Khamis, Jun 30

berdating dengan mereka yg sentiasa sibuk!! :D

-
aktiviti minggu lepas adalah borink sebab xde pape plan mulanye.
just berjanji dgn cik puan intan tp die g amek berkat dulu kt umah sepupu dia yg bertunang..hehe
sabtu ptg dlm kul5.30 br ada xtvt, bdating ngn cik kak ni, tu pon sejam je kat A&W
nak balik tu sempat calling2 cik puan fazillah pulak, set date tuk breakfast same2, pg esok tu...
dgn VVIP mmg kne buat appointment dlu..hihi ;)
tapi yg cnfrm cume meraka & cik puan jborn, cik puan aida adalah bz menyiapkan paper work..
-

dgn cik intan yg da tombam, baru mantap cket..hehehe ;)

pipi intan da booolat..hehehe


-


ni kisah pagi ahad lak, berjanji pukul8.30, so kalau lewat cket xpe lar kan..tp cik jborn kte ni da terlewat banyak!!dsebabkan kami da kelaparan, ktorg brekfast je dlu, da abes mkn dkt2 kul11 tu br die muncul dgn muka baru bangun...heheheh :p


budak baru bangun tido..heee

intan da berjaya kalahkan pipi guaa...hahaha


p/s : insyaAllah bulan puasa nt, kte dating same2 ea, ajak cik puan aida sekali.. ;)



.. myrah ..

Rabu, Jun 29

Tadi laiiiin, skarang laiiiinnnn

-
Tetibe feeling2 nak nyanyi lagu ni,
"dulu lain skarang lain, dulu kau bujang skang da kawennn~~"..
Eyh, ape kaitan??hihi
Sebonar ea, den tgh boring & bile boring cnfirm amek gambo je kejenyeee..hehe

Satu tu gamba pagi td, satu lg gamba skang..
Itu yg tajuk "tadi lain, skarang lain"..hihi
Apo yg lain?sume same kecuali inner..hehehe :p

p/s : aku ni suke buat alasan ea??ermm..mungkin..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Jun 28

selasa yg tidak spt isnin. ;)

Hari ni tidak moody spt semalam
Tdung dan baju pon teratur sajooo..hehe
ngantuk pon xdtg mnyerang sbb bos ade..hihi
Ok2, melalut..tgh menCounting2 hari ni, so nak senyum2 sajooo... :D


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin, Jun 27

cara kumpul duit untuk kawin - share dr facebook ;)

-

Kahwin ada banyak manfaat.

Kahwin itu memberi nikmat dan lazat :)

Kahwin itu memberi tanggungjawab.

Kahwin itu memberi rezeki lebih, insyaAllah.

Kahwin itu adalah "turning point" dalam kehidupan manusia.

Kahwin juga memberi berkat dan rahmat Allah, insyaAllah.

Tapi, sebelum kahwin, yang memeningkan kepala adalah"Bagaimana Nak Cari Duit Untuk Kahwin"?

Mari kita lihat apa sebenarnya yang boleh dilakukan.

Cara Asas

Kita bermula dengan cara mudah yang paling konservatif.

Anda simpan RM250 setiap bulan.

Ulang sehingga 36 bulan atau 3 tahun.

Berapa anda dapat?

RM250 x 36 bulan = RM9,000.

Tak Cukup?

Anda kongsi dengan bakal isteri, setiap orang simpan RM250 setiap bulan.

Jadi double, RM9,000 x 2 = RM18,000 (atau RM250 x 2 orang x 36 bulan = RM18,000)

Tak Cukup Gak?

Doublekan nilai simpanan korang berdua kepada RM500 setiap bulan.

RM500 x 2 orang x 36 bulan = RM36,000.

Lambat?

Simpan RM500 setiap bulan untuk tempoh 1 tahun setengah (18 bulan).

RM500 x 2 orang x 28 bulan = RM18,000.

Ok? Dapat idea?

Kene ingat, saye cume kongsi idea, berapa nak simpan sebulan dan berapa lama tu, kene bincang lah dengan bakal isteri.

At least dah ada peta :D

Nak bajet pulak macamane?

RM9,000 : Kenduri belah perempuan kecil-kecilan.

RM18,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki kecil-kecilan.

RM36,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki sederhana.

Pendapat Saya

Ingat, kenduri kahwin hanya sehari. Kehidupan lepas kahwin insyaAllah menjangkau 30 hingga 50 tahun.

Tentukan sendiri keutamaan. Jangan silap.

Anda ingin berhabis sampai pokai untuk kenduri yang sehari?

Atau anda ingin hidup tenang sampai ajal korang berdua?

Renung-renungkanlah.

"Membazir amalan syaitan"

"Gagal untuk merancang adalah merancang untuk gagal"

-

p/s : just saring ;)


.. myrah ..

Jumaat, Jun 24

lagi-lagi boling ;)

-
semalam da citer sikit2 pasal pertandingan boling tertutup kementerian aku kan
hari ni saje2 nak tepek lagi gamba2 yg ada..korg cuci2 mata jela ea..gambar adalah tidak mengikut susunan kerna diri sendiri pon pening dgn susunan sebenar..hehehe ;)
-

ini adalah antara urusetia

unit BPM *unit lame dakuu yg best!*

unit BKK

unit aku
*unit apakah???ade laaaaa..hehe*

penyokong dari unit aku..hehe

pentadbiran

teknikal

pengurusan

UJKT

MSWP

kewangan

inovasi

MSWP

pejabat KSU & PUU

pentadbiran

pengurusan

hak siapakah??? :p

posing sajoooo :p

yeayyy..kami menang!!!
*aku hanya menumpang kehebatan mereka..okeee* --"



si pipi tembun yg da kejatuhan saham..hahahaha
kesian mereka berdua ni... :pp
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, Jun 23

kejohanan boling tertutup KWPKB 2011

-
date : 22 jun 2011
venue : arl power bowl, alamanda
-
semalam office aku buat pertandingan boling antara unit & aku pon join skali lar under team unit aku..adalah sgt segan sbb aku yg plg2 xreti main, bgandingan dgn mereka2 yg power..hehe *ok, tutup muka*
dah lar main dgn pegawai2 atasan, aku yg kuli ni cume menumpang kemenangan dorg je..hehe *eyh, menang ke* :p
-
jum layan gamba... ^^
-

team "terbaekkk!"
-
-
korang nak tau,team aku dapat no 3 untuk kategori kumpulan & dua dari ahli team aku ni dpt no 2 dan no 3 bagi kategori individu..mmg terbaekkkkk lar kan.hehe ;)
-

ini saya punyaaaaaa ^^

dengan menumpang kehebetan mereka, dpt gak lar aku piala ni..hihi :p

ini adalah nombor yg tidak bertuah pada mlm tersebut...huhu

saya bersama pasangan mak haji yg bermain tuk tiket VIP..haha
-
-
p/s : hari ni da gaji..horeyyyy!!!
-
-
-
.. myrah ..

Selasa, Jun 21

yang masih mencari jodoh, meh kita ke sini..............

-
sape2 yg rasa xterjumpa lagi lelaki idaman or susah nk mencari yg berkenan
yela, kot2 yg jadi pujaan tu bf org ke, tunang org ke or suami org..ha ni de penyelesaian...hehe
jum pakat ramai2 kte g pahang..kt sana ramai yg sedang menanti anda..hihi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sumber dari berita harian
-
-
cepat2, jangan ketinggalan..hihi :p

-
-
-
.. myrah ..

Isnin, Jun 20

mari bersharing2 di petang hari ;)

-
salammmm... ;)
hari ni merupakan hari yg tersibuk buat diriku yer kwn2
asyik berlari berkejaran je sbb big boss ada di office ini hari..nak makan pon xksempatan..huhu
tp ini hari sy xnak pon cerita pasal keje, or apa2 yg bole membuatkan sy melalut..eyh!!hehe
just nak sharing INI yg aku jumpe kt facebook... ;)
-
BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN.................
  1. Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan...
  2. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  3. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…
  4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
  5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..
  6. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.
  7. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja
  8. Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
  9. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
  10. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
  11. sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
  12. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...
  13. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
  14. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
  15. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
  17. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  18. Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu...
  19. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  20. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.

-

haaaaa, bf korang ada sifat2 cmni x??mesti lar ade kan..kalau xde, mmg xdo perasaan lar tu kan...hehe..amighuuul sy pon sebegitu juga tp sifat yg mane xleh lar bgtau..kang dio sogan lak..hihi :p

-

-

.. myrah ..

Sabtu, Jun 18

Perkahwinan

Hadis Rasulullah saw yang diriwayatkan Imam Bukhari :
Perkahwinan itu sunnah, sesiapa yang tidak suka akan sunnahku, dia bukan daripada kalangan umatku.
Jelas perkahwinan itu sunnah bagi umat Islam untuk mendirikan rumah tangga..


P/s : just sharing. ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

owh orang kampungku, nabil....!hehe

-
semalam korg layan maharaja lawak x???
best kan???hehe
minggu ni show kt jb kn, gempak giler ek kalau nk banding ngn penang & kuantan
amirul, rugi lar awak xpat g semalam..hehe
ni antara yang aku minat gilak semalam... ;)
-
-

-


-
semalam suke gilak ngn nabil..akhirnya kau buat kelakar gak kan..hehe
tp semalam minat gak kt jozan ngn sepah
bestttt!!
video dorg xpat lar nak tepek sume skali ea, ckup lar org kg den ni je..
yg lain korg bole search dengan kadar segera kt you tube.. :)
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, Jun 15

tahniah puan aziemah dan en faiz

-

tahniah ema dan apek!
semoga berkekalan hingga kehujung nyawa :D
- -
p/s: sila doakan tuk kami pula ye..eyh!!hehe..jz jokee.. :)
- - -
.. myrah ..

Isnin, Jun 13

setelah 2 bulan tidak bertemu, dapat juga kami ketemu akhirnyaaaaa..hehhee :p

-
bilakah : 10-12 jun 2011
dimanakah : negeri AMIRUL..hehe
-
hari ni aku stil bercuti, penat duk lame sangat dlm bus.
sebelum2 ni g jb 3jam lebih je, tp kali ni pergi balik 5 jam..gler kebas satu badan.. *ni yg mirul rasa tiap bulan time dtg sini* huhu
gerak kul2 pm, dkt kul7 pm br sampai..haiishhh
mlm tu just g makan then layan maharaja lawak..
-
utk hari sabtu, plan sebenar nak g rumah ema kt batu pahat, weding dia tp pergi lmbat la sbb mirul ada tournament futsal pagi tu..aku ni pon menteman lar utk pertama kalinya.. ^^
time tournament tu, mirul score 3 gol kot, hebat sbb tersalah pakai jersey..dia xprasan jersey yg dia pakai tu nama aku, jersey dia lak tinggal kt umah..haha..layak smpai semi final sajo..mgkin sebab aku yg doa dia kalah kot..hihi..yela, da kul1 xabes2 lagi, lmbat lar nak g umah ema kn..tp bila dia da kalah, aku lak yg mcm nak nangis sebab kesian.hahhaa
-

otw, semangat nak pakai baju same kn..hehhe :p

berfeluh-feluh...

disebalik gambar ni, ada lar terselit gamba pemain yg terpakai jersey berama "eyra"
hihihihi :PP

muka budak nak memujuk aku, nak sruh tunggu smpai game abes

muka xpuas hati sbb game lambat habis..janji kul12!!grrrr~
-
-
-
habis je semi final dlm kul1 lbh, trus balik & bersiap tuk g weding ema
time nak cepat ni lar bole lak ktorg ni tersesat smpai da give up & nak patah balik..huhu
tp naseb baik jumpa gak jalan & sempat jmpa ema..tu pon dia da nak kua tuk photoshoot outdoor
yela, da pkul 4 time tu, tinggal family dia jeeee....huhu
-
muka tension sebab da tersesat...huhu

akhirnya sampai & sempat ketemu puan pengantin ini... ^^

tahniah!!akhirnya.. :)

akhirnya dapat gak senyum sbb berjaya smpai..
muka excited dpt goodies..budak2!!

aku pon xmenyabar nak bukak goodies box tu..hihi

i love youuuu! :D
-
-
p/s : amirul, thanx for the daysssss...already mish you..huhu
-

-
.. myrah ..

Ahad, Jun 12

KL Gengster

Skarang ni aku otw blik sremban dr jb
Dalam bus tp xreti mnyabar nak update blog..hehe
Sebenarnye xsbr nak update pasal cite KL GANGSTER..heee
Aku da tgk cite ni td, jejaj gak cnema setelah 2 bulan xjejak..huhu
Citer tu mmg best gilakkkk!!nak tgk brulang pon xpe..hehe..citer yg mcm serius tp dsbbkan wujudnya zizan dlm citer tu, byk gak la aku ngn mirul gelak besar...lawakkkk sialllll...hehe *pinjam ayat abg long fadil* :p
Kalau ade adegan dia je, msti lawak kcuali time dia kne bunuh tu kan.. *eyh, terciter lak yg zizan mati..huhu*
Antara yg dlm citer ni, "lu kasi wa mati dlu la br wa diam"...abg 'seth tan' korg dlm citer tu mmg besttt..
Untuk citer ni aku nak bg 5star!!bestt!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, Jun 10

2pm

Now, da ade dlm perut bus yg sedang menuju ke jB..
Doakan semoga selamat pergi dan selamat balik.. ;)

p/s : sory ema, mlm ni xdpt ke bp tuk nikah awk..sok kte dtg ea...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

finaly, i got it.....! :D

-
Alhamdulillah...setelah terngidam2 mau makan yg best2 akhirnya tercapai juga hasrat di hati..hehe
ngidam ape lar agaknya myrah ni kan..
sila merujuk kepada entry ini, xnak rujuk pon xpe, aku xkan mrajuk ngn korang.hehe ;)
-
kesemua yang diidamkan itu telah berjaya didapati :D
-
-


chocolate strwbery cake..
berjaya medapatkan beliau pada hari selasa lepas
jika berminat, bole lar cari di secret recipe yg berhampiran, yg berjauhan pon bole gak..
hadooo den kesahhh??hehhe

cheese tart yg sedappppp!
berjaya mendapatkan beliau pagi semalam, 1bekas ni ada 68pcs, cuma RM30
berminat???boleh lar menghubungi sy..hihi ;)

lasty, macaroonn yg cantikkk!
berjaya mendapatkan beliau petang semalam..
sanggup meredah jalan ke Kota Damansara tuk pickup sbb runner yg spatutnya anta ke office aku xdpt anta..huhu
terima kasih kepada cik erwina kerna mentemani & menjadi driver sy.hehe
dua2 xtau jalan, main redah jeeee..berbekalkn map yg aku print kt google, xsesat pon! *reti gak kte tgk map ea wina* hihi
org tu sruh ikut NKVE tp ktorg ikut jln lain.
pergi ikut OU, balik ikut sunway...ntah camne leh tersampai sunway pon xtau, yg penting xredah jem org blik kerja... ;)
*eyh, terkeluar tajuk lak*
-
kesimpulannya, impian sudah tercapai... :)
-
-
-
.. myrah ..