Khamis, Disember 30

perlu tak ada azam baru???

-
28dec, 29dec, 30dec, 31dec 2010..
tik tok tik tok tik tok
br je 2 hari aku merasa umur 22tahun, tp lagi 2 hari aku akan berumur 23tahun untuk tahun 2011
haiisshh.cepatnya masa berlalu kan..rasa br je clebrate new year 2010 dgn myrul, skang 2011 da nak memunculkan diri & mgkin akan clebrate ngn myrul gak (tp xde lar clbrate mne pon, stakat ngedate bese je)
-
cane ngn azam korg 2010, da tlaksana ke?kalo azam aku lar, rasanya aku pon da lupa..haha
xbsungguh lar kata kn, main sosahhh yoo..heee
tp untuk tahun 2011 ni, ada wishlist yg aku harap akan tercapai..kalau nak 1000 daya, xnak 1000 dalih kan... (:
-
  • menjadi mahirah yg matang
  • berusaha untuk menambahkan berat badan (masih 40kg)
  • ingin bercuti2 malaysia tp xtau ngn sape.. (bf mgkin tak, kawan2 mgkin ya)
  • meneruskan usaha untuk menabung evry month (skang ni asyik korek tabung je..heee)
  • menukar status relationship..tercapaikah?? (hanya perlu menanti) :p
  • update blog sekali sehari..hehe
rasa2 nya ada lg kot tp ckup lar 6 je yg aku list kn ni..kang byk2, xlarat lak aku laksanakan..kalau xtercapai, postpone lar gayanya tuk 2012..hehe
wish me luck kwn2 :)
-
-
-
.. myrah ..

Selasa, Disember 28

..twentytwo..

-
pd 28december2010, genap lar 22 tahun umur seorang insan yg bernama
NURMAHIRAH BINTI ABDUL RAHMAN
(da besar da budak ni yer)hehe
-
syukur kpd Nya kerna telah dipanjangkan lg setahun usia ku..
smlm masih 21, tp hari ni da jd 22 (:
alhamdulillah
-
thanx tuk kwn2 yg wish via phone or fb
thanx tuk doa2 korg, hope pe yg didoakan tu termakbul sbb sume nya doa2 yg terbaik.. (:
hope dgn kehadiran angka br ni, aku akan lebih matang dlm menjalani hidup2 yg akan dtg..
byk sbnrnya impian dn harapan tp bwk ke azam thn br nt jela..hehehe
yg pnting mau kumpul dwit byk ( nk kawen, umor da ckuppp) heeee
-
-
double triple thanx tuk kwn2 yg terawal wish & sory aku xpat nk rply on da spot sbb sdg bercalling2..hee..dn antara yg terawal (meh aku fofular kn korg ea) hee
  • shafiq
  • erwina
  • aya
  • intan
  • arvind
  • dzulhelmee (sotong)
anda also my dear amirul..thanx syg! (:
-
-
p/s : thanx to aya & wina tuk kek2 anda ituuu..hehe.luv yaaa (:
-
-
-
.. myrah ..

Ahad, Disember 26

berWONDERLAND bersama teman teman saya yg cantik lagi comeL :D

-
date : 25december2010
location : melaka wonderland
-
otw ke melaka, ini ahli dalam siputih myrah

ketibaan kami disana

sampai suda di melaka wonderlad :D

menuju ke changing block

ini antara yg terbest dan menakutkan..hehe
jerit smpai tak kua suara..hihihih


kt sana tu tuk kanak2 tp kt area situ lar kami lepak plg lama (bajet kanak2 ar)hehe

hanya mengambil gmbar pemandangan sj sbb time ni sume da tbogel kt kepala..heee

yg ni cool saje~

kami suda mau pulang, kulit suda ter'burn'

mahira, faezah, atikah, rohaya, aleza

candid2 by cik aya

peace..!

aksi yg tidak diketahui

perangaiiiii~
pak mentua tgk ni, rejectt trus..ehe


cik aya xpuas mandi lg lar tu, smpai lupa nk simpan towel.hehehehe

lepas mandi trus lapoooooo...then pekena asam pedas melaka..
my fevret..sodap n podehh!


adek & kakak kembar :)
-
-
seghonok ketika ni tp smpai je umah muka da pedih2 & melepettt..hehe
-
-
-
.. myrah ..

