Jumaat, Oktober 29

persahabatan

-

-
persahabatan ibarat kepompong
mengubah ulat menjadi kupu kupu
persahabatan ibarat kepompong
hal tak mudah berubah menjadi indah
persahabatan ibarat kepompong
maklumi teman hadapi perbedaan
persahabatan ibarat kepompong

-

erm...korang penah x sakitkn hati kwn2 korg??mest penah kn sbb aku pon penah & slalu kott (xdisengajakan).. slalu kot benda ni terjadi sbb aku ni kdg2 teremo & tertouching lbh so tmpias nya akn lar tkena kt kwn2 aku..huhu
-

-

p/s : maaf teman jika diri ini tidak sempurna dan tidak layak untuk bgelar teman kpd mu
-
-
.. myrah ..

Isnin, Oktober 18

bila cinta~

-
sekarang ini xtau lar nape asyik nk dengar lagu ni jee..kt umah aku dengar, kt ofiz pon aku dengar & balik umah blk pon aku stil nak dgr lagi..tebiat pe ntah....huhu
-


-
jum layan pasaan same2..huhu
-
-
.. myrah ..

Ahad, Oktober 17

perihal wanita

-
entry ni aku dapat dari blog cik fieqilah..sory yer wak, terambil sbb suke ngn entry ni.. ;)
so lets check it outtt....

-
Terdapat pelbagai cara lelaki untuk mengenal wanita. Melalui cara itu lelaki akan lebih mengenali wanita dan memahami kehendak wanita. Melalui pemerhatian yang dilakukannya, lelaki mengenali wanita sebagai seorang yang:

1. Mudah tersinggung jika hatinya terusik terutama yang membangkitkan perasaan

2. Mudah jemu dan perlukan suasana yang berlainan untuk menghilangkan rasa jemu dan bosan.

3. Amat memerlukan cinta kerana memandang lelaki sebagai orang yang dicintainya dan cuba menyesuaikan dirinya dengan lelaki yang dicintainya.

4. Suka dipuji walaupun dia tahu bahawa lelaki itu berdusta asalkan pujian itu tidak menyakiti dirinya malah mendatangkan kegembiraan kepada dirinya.

5. Berhati sentimental kerana naluri dan perasaan wanita yang penuh dengan kelembutan, sensitif, perasa dan lebih suka terpengaruh oleh suara hatinya berbanding oleh akalnya.

(gambar hanya sekadar hiasan)

6. Bersikap penggoda kerana wanita dikatakan sentiasa memikirkan cara untuk memenangi hati lelaki dengan menggunakan daya tarikan tubuh dan wajahnya bagi tujuan tersebut. Sebab itu wanita suka memperagakan pakaian yang seksi ditempat umum.

7. Suka memaksa lelaki kerana dia menganggap lelaki adalah insan yang dapat melenyapkan rasa bosan dan jemu. Dan sebab itulah wanita memaksa lelaki agar memujuk rayu dan memanjakannya. Walaupun begitu, wanita tidak sanggup kejam terhadap lelaki malah lebih rela berlaku kejam terhadap dirinya sendiri.

8. Cemburu. Ini kerana wanita lebih cenderung mempertahankan harga diri, kepentingan peribadi, kepentingan keluarga dan anak-anak.

9. Inginkan perhatian dari seorang lelaki lebih-lebih lagi dari seorang yang disayangi.

10. Tidak percaya kepada lelaki walaupun kekasih atau suaminya begitu menyayanginya. Keadaan ini disebabkan perasaan gelisah dan sangsi lebih banyak dirasakan oleh wanita.


so kepada insan2 bergelar lelaki, bukan kami saja yg perlu memahami anda tapi kami juga perlu difahami oleh anda..

-

.. myrah ..

Jumaat, Oktober 15

ceritera chenta part 5

-
masa tu mmg hati da berbunga2 lar, da mula rasa suka tapi hati ini stil xnak mengaku, nak nafikan sume yg dirasa tu..hee *blushing2*..
tapi akhirnya....????? (ulangan daripada episod lepas)
-
-
tarikh : 1 julai 2009
masa : 8.10am
-
myruL : sudi awak jadi teman saya yang bole setia dikala susah & senang...?
(dramatik x olahan ayat aku ni..??hikhikhik)
-
15 minit kemudian....................
-
myrah : starting for today, myrah is yours....
-
(semoga hubungan kita akan berkekalan insyaAllah..)
-
..sekian..
_______________________________________________________
-
berakhir suda ceritera chenta antara myrah & myruL
walaupun episod cerita ini telah berakhir tapi kehidupan kami masih berepisod dan tiada penghujung selagi perhubungan kami berterusan..
kami juga sama seperti korang semua, sentiasa berdoa & mengharapkan yang terbaik dalam setiap perhubungan..
amiinn..... :)
-
-
p/s : da berbulan kenal br tringat yg dlu aku penah pinjam motor myrul time sem 2..xknal pon dye sape tapi main sebat je naik motor dye kn..desperate sgt time tuuu.hihi..but now, saya telah menjadi milik kpd tuan empunya motor..hehe.. luv you b...! ;)
- -
.. myrah ..

Khamis, Oktober 14

talentime OKU wilayah persekutuan

-
date : 14 oktober 2010
location : bukit damansara
-

gambar permulaan dimulakan dengan kami yg gedix ckettt...hehe

kami bersama baju sponsor..huhu

naseb baik perut ku tercover cket..hehee :pp

yg belakang tu paling hepy..heee

yang ni aku xingat name dye tp kalau menari mmg paling rancak..

bersama ayid..peace..!!!

ini kak cik yang comelllll

keriangan kami yg agak terserlah, da mcm sindrom pon de gak...hihi
-
event yang best gilak, dapat join kanak2 yg istimewa ini..
mereka2 sangat comel & nakal...hope kalau de event camni lagi pasni aku dapat join.. :)
-
-
.. myrah ..

Rabu, Oktober 13

saya kangan sama dia

-
siapakah gerangan yg bertuah kerana telah dirindui oleh saya??hehhe
gerangan tersebut adalah mohd daniel akif, anak buah kesayangan saya (kesayangan myrul jugak (: )..huhu
-
sicomelakif
-
semalam cll mak pastu tdengar lak suara dye, pe lagi mntak lar nak cakap ngn dