubur amek masa yg sikijap tp lame jugakkk..last2 kul 5am jugak aku sahur..

menu sahur : bubur & dutch lady rendah lemak ^^
(sambil tunggu bubur masak, makan gak kurma)
-
sambil makan kejut la bf kt jb tu, nak kejutkan sahur..aku kan gf yg prihatin.. :p
tp harapan jela kejut, xnak bangun dgn alasan ngntuk..eleh, smlm semangat kejut aku sruh bgn sahur..blah la luuu :p
-
selesai sahur, makan dlu VCO softgel then menuju ke katil dgn harapan nak lelap mata cepat2 tp apakan daya, mata ku da terbukak besar, susah pulak nk menutupkan kmbali..haiiishhh..
tgk erwina tidur kt bilik sebelah sronok je, jeles!
last2, da nak masuk waktu subuh br aku lelap, dpt la tdur setengah jam..
sekarang mata suda, terkedip2..
ngantuknyaaaa....................
-
-
p/s : wina yg xbangun sahur pun sdg kengantukan skarang, kalah i tauuu..hihi
-
-
.. myrah ..

Rabu, Ogos 10

2.1.1.2

-

2.1.1.2
nak tukar no plat kete jd cmni bole x??hehehe
-
-
p/s : kalau da keboringan, mula lar budak ni merepek.. :p
-
-
-
.. myrah ..

harimau malaya lagi..! ^^

-
assalamualaikum... :D
selamat berpuasa utk hari yg ke 10..
hari ni mau tepek kan lagi gamba2 time malaysia vs singapura
motif adalah disebabkan xtau nak update ape, so tepek jela gamba aku kt sini..heheh
-


myrah from jb or n9???? --"

haus budak ni, nasib baik dpt air free..ngeh2

wajib ada gambar bersama :p





rombongan dari johor *kecuali gadis berbaju biru disebelah kanan =='*
-
gamba adalah sedikit kerna amirul adalah kedekutt!!
bagi la gamba byk2 cket amirul ooiiiiiii.... :p
- -
-
p/s : amirul, next time tgk bola kat bukit jalil, bwk sy skali ea.. ;)
- -
-
-

.. myrah ..

Isnin, Ogos 8

syukur Alhamdulillah. :)

Utk kakitangan kerajaan, mari lah kita bersyukur sbb bakal dapat bonus ptengahan bulan atau lbh tepat minggu depan..hehe
Walaupun mengharap tuk dapat 2bulan atau sebulan, tp setengah bulan ni pon wajib la bersyukur dpd xdpt kan..
Dpt je berita ni, clling ngn ayah aku, die pon suke sbb pesara kerajaan pon dpt..mcm nak pauuu ayah tp diri sndiri da keje & dpt gak bonus tu..so cancel plan..hehe
So kwn2, bole la buat bajet baru skang ni.. ^^

p/s : amirul, nak kongsi ek??xdapek doo..hihi


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

jum beli barang raya..!! ^^

-
hyee..!selamat berpuasa untuk hari yg ke-8 :)
meh cni, nak share pasal "jum beli barang raya @ putrajaya"
rasanya tiap2 tahun ade kot expo mcm ni, semenjak aku keje cni, ni expo yg kali ke3
expo ni bukan jual yg cekai2 ok, byk gak brg branded..
thn lepas aku pergi tp hanya beli bantal semata sbb pergi time last2 so brg pon, ape je yg tinggalkan..
jualan ni dari 10-14 ogos & sebelum gaji korg tu habis, baik pergi dlu..kang mnyesal lak..hehe ;)
-
-
.. myrah ..

bila lelaki serius dalam percintaan

-
1. Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan…
2. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
3. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpun tak diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu… - ini habit aku kotttt :p
4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu. - mcm aku gak jeeeee
5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah…Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..
6. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. - habit amirul..hihi
7. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja
8. Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
9. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
10. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
11. sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
12. Tidak suka kamu memakai seksi…kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek…
13. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
14. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
15. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
17. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
18. Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu… 19. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
20. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. - aku pon xsuke ade prempuan mendekati beliau :p
-
HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.
-
-
p/s : peringatan untuk diri sendiri..huhu
-
-

.. myrah .

