Isnin, Mei 30

dugaaaaannnn

-
dikala aku berpuasa hari ni, segala bnda yg aku nmpak aku rasa nak makan..
biasa lar, nafsu kan..segalanye nampak sedappp, segalanya menyelerakan...siap terliuq bile tgk..hehe
ni antara yang aku tetibe nak sangat makan, ngade2 kan kau tekak..mane aku nk cari benda2 ni dikala skang..haiishhh -sumber gambar dari pak google-
-

kalau hari ni ade pasar tani, bole gak beli....hurrmmm

kalau bab2 kek, mmg bagi kat aku...fevereeeeett..yummyy

macaron ni aku xpernah mkn tp kaler2 itu mmg menusuk ke kalbu lar kan..nakkkkk!
-
gamba2 ni je yg termampu aku tepek kt cni, yg lain xsggup..
ni pon siap telan airliur bile post gmba ni..hihi..ngede!mcm xpenah pose lak kan..hehe
-
tp skang ni terliuq benda2 ni je, jap g berbuka cnfirm aku cari nasi..tekak melayu kan..
tp xkan nak makan nasi kosong je, nk masak lauk peeee?
rajin ke aku nk bertungkus lumus kat dapur jap g?????
-
-
p/s : b, nt jumpe kte g makan yg enak2 ea..hehehe :p
-
-
-
.. myrah ..

Panggilan hangiiiiit

Tadi drive dari sremban ke putrajaya smbil dgr hot fm..
Kalau korg layan gak msti de dgr panggilan hangit kan..ada sorg gf nak kena kan bf dia yg suke syak wsangka kt dia la kononyeee..
Kesian kot bf dia, smpai nanges2..hihi..maluuu
Senym sorg2 aku dgr & terus terbayang kan mirul..hihi
Konon smpai ofiz nak msg la dia bgtau, tp dia awl2 lg da msg aku & siap warning jgn wat cmtu, maluuu..hahaa..dia pon kte kelakar..
Eleh, awk xkena bole lar kte kelakar, cer try nt..hihihihi

p/s : awk nangis x kalo sy wat cmtu??hihihi


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, Mei 28

muhammad daniel akif :D

-




budak kecik ni mmg xreti duk dia kalau dlm kete
asyik nak tgk luar, tgk segala lori yg ada..duk diam kalo botol susu kt mulut je..hehhe
-
-
p/s : acik miruuiiii, ghinduuu akip x??hehe ;)
-
-
-
.. myrah ..

flag off konvoi redah 4X4

-
malam tadi dpt ivitation dari club redah 4X4 tuk flag off konvoi dorg..
actly ni kononye sbg penghargaan lar sbb tolg dorg tuk event ni..mula2 mls lar nak g, konon nak g hari belia sbb 1st day mcm xramai so xde la sesak sgt kn mlm tu tp ada officemate yg nak g & geng club tu call suruh join skali so ikut jela..
malas nak bercerita lebih, meh tgk gamba jela ea..
-




night at dataran merdeka



kenderaan ini lar yg bikin sy sakit kepala, sakit badan & telinga bingit tp syiookkk ;)
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Mei 27

b.o.s.a.n

Selamat pagi jumaat kamu2 semua..
Pagi ni terasa lemauuu je..ngantukk..
Mungkin bgn awal sebab gerak g keje dr sremban pastu putrajaya lak kehujanan, lagi lar membuatkan mate ku layuuuu je..tp Alhamdulillah, hujan rahmat di pagi jumaat..

Sekarang ni cepattt je rse bosan, tiap2 ari kot rse cmtu..mgkin sbb buat rutin yg same kan..
Bgn pagi, g keje, balik, tgk tv, tidoooo..mcm da xde life lain, da terikat ngn benda yg same jee..huhu
slalu membiarkan erwina tgk tv sorg2..hihi
Tp dye ade penteman, mr betooo dye tu..aku ape de??bantal & tilam la penteman setia..hehe
Ade sape2 nak jd anak angkat aku, leh aku buli mcm yg slalu buat kt akip..hehe

Eyh, sebut trus trindu kt dye sdgkan pg td br je mnyakat budak tu..hehe..sok mak lang balik sremban, smbung sakat akip blk ea...heee :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa, Mei 10

ira sayang mak..!

-
malam ni genap 4 malam mak aku stay kt hospital seremban, gara2 athma..
td tgk dia, stil macam awal2 dia masuk hospital hari tu..xde pkembangan yg positif sgt..
hope esok kesihatan mak akan bertambah baik & boleh balik rumah..rasa lain bile balik tp mak xde, akip pon td turun je dari bilik trus panggil 'nenek'.. :'(
kawan2, meh doakan agar kesihatan mak aku akan bertambah baik yer..tq
-
-
p/s : semakin berat beban dalam diri :(
-
-
-
.. myrah ..

Ahad, Mei 8

kau pergi juga meninggalkan diriku TT

-
tadi dpt berita sedih dari housemate yg menyatakan bahawa ikan2 peliharaan kami telah pergi meninggalkan kami..huwaaaa~
xtau pe motif sbb sebelum tu ok je..wina bg makan pon ikan2 ni mkn dgn lahapnya...huhu
mungkin betol apa yg cik fadh bgtau sebelum ni kot..hehe
xpe lar, da ajal mereka2...huhu
pasni bekas aquarium kecik ni bole lar dijadikan tempat tido baby beto *anak wina*

mati suda
-
-
-
.. myrah..

Sabtu, Mei 7

hari2 dalam hidup saya adalah hari ibu kerana hari2 saya ingat ibu saya :D

-
assalaualaikum w.b.t
esok 8mei2011 msti ramai da plan nk bwk ibu2 korang g jalan2,blnje makan or pape yg bole tuk clebrate hari ibu..aku pon mcm tu gak tp bnda2 ni da slalu buat, tiap kali aku balik seremban (tiap minggu pon balik)hehe..
actly aku nak sharing satu benda dgn korang2..hari tu kan aku ada beli buku nasihat untuk muslimah..dlm buku tu ada bgtau, jangan clebrate apa2 hari yg memperingati seperti hari ibu dll..selepas itu aku terjumpa pulak pasal sejarah hari ibu.
meh kita sharing2 untuk makluman kte semua..

sejarah hari ibu

hurmm..kte semua da terbiasa dgn sambutan ni kan tuk mghargai ibu2 kte, tp sebenarnya tanpa sambutan hari ibu pon, kte wajib mghargai ibu kte sbb syurga kan ditelapak kaki ibu... :)
-
-
p/s : you are my strength mum!!tiada kata yg dapat menggambarkan betapa sayangnya ira kat mak.. :')
-
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Mei 6

Akip kakooott~

Skang ni jab kesihatan dtg taman aku, nak foging..
Mesti ade kes br kat area taman rumah aku ni..

Akip dgr je bunyi bsing foging tu trus dye ckp "mama,akip kakoott" ataupun takut..hehe
Tserlah ketakutan,kalo x tu brani jeeee..hee


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad, Mei 1

double happy tuk saya ini hari

-
1stly ingin saya ucapkan happy labour day tuk semua2 yg bergelar pekerja..
saya da 3 tahun kot merasa hari pekerja ni sejak dari 2009 smpai sekarang ni..hehe
suke lar sume kan, cuti sampai hari isnin...seronokkkk!hehe
-
second, ingin saya ucapkan happy 22monthlyvsary kepada saya dan en amirul...hehe
baru 22bulan rupanya, mcm da lame sangat je ek..heee..semoga berkekalan lar kte hendaknya ye..hihi
-

-
-
p/s : cinta kamu sayang~
-
-
-
.. myrah ..