Ahad, Mac 27

Sedetik Lebih

-
-

-
-
.. myrah ..

Sabtu, Mac 26

cry

-
-

-
-
dulu2 minat kt rihanna & lagu2 dye, tadi tetbe ingat lagu ni terus nak post..hehe..layannn...i cry~ :P
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, Mac 24

happy birthday kawan

-



selamat ulangtahun kelahiran kepada teman ku erwina norhaya
semoga panjang umur, dimurahkan rzeki
dipanjang jodoh ke jinjang pelamin dan seterusnya ke akhir hayat.. ;)
-
-
p/s : gambar dicuri dari fb beliau..ngeh3
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, Mac 23

Perpisahan Ini

-
-

Align Center
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Mac 18

take my heart

-
-
-
-
-
p/s : iloveyouamirul
-

-
.. myrah ..

Selasa, Mac 15

Aku Bertahan

-


=
=
=
.. myrah ..

Isnin, Mac 14

hikayat merong mahawangsa


siapa da tengok citer ni, sila angkat tangan macam sy..hehe
aku da tgk citer ni smalam, spt yg diceritakan pada entry lepas, sepatutnya tgk hari sbtu tp ada kejadian yg membuat kn ktorg kne tgk hari ahad..bila ingat balik mmg rasa malu & kelakar..heee (amirul punya pasal..huh!)-


ok2, abaikan perkara di atas..bagi aku cerita ni ok jugak lar, xboring sangat..
kira superb lar kalo org malaysia yang buat cerita ni..
ada part2 yg kelakar & ada yg macam serius, sedih2 sikit..huhu
-

dalam citer ni aku paling suka kat marcus..
hensem2, cute je..haha
hope tiap2 malam leh mimpi dye..eyh!hihi
-
so sesiapa yg berkeinginan nak tgk citer ni, mmg xrugi kot..
lagipun ikut pengetahuan aku, tket citer ni sentiasa fully booked..hall mmg penuh lar..
kalo nasib xbaik, mendongak lar korang duk kt sit depan sekali..hehe
-
mggu ni pon adalah minggu ngedate selepas sebulan tidak ketemu..
layan gambo yg cket ni jela ea :p


rambut suda panjang wooooo~

pipi suda kembang wooooo~

lapar sangat ni, makan2..hehe
- - -ini dia si tembam yg suda kekenyangan..hehe
-
-
-
.. myrah ..

Ahad, Mac 13

sepetang bersama daniel akif

-
sebenarnya smalam plan nk tgk movie ngn amirul..mcm biasa beli tket on9 lar kan nak tgk kt gsc mid valley.. pastu confident amek tket then dkat2 kul1.50 trus lar ke hall 12..
skali sit yg ktorg da booking tu da ada org..rupanya en amirul ni bole lak tersalah book date..spatutnya 12hb tp dye terselect 13hb..aiyyooooo, malu dennnn!
bagi mngubati hati yg keciwa, trus ajak amirul balik seremba..dye pon mmg nak jumpa akif, molek sangat lar kan..
-
date : 12march2011
location : city park
-


sampai suda di city park ;)

akif : acik da datang ^_^

suka benar akif acik mirul bawa g jalan2

senyummmmmmmm




xtau lar sape yg paling suka naik buaian tu..hehe

amirul sibuk nak masuk dlm trowong tu gak...hihi


akif : abg tu main buai, akif nak........hee


teruja tgk layang2..hehe



masa untuk pulang..akif nak susu.... (:
-
sangat best layan akif smalam tp dalam masa sejam tu aku ngn amirul yg terlebih penat & berpeluh2..xtau lar sape yg terlebih excited sebenarnya...hihi
ok lar, mau bersiap..nak tgk hikayat merong mahawangsa yg sepatutnya tgk semalam...heee :p
-
-
p/s : next time ajak acik mirul jalan2 lg ea.. :)
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, Mac 10

menyesal aku kahwin!

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi

Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,

ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..

Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da

Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?

Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?

Jangan bimbang atau ragu okeh,

Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju

Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu

Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!

-

p/s : en amirul, jum lar kawen cepat2..hihi

-

-

.. myrah ..

Isnin, Mac 7

rindu setengah mati

-


-
lagu yang menggambarkan perasaan sekarang..sekian terima kasih..
-
-
p/s : sila jangan muntaah yer kwn2 :p
-
-
-
.. myrah ..

Ahad, Mac 6

wina + iwan's engagement

-
ok, tetiba malam ni terajin nak update blog..
ini adalah gara2 fmly2 ku yg lain tgh layan bola kt bwh, aku maleh nk tgk sbb ri tu MU kalah (xhebat lar team kau ni b)
0k2, kembali kepada tajuk ye.. (:
-
date : 5th march 2011
location : taman intan mutiara, teluk intan
theme : silver black white
-

baru pas bermakeup2 di rumah
(sampai umah wina, makeup sume cair..ehe)

ok, ini bos besar yg kuat makan sepanjang perjalanan terutama sekali yg free hair tu..hihi

selaku pilot & co-pilot yg xbyk membantu..ehe :p

17set hantaran daripada wina kepada iwan
(manyakk wooo~best lar iwan..eheh)

ini lar penTunang perempuan pada hari tersebut..heee

amek berkat dan berkat lagi.. :p

sesi menggedik seketika dikala pihak lelaki sedang berbincang di luar..hehehe

sekalian penggedix!

bila lar pulak turn budak ni, xlaku sungguh..kasihan kau~

budak ni pon xtau lagi bile turn, amek berkat da slalu..heheheh

pasni mungkin turn budak kecik ni dlu kot.heee

ini cantik

berdebar kah? ;)

officially engaged..! :)

gumbira2

gadis sopan depan tetamu

korang tgk, bila dalam bilik trus hilang kesopanan penTunang tu..haiishh!

coming from putrajaya (:

selesai semua..
tahniah sekali lagi kepada erwina dan encik tunang, semoga berkekalan ke jinjang pelamin & seterusnya ke anak cucu..insyaAllah... (:
-
-
-
.. myrah ..

erwina norhaya_5mac2011

-
tahniah to my deary friend, erwina norhaya..
selamat suda menjadi tunangan kepada muhd makhyuruddin (:


akan upadte gambar2 yg lain soon
-
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Mac 4

Sampai Menutup Mata


-

Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik ku hitung
Inikah saat ku pergi

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Aku tak mudah untuk mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata
Cintaku sampai ku menutup mata

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

-

p/s : mau feeling2 sebentar..huhu

-

-

.. myrah ..

Khamis, Mac 3

kepuasan yang melanda..yeahhh!

-
okeh!akibat terkenang2 kan makanan2 yang enak semalam, balik je dari keje trus ajak cik aya mentemani saya mencari makanan yg best2!
smpai rumah dkt2 kul9, dgn xmandi trus tuka baju dan bergegas ke area bangi..
demi perut ku yg kelaparan, sanggup gak lar merajinkan diri tuk keluar even penat menguasai diri..
-
jum tgk gamba budak berdua ni yang dapat makan makanan yg best of the day..haha
-
-
-
-


ok, dua2 mempunyai pipi yang tembun

owh tidakkkk!pipi semakin membuat kerna selera makan sekarang telah kembali normal spt sedia kala
(semakin kmbang pp, semakin tinggi hantaran kawen..harap maklum)

ini menu saya,
chicken chop mushroom sauce

ini cik aya punya,
chicken chop garlic sauce

seketika kemudian,
ini lar hasil dari pinggan cik aya ;)

ini hasil pinggan cik myrah
(kuat membazir budak ni..haishhhh!)
-
-
balik trus bersandar je dlm kete sbb cik aya yg drive..hehe..smpai umah trus mendarat kat katil..kekenyangan lar katakn, trus melingkar mcm ular..haha (burok perangai!)
-
-
p/s : ok, satu lagi menu yg diidamkn semalam akan cuba diperolehi minggu depan..en ammighuul, sila penuhi niat sy..tq
-
-
-
.. myrah ..