Ahad, Ogos 7

so far away

-



-
-
-
.. myrah ..
Align Center

Jumaat, Ogos 5

Xdpat dua bulan, sebulan pon kira dah bersyukur sgt laaaa

Sile bc paper hari ni, xingat la same ade metro or b.harian..berita die kecik je tp sgt mensukacitakan aku..hihi
Tp tu br permintaan, xtau la lulus ke tidak..
Dah 2thn dpt bantuan khas RM500, nak gak merasa bonus kan..hehe
Tp bantuan khas tu pon da bsyukur sgt la, daripada xde kan... ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Khamis, Ogos 4

video kahwin yg best sbb pengantin adalah cantik dan hensem!

Majlis Pernikahan | Nurul Syuhada (MJ3) & Amir by CST PRODUCTION from cstproduction on Vimeo.

-

tadi bace gosip kt oh bulan, pastu jumpa vidoe ni..

orang lain da berzaman tgk tp aku baru tgk sekrang..hehe..ok fine, aku lambat!!

-

-

.. myrah ..

Keciwa untuk kedua kalinya di bulan ramadhan

Mihun goreng siam..
Menu berbuka semalam..tuk kali kedua, terkena lg
Sgt xsidap..last2 aku bia kn je pinggan tu cmtu..
Wina makan laksa sedap je, aku punye lgsung xmenepati selera...sabar jela dlm bulan puasa ni..haiisshhh


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Ogos 3

Terima Kasih Abang Maintenance

Alhamdulillah syukur nikmat kepada tuhan yg memberi rahmat~oooooo *nyanyi*
Hehe..tebiat ke aku ptg2 ni, nak nyanyi bagai..actly td br dpt sekotak kurma..kurma pertama yg aku dpt dlm thn ni..hehe..terima kasih ya bro, smoga rzeki anda btambah dikala buln puasa ni.. :)
Selalunya tiap tahun mst aku dpt berkotak tp tu dulu la time kt bahagaian lame..bhgian skang ni nan hadooo la, tgu time deepavali kot br dapat muruku.. :p

p/s : korang berbuka ape hari ni?


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Ogos 1

TEAMBUILDING : tamat sudah pengalaman yang menyeronokkan :D

-
ini merupakan entry terakhir berkaitan dgn teambuilding..bosan suda korg nk tgk gamba2 ni kan..hehe..ok, pasni xupdate lg..heee :p
-
aktiviti hari terakhir ni cume dijalankan kat dalam kawasan resort je

berkumpul untuk hari terakhir

ditugaskan untuk membuat menara menggunakan batang paip yang pvc tu ye
susah yg amat dan memerlukan kerjasama ^^

dalam proses

aku pon kena menTolong gak.. :p

dgr arahan bosssss

hoyeehhh...suda lapan tingkat..hehe..
tapi.............................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
-
akhirnyaaaaa





menara kami kecundang, menyembah bumi..huhu
tapi tetap happy sbb cikgu kata, team kami plg hebat sbb xpernah lagi yg buat sampai 8 tingkat..hehe :3 *kembang kempis kembang kempis* haha

habis aktiviti terus g melantak durian..sedappp

separuh durian yg tinggal, yg lain da kena bedal..hehe

musang king!aku yg terbanyak mkn kot sbb prempuan lain sume masuk bilik dlu tp aku terus terjah je, mls nk masuk bilik.heee
lum habis yg kat tangan, dorg da hulur lagi..tetibe mahirah jd tamak..hihi

sedap woooo..rugi sape yg xmakan..nyummm~
-
-
ok, cerita pon tamat..hehe ;)
-
-
-
.. myrah ..