Sabtu, Julai 30

TEAMBUILDING : water confidence & white water rafting yang best brooooo..!

-
untuk aktiviti yang seterusnya dijalankan kt jeram belakang resort ni je..
time ni ktorg buat aktiviti water confidence & white water rafting sejauh 5.6 km..lenguh tangan wey kena mendayung kt jeram yg berarus deras tu...tp best!
-

sebelum memulakan aktiviti, posing dlu.. ;D

taklimat yang pertama

time ni ktorg kena apungkan diri sampai ke tengah then berenang balik ke tepi tp aku gagal berenang ke tepi..hihih..dorg baling pelampung tuk tarik aku pon aku xsampai nak tarik plampung tu..last2 abg penyelamat gak yg berang kt aku then tarik ke tepi..time tu aku da jauh dr dorg..adeehh..maluuu..hehe

kaum lelaki yang da berjaya..hehe

menuju ke aktiviti yg seterusnya

next, water confidence..
dari batu tu kitorg kena terjun ke jeram yg deras tu..
cara terjunan, dada kena hempas ke air..bole x bole?aku xbole kott..hehehe

lepas ni turn aku, berdebar2..akk yg depan tu kena tolak sbb die amek masa yg lama sgt..bosan je abg tu tunggu..huhu

ini terjunan yang sempurna tp ini bukan aku..hehe

dengar taklimat utk sesi seterusnya

time ni bot akan diterbalikkan dan sume akan jatuh dlm air & akan berada bwh bot yg terbalik tu utk beberapa saat..

tengah tunggu turn utk dtenggelamkan..hehe

aku yang bertopi kuning, belakang sekali..lepas je bot tu terbalik, sume terperangkap dlm bot tu kecuali AKU..timbul je kat air, aku kt blakang abg2 tu..pastu sume pelik cane aku leh terkeluar..haha..kalau korg pelik, sy lg pelik bang oiiii...hihi







team aku.. ^^
"cikya, ni bukti yang kte duk tepi ea, bukan tengah sajoo..haha"

time ni stil kat tempat air yang tenang
sampai je dekat jeram, dada da berdebar2 je kan..takut!
mula2 ok je, team aku ke2 dari depan..
tp tgh syiok berlawan2 ngn team lain, main simbah2 air bagai, tetibe bot ktorg ni tersangkut kt batu2 jeram..team sume da tinggalkan ktorg siap gelakkan bagai..
aku la berdoa2 je dlm hati, muka da cuak sbb time nk tolak bot tu ke tengah, bot mcm nak terbalik...tp semuanya selamat... ;)
-
tp beberapa seketika kemudian....hehe
utk jeram yg teakhir, mmg deras gila!time tu bot da bpusing ke belakang so nak handle pon susah then terlanggar batu..time ni bot mmg da senget separuh, semua da jerit sbb tau bot akan terbalik..
semua da ready pegang tali keselamatan tp aku duduk tgh2 time ni, mane ade tali keselamatan tu so berserah jela..spt yg dijangka, semua terjatuh dlm air deras tu kecuali AKU..eyh, aku selamat lg lar mcm td gakk..hehehehe
bot tu xjadi terbalik la, lepas senget tu & sume jatuh, bot kembali mcm biasa...tp time tu tinggal aku sorg je dlm bot, yg lain sume da jatuh dlm air.. termasuk selipar aku..
pastu aku da kelam kabut sbb xtau nak tolg tarik sape dlu naik bot, tp yg aku nampak, selipar aku je yg da kejauhan then abg yg saser depan tu brenang slamatkan sliper aku dlu..
wah, demi selipar ku..luv u r bro!!hihi

muka2 lega lepas accident 2 kali..hehe

berjaya sampai, hoyeehhh!! ^^
-
sampai je kat jeti, heboh ktorg bercerita pasal pengalaman ktorg td..
kumpulan lain nampak yg ktorg accident 2 kali tu tp dorg pon xleh nak buat ape la sbb xleh nak patah balik kat ktorg kan..tp dorg jeles sbb xmerasa pngalaman mcm ktorg..heheheee :p
-
-
-
.. myrah ..

2 ulasan:

tat!n berkata...

myrah mst ade gune ilmu pape ni,tu sbb x jtuh.hihihi.

myrah berkata...

hah..jgn keluarkn muka yg over confident..sila pastikan muke sentiasa cuak, br xjatuh..hahaha