CONTEST Aku dan Cermin Mata

-
salam..join kte join contest lg..
contest ini diambil dr blog en shafiq
-

-
jum kte tgk syarat-syarat penyertaan contest ni..
  • menjadi follower kpd en shafiq seikhlas hati yer kwn2
  • memerlukan gambar anda yg memakai cermin mata hitam..terpulang edit atau original
  • tinggalkan link anda di entry contest ini bila da join dan letakkan gambar banner di sidebar
  • tag 2 rakan anda

hadiah2 yg disediakan agak lumayan yer kwn..
kalau nak tau, sila lar terjah contest di blog en shafiq
-
-
dan gambar yg akan dipertandingkan oleh sy adalah
-
-
-
-
-
-
-
-

ini


dengan ini, ingin lar sy mengeTAG
selamat menJOIN yer kwn2.. (:
-
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Disember 24

-
apa lar nasib aku hari ni kan, tetbe jadi tempat utk org lepaskan marah..
mgkin time aku tergur tu adalah waktu yg sgt xsesuai tp mmg aku kena jmpa dye time tuk smpaikan pesanan org lain..sebab marah kt org lain, aku gak yg kena..
xyah lar kau nk tinggi kn suara, nk bagi satu ofiz dgr..
benda ni da 2 kali terjadi kt aku..de pbezaan tp yg persamaan nya, nape mesti nak marah2 kt tmpat yg sume org leh nampak dan dengar..
da lar aku xbersalah, tetiba nampak aku mcm org yg sgt bersalah..
org yg bersalah pon xpatut terima amukan kau dpn org rmai, ini pulak aku yg xde wat salah kt kau..haiishh.sbb perkara kecil je kott, tp ntah lar..aku pon xleh nk faham prasaan org...
mls nk fikir byk, halal kan jela apa yg kau da wat tadi tu..
hope kau puas hati lar bila da dpt lepaskan kt aku..eyh, tp bukan kt aku je tp kt staf kau gak & org yg lbh tinggi dr kau...hurm...
-
-
p/s : menanti hari esok yg pasti menyeronokkan... (:
-
-
-
.. myrah ..

akhirnya menjadi milik kamu (:

-
finally, u got it..!

syabas2!! hehe
pasni leh lar sy pinjam yer awk...heeee~ ;)
-
-
.. myrah ..

Khamis, Disember 23

in advanceee.... (:

-
happy birthday to me in advance..!!


excited kn aku, awal2 nk clebrate bagai..hehehe..
tp sebenarnya smbutan ni aku xtau pon, aku ingatkn cuma jamuan perpisahan & jamuan akhir tahun untuk unit aku tp dorg wat skali sambutan hari lahir tuk staff2 unit aku ni...
thanx tuk sume2.. (:
-
xpat clebrate ngn en bf, ngn kawan2 pon bole sj.. (:
-
-
-
.. myrah ..

tugasan yg diberikan oleh sy daripada org yg kemalsan ;)

-
ok, kawan2..telah beberapa hari sy telah diberi tugasan oleh sorg kawan sy ni..
nk tau tugasan pe?
ok, ri tu kn sy de wat tag 25 random tu kan, pastu bole lak kawan sy ni wat 20 je & lagi 5 dye suh sy yg wat kan...so dgr kadar kerajinan yg memuncak ni, sy pon dgn tersangat rajin wat lar lagi 5 tu kan..

motif kerajinan ini adalah untuk membongkarkan segala rahsia dye..haha (padan muka kau yaaaa)
-
-
ok, mari kita mula kan... (:
1. suka nak tdo lambat, org terakhir tdo lar dikalangan kami ber3 di rumah.on9 je koje nyaa..
2. dye yg paling penakut antara kami ber3 (booooo~)
3. org terakhir yg bangun pagi antara kami ber3
4. org yg paling cepat mandi antara kami ber3 (2minit je okeee) hahaha
5. time tdo suka berdrama..apakah ituuuu??? (hanya kami yg tau) hahaha
-
-
ok, itu sj..
to aya, sy da siapkan tag kamu ni yer..harap berpuas hati..
kalo xpuas hati, jgn simpan dalam hati yer...kang xg wonderland nt..heeee
-
-
-
.. myrah ..

Isnin, Disember 20

pesanan penaja untuk encik amirul kesayangan


dear amirul,
dont make my heart like this okeeee (:

i love you
-
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Disember 18

-
Ya Allah
jika benar DIA jodoh yang terbaik buat KU,
tercipta buat KU,
dekatkan dirinya dengan KU Ya Allah,
jauhkan insan lain darinya Ya Allah agar AKU bisa disampingnya..
satukan hati kami Ya Allah agar kami saling mengasihi
namun...andai DIA bukan yang terbaik buat KU,
tabahkanlah hati KU menerima ketentuanMu Ya Allah
jauhkan hati kami Ya Allah dan...
kau gantikanlah insan yang lebih baik
untuk AKU dan DIA Ya Allah..
amin..
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Disember 17

fikiran yg agak kekusutan mcm rambut yg da seminggu xbersyampu..huhu

-
apa punya panjang lar tajuk entry ni, mcm merepek2 je..
hurmm...tapi tu lar apa yg ada dlm kepala aku skarang ni..
perkara yg sebelum2 ni sangat suka aku fikirkn..even perkara ni lama lagi akan terjadi tapi aku sangat suka nk fikir & angan2 kan..(kuat berangan kn)huhu
tapi bila perkara ni telah dibangkitkan dari mulut seseorang (very2 important person), trus rasa mcm xsuka & hilang mood...
dulu plan lain, tetbe da lain plak plan nya..
alaaa...ira xsuka lar...huhu..haiiishhh..cane ni...tolonggggg!
-
-
p/s : nak sepasang je, xnak dua.. :(
-
-
.. myrah ..

Khamis, Disember 16

yang menjadi idaman kalbu di ketika ini

-
apa lar yg da menjadi idaman kalbu myrah skang ni???
kalau nk tau, dye sangat2 berkeinginan utk memiliki henpon baru..
rasanya ni entry yg ke2 kot citer pasal henpon..hehe
da berzaman berkeinginan tapi yg dihajati lum kesampaian daaaaa...huhu
-
apakah henpon yg diminati oleh beliau skang ni yer??
antaranya adalah....


nokia c7
henpon mcm best sbb skrin besar, i likeeee ;)


nokia c6
beliau minat juga kerana mempunyai skrin yg besarrr...hehehe :p
-
-
tapi kalau xpat salah satu kt atas tu, henpon yg kt bawah ni pon bole juga...



sony ericsson vivaz
henpon ni pon mempunyai skrin yg besar yer kawan2..hehe
-
-
suka tiga2 henpon ni sbb mempunyai ciri2 yg sama, skrin yg besar punyaaaa...hihi
mengapakah suka henpon yg skrin besar??
jawapannya adalah :
baru lar best tgk gamba sendiri..puas..!haha
(beliau kn suka amek gamba syiok sndri..hehe)
-
tapi bila bole dapat ini benda ea???
jawapannya adalah :
ontah lar, den pon xtau...huhu :p
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, Disember 15

my wish right now

-
i'll try to make your dream come true, insyaAllah..

luv you~
-
-
.. myrah ..

lame suda xlayan tag, mari bertag untuk meghilang kn kebosanan... (:

once you have tagged
you are supposed to write a note with 25 random,
things, fact or goal about you
at the end, choose 25 people to be tagged
you have to tagged the person who tagged you
if i tag you
it because i want to know about you (:
-

-
so mari kte kenal siapakah nurmahirah :)
-
-
1. biasa dipanggil "ira", "mahirah", "myrah" & "maklang" ;)
2. sedang menghitung hari untuk peningkatan usia yg ke 22 tahun ujung bulan ni (agak lewat yer dye ni lahir)
3. lahir di seremban & membesar juga di seremban
4. dari sekolah rendah sampai alam diploma belajar dalam area negeri sembilan sajo (org kampong)
5. bekerja di putrajaya tp tiap2 minggu wajib lar balik ke sremban yer (sremban di hatiku)hehe
6. masih single tapi dalam perhubungan yer kawan2 ;)
7. saya adalah seorang pemalu yer tp peramah juga.. (so meh kwn ngn sy ea)hehe
8. kuat makan tp xtau lar nape berat stil 40-41kg (wina ckp dye ni de belaan)takuuutt...heee :p
9. tepaksa meninggalkn hobi tdo petang sejak bkerja full time ni, dlu2 pntang de masa cket, tlentang sajoo..hihi
10. mempunyai lesen memandu selama 2 tahun 9bulan tp baru setahun membawa kereta jayanya...(fenakut lar) :p
11. memandu kereta manual, auto xlayan..hihi (belagakkk)
12. anak ketiga dari 5 beradik (tongah2)
13. seorang yg sensitif, cepat sgt nk touching tp diam2 sajeeee... (simpan dalam hati)
13. susah nk berterus terang dgn benda yg dye xsuke (jaga hati orang) :p
14. suka ngadap laptop lame2..even da borink pon, mest nk gak mencari benda yg leh ilangkan bosan.
15. sangat teringin nk g pulau pehentian.. (bila lar nk lepas ke sana ni)
16. xberminat nak bela2 binatang tp suka ngn kucing2 yg comel..tp takut gakk..hehe
17. suka gilak menyakat anak buah aku yg sorang tu, tentu2 lar akif..suka bile dye jerit..hehe
18. cepat berterus terang ngn mak tercinta even da pasang niat awl2 xnak cerita kn sesuatu..hehe
19. xsuka makan makanan yg nampak pelik (myrul ckp sy jakun) =_='
20. sebelum ni xminum teh tarik tapi kat rumah myrul ri tu da terminum..so skang truskn habit terminum tu.... :p
21. skang dalam misi mengumpul keychain kt ofiz..bese lar keje goment ni, rmai yg merantau..so mest akan dapat ole2..heee
22. sangat kuat berangan..haha (jgn ckp korg xsuke berangan okeee)hihi
23. manusia yg jenis tdo awal tp bgn tetap gak lambat...hehehe
24. meminati colour merah, hitam, putih dan biru
25. skang suda happy sebab berjaya siapkn tag yg mencabar minda ni...hihihi
-
-
tag 25 people
-
giler banyak kn..tp yg paling utama adalah untuk mereka2 ini,
wiena
aya
ziela
cik tatin
cik aida
fadh
yana
dada
kak intan
atiqah
also my follower yg rajin nak wat okeee ;)
-
-
.. myrah ..

Selasa, Disember 7

kerajinan aku & kehilangan aku

-
apakah yg rajin itu??
jawapannya : aku da update 4 entry termasuk entry ni dalam masa satu hari..hebat kn kerajinan aku ni..heheh
-
apakah yg kehilangan itu??
jawapannya : kehilangan aku dalam masa beberapa hari dalam dunia blog sebab kena g kusus dari 8-9december kat pahang..
-
itu je nk bagitau, mcam de yang kesah lak kn..hehe
ok, gud nite..! :)
-
-
.. myrah ..

seLamat kembali ke tanah air & seLamat pulang ke seremban myrah

-
date : 6december2010
location : lapangan terbang senai
theme : muka br bangun tdo..hehe
-
pagi tu, awal2 lg myrul da kejut aku..tp konon nk kejut kul5 tp 6.30 br kejut..yela, tdo kul3 kn masing2..bgn2, dengan xmandi, hanya gosok gg n cuci muka..trus bsiap then bgegas ke airport..
konon da tlambat lar, tp kami yg tersangat awl sampai..
-
Align Center

yess..tserlah muka kngantukan..hehe

ini juga muka org xmandi..hihi

ini lar yg terjadi bila suda kebosanan..huhu

dimana2 pon sempat sajo tuk kami berposing

menanti ketibaan abah tersayang

hurm...perangai!

bersama haji suri & hajjah rusmala

haji suri's family

posing2
-
selesai suda urusan di airport, trus bergegas balik & bersiap tuk pulang ke seremban..
huwaaa..sedeynyaaa...huhu

senyuman palsu je tu..tahan air mata sbb da kne balik sremban..huwaaaa~ :'(
tp akhirnya telerai gak air mata yg mahal tu kt dalam bus..bole lak mamat kt sebelah tu usha aku nanges..sebok je, xpenah tgk org nanges agaknya..kasihannn.. :p
-
even 4 hari je bkumpul ngn family myrul, da ckup bermakna sbb pasni ntah bile2 jela aku dapat cmni lagi kn..stil ingat pesan mak aku.. (b pon ingat kn pe yg mak penah ckp kt b) ;)
family dye sama mcm family aku, rapat ngn saudara2..saling memerlukan antara satu sama lain..walaupun aku dibuli oleh cousin2 dye yg nakal tu & pakcik dye gak, aku xkesah even time tu rse nk nanges...hehe..mgkin tu lar cara utk kte lebih mngenali seseorang..
hope aku da lulus lar tuk masuk family dye one day nt..hehe :p
-
-
.. myrah ..

amirul's sister wedding (part 2)

-
date : 5december2010
location : taman skudai
theme : maroon
-

ketibaan rombongan pihak perempuan

pasangan songket

blue band :p

pengantin suda kepanasan

abang silat

mnepung tawar

renjisan adek kpd kakak (amek berkat ea kakngah~ hehe)

officemate

VIP

gamba kami yg x smenggah mana, muka xckup tdoq..huhu
-
-
ok, majlis di rumah lelaki juga telah settle..skang myruL da leh tarik nafas lega tp de lagi keje yg menanti di rumah..apakah ia??kemas mngemas lar yer..keje myrah??
hanya menonton smbil baca paper sj, kte kn tetamu..hihi
stle keje, pusing2 taman nek motor..b, nt nak nek lagi ea.. (da xjakun da.. :p)
-
-
.. myrah ..

amirul's sister wedding (part 1)

-
date : 4december2010
location : bandar selesa jaya, skudai
theme : silver
-

3dara yg suka membuli sy tp mereka lar kwn sy.. ;)

wajib bergambar bersama

YB...nk autograph~ hehe :p

saya orang dapur..rajinkn sy..hehe

posing dlu dikala menanti ketibaan pengantin

menanti

ketibaan

kutip tol ;)

red band :p

mereka
(bole plak MUA kt sbelah tu tersyiok kt laki aku kn, 2 alam sgguh)


from her to him

from him to her

suhaila & asraf

family
(myrul xsempat senyum time ni) ;)


orang kuat majlis
..suhaimi & suhaili..


ucapan penghargaan dari wakil tuan rumah..
soklan terakhir en. emcee kpd anda adalah yg plg sy suka..ehe :p


time to karok..pe tajuk lgu ni b?lupa lar....

ini lar koje en amirul, berjaya membuli sy...hurmmm..perangaiiii..!
- -
selesai suda majlis di rumah amirul..stiap majlis mesti de kekurangan dan kelebihan..
tuk kekurangan tu, bole dijadikan iktibar tuk pelaksanaan majlis2 yg akan dtg..
kelebihan pon banyak & yg paling suka semangat kekeluargaan dorg..even parentz myrul xde, tp majlis tetap berjalan dgn adanya saudara2 dye..mmg terbaiiikkk..! :)
aku paling suka hantaran dr pihak prempuan ngn pelamin..sgt cantikkk.. (:
-
time majlis ni jugak ada satu benda yg wat aku bertambah jatuh cinta sama si mata sepet ituuu...heee
apakah dia???biarlah rahsia~ ;)
- -
p/s :amirul, sila jangan bertanya apa2 ea...ehe..luv u~
- -
.. myrah ..