Ahad, Julai 31

ahlan wa sahlan ya ramadhan

-
selamat menyambut bulan ramadhan al mubaraq
semoga kedatangan ramadhan ini akan memberi lebih keberkatan kepada kita.. :)
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Julai 30

TEAMBUILDING : water confidence & white water rafting yang best brooooo..!

-
untuk aktiviti yang seterusnya dijalankan kt jeram belakang resort ni je..
time ni ktorg buat aktiviti water confidence & white water rafting sejauh 5.6 km..lenguh tangan wey kena mendayung kt jeram yg berarus deras tu...tp best!
-

sebelum memulakan aktiviti, posing dlu.. ;D

taklimat yang pertama

time ni ktorg kena apungkan diri sampai ke tengah then berenang balik ke tepi tp aku gagal berenang ke tepi..hihih..dorg baling pelampung tuk tarik aku pon aku xsampai nak tarik plampung tu..last2 abg penyelamat gak yg berang kt aku then tarik ke tepi..time tu aku da jauh dr dorg..adeehh..maluuu..hehe

kaum lelaki yang da berjaya..hehe

menuju ke aktiviti yg seterusnya

next, water confidence..
dari batu tu kitorg kena terjun ke jeram yg deras tu..
cara terjunan, dada kena hempas ke air..bole x bole?aku xbole kott..hehehe

lepas ni turn aku, berdebar2..akk yg depan tu kena tolak sbb die amek masa yg lama sgt..bosan je abg tu tunggu..huhu

ini terjunan yang sempurna tp ini bukan aku..hehe

dengar taklimat utk sesi seterusnya

time ni bot akan diterbalikkan dan sume akan jatuh dlm air & akan berada bwh bot yg terbalik tu utk beberapa saat..

tengah tunggu turn utk dtenggelamkan..hehe

aku yang bertopi kuning, belakang sekali..lepas je bot tu terbalik, sume terperangkap dlm bot tu kecuali AKU..timbul je kat air, aku kt blakang abg2 tu..pastu sume pelik cane aku leh terkeluar..haha..kalau korg pelik, sy lg pelik bang oiiii...hihi







team aku.. ^^
"cikya, ni bukti yang kte duk tepi ea, bukan tengah sajoo..haha"

time ni stil kat tempat air yang tenang
sampai je dekat jeram, dada da berdebar2 je kan..takut!
mula2 ok je, team aku ke2 dari depan..
tp tgh syiok berlawan2 ngn team lain, main simbah2 air bagai, tetibe bot ktorg ni tersangkut kt batu2 jeram..team sume da tinggalkan ktorg siap gelakkan bagai..
aku la berdoa2 je dlm hati, muka da cuak sbb time nk tolak bot tu ke tengah, bot mcm nak terbalik...tp semuanya selamat... ;)
-
tp beberapa seketika kemudian....hehe
utk jeram yg teakhir, mmg deras gila!time tu bot da bpusing ke belakang so nak handle pon susah then terlanggar batu..time ni bot mmg da senget separuh, semua da jerit sbb tau bot akan terbalik..
semua da ready pegang tali keselamatan tp aku duduk tgh2 time ni, mane ade tali keselamatan tu so berserah jela..spt yg dijangka, semua terjatuh dlm air deras tu kecuali AKU..eyh, aku selamat lg lar mcm td gakk..hehehehe
bot tu xjadi terbalik la, lepas senget tu & sume jatuh, bot kembali mcm biasa...tp time tu tinggal aku sorg je dlm bot, yg lain sume da jatuh dlm air.. termasuk selipar aku..
pastu aku da kelam kabut sbb xtau nak tolg tarik sape dlu naik bot, tp yg aku nampak, selipar aku je yg da kejauhan then abg yg saser depan tu brenang slamatkan sliper aku dlu..
wah, demi selipar ku..luv u r bro!!hihi

muka2 lega lepas accident 2 kali..hehe

berjaya sampai, hoyeehhh!! ^^
-
sampai je kat jeti, heboh ktorg bercerita pasal pengalaman ktorg td..
kumpulan lain nampak yg ktorg accident 2 kali tu tp dorg pon xleh nak buat ape la sbb xleh nak patah balik kat ktorg kan..tp dorg jeles sbb xmerasa pngalaman mcm ktorg..heheheee :p
-
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Julai 29

disaat aku mencintaimu~


-
-
layan perasaan jiwang sebentar..
-
-
-
.. myrah ..

malaysia vs singapura ^^

-
live in bukit jalil..heheh
-tiket kami ^^

otw

malaysia..!tanah tumpahnya darahku..

tetibe keluar semangat johor..errr

meriahhh..tp bingittt...

time training kot..

exciteddddd...awal da sampai..hehe
-
-
nanti kalau da dapat curi gamba full dr camera amirul, br nak update byk2..hehehe
-
-
-
.. myrah ..

cuci2 mata di pagi hari : edisi kahwin2..hehe

Salam jumaat.. :)
Meh kite cuci mata pagi ni dgn mereka2 yg cantik ini..suke tgk dorg sbb cantik bangat... *ok,nak verangan jap*
Aku plg suke ngn farah breep2..hehe..cantikkk!
Suami die even golap, tp sweet je muka.. *amirul, sile gelaplan muke ea* haha
- picture from pak google

Pagi ni bukak fb & blog, sume citer pasal bola..aku pon nak gak update tp tunggu la kejap2 lg, mood masih mlayang sbb stil mngantuk..smlm layan bola kt stadium, balik trus pengsan..hehe..ok, yg tu kte citer nanti ea..sbb xde kaitan ngn gamba kt ats ni..hee

Ok, mau rekod segala surat yg ada tuk hari ni ngn semalam..xbanyak spt selalu...suke!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Julai 27

meminjam kata-kata dari zulhilmy ^^

-
menunda perkahwinan bermakna menangguhkan banyak manfaat dinikmati manusia..
-
-
p/s : khas utk amirul..haha..tp kami xmenangguh yer, cume xplan jeee.. :p
-
-
-
.. myrah ..

teambuilding : setiap gamba mesti ade aku sebab blog ini aku yg punya..haha

-
ok, meh kita sambung balik cerita lapuk ini..hehe
ini aktiviti hari kedua, first ekspedisi ke jeram berembun dgn menaiki 4wheel
mmg mencabar yer, rase mcm nak tercampak keluar, yela budak ringan kn..hihi
tapi seronokkk gilak, gelakkan team2 lain yg kepala kena libas segala pokok kat hutan, tp bile aku toleh kepala ke dapan...papppp!!kepala aku lak terkena pokok buluh..adehhhh...mmg sodap!
-

baru nak memulakan perjalanan bersama kumpulan saikou!

excited kannnn...

ok, da penat..badan da sakit2...tp senyum is wajib..heee :p

sume suka gilak lepas dapat mandi air terjun yg sangat sejuk

suke3!

lenjunn...nak balik bertambah2 sejukk......

keluar je dari hutan, terus belasah durian..sedappp
kt kawasan tu mmg byk dusun terutama dusun durian..terliur je tgk..hehe





time ni suke2 lagi, bdan sakit sikit2 je..tgu lar pagi esok..hehe

minah ni suke sangat ni, masuk je bus trus tidur xsedar diri..heee
-
-
p/s: pengalaman yang sgt best, hope next time tercalon lg tuk g kursus camni..^^
-
-
-
.. myrah ..

Ahad, Julai 24

setengah hari bersama cikyut..hihih

-
date : 23julai2011
location : seremban sajeeee
-
semalam adalah hari ngedate bersama cikya setelah berbulan xjumpe..eyh,yeke cikya??hehe
konon nk g putrajya, nak g office jap tp last minute cancel sbb tetibe rase malas..trus jela pegi ke jusco seremban2..
nak tgk movie tp xtau nak citer ape, last2 pilih citer senario ops pocot jela..da berkali ckp xnak tgk citer ni tp xtau lar kenapa bole pilih citer ni..hahahahhaa..mengonggg je..
-

cikya da tombammm..hihi

eyh, aku pon lebih kurang same la..hehehhehe
-
-
balik dari jusco terus g spa, tempat keje akak kepada aya.
mau jmput akak die & sambil2 tu aku try lar buat facial..heee
slalunye org ckp buat facial sakit tmbah lak muke bjerawat mcm aku ni kan tp xde lar sakit pon cume geli je bile die urut kt lehar ngn telinga aku..heee

ok, abaikan reben besar tu..hahahahah..nak cover rambut sebenarnye..heee

time ni relex je, ntah2 aku da tidur kan..heee
-
selesai facial, trus lar pulang ke rumah..next time kte jumpe lagi ye cikya.. ^^
=
==
=
.. myrah ..

Sabtu, Julai 23

tips supaya BF cepat masuk meminang..hehe :p

-
salam.. ;)
pagi2 ni bosan duk umah, aku blogwalking jela then terjumpa lak satu blog yg best juga..
korang pon bole lar follow blog mizz eisya ^^
meh kte sharing entry apa yg aku suke kt blog ni ea...hehe ;)
  • TIPS 1: Puji pasangan anda.
    Ringan-ringankan mulut anda untuk sentiasa memuji dan kagumi teman lelaki anda. Nytakan anda sukakan sifat-sifatnya dan dirinya. Katakan juga dialah pasangan anda yang terbaik dalam hidup serta buat diri anda yang boleh membimbing dan memberi kebahagiaan kepada anda.
  • TIPS 2: Beri sokongan 110% kepada kerjaya atau kerja yang diceburi oleh teman lelaki anda.
    Ini boleh menaikkan lagi semangat dirinya untuk cepat-cepat mendirikan rumahtangga bersama anda kerana dia tahu anda yakin dengan dirinya. Ingat, kejayaan pasangan anda adalah kejayaan buat diri anda juga. Anda harus bersedia berkongsi hidup dan dari segi kerjaya bersama. Sekurang-kurangnya nyatakan yang anda memang boleh terima kerjaya dia.
  • TIPS 3: Tunjukkan minat yang mendalam perkara -perkara tentang perkahwinan. Anda boleh bincangkan perkara berkaitan rumah tangga, beri pendapat dan sebagainya. Satu teknik yang mudah untuk anda lakukan ialah berkongsi artikel-artikel berkaitan perkahwinan yang anda baca di blog-blog (blog kursus perkahwinan contohya) atau majalah-majalah berkaitan perkahwinan.
  • TIPS 4: Ambil berat tentang diri pasangan anda.
    Sayangilah dia sepenuh hati anda, rela berkorban apa sahaja dari segi masa, tenaga dan wang ringgit. Prihatin terhadap segala aspek diri pasangan anda. Jika anda lihat dia agak sedikit tidak bersemangat, naikkan motivasi diri dia.
  • TIPS 5: Cari peluang untuk menjemput teman lelaki ke rumah anda untuk bertemu dengan ahli keluarga anda.
    Jika keluarga anda ada membuat sebarang majlis keramaian seperti majlis hari jadi, kenduri-kendara, Mother’s Day atau Father’s Day dan sebagainya. Ini boleh menunjukkan yang anda semakin serius dan yakin untuk mendirikan rumahtangga. Selain itu, boleh lah anda merapatkan lagi hubungan teman lelaki anda bersama keluarga anda.
  • TIPS 6: Sekali-sekala berborak mengenai perancangan perkahwinan anda atau pelan jangka masa panjang anda dalam membina keluarga.
    ini boleh membuatkan hatinya tersentuh dan akan menambahkan lagi minatnya untuk berumahtangga dengan anda
  • TIPS 7: Tujukkan diri anda kepada teman lelaki anda yang anda memang benar-benar bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri dan seterusnya sebagai seroang bakal ibu kelak.
    Pamerkan sifat-sifat diri anda yang penyayang, matang, bijak membuat keputusan serta boleh berdikari.

-

p/s : kalau buat mcm ni kat mirul, berkesan ke??hehe :p

-

-

.. myrah ..

Jumaat, Julai 22

wahai bf..hukhuk

-
BBM status


amirul, rindu sangat la..hurmm...
-
-
.. myrah ..

Khamis, Julai 21

floria 2011

-
date : 9 julai 2011
event : pesta floria 2011
location : presint 2
-







xtau apa motif org kat blakang bersalam-salaman..hehehe :p





-
-
.. myrah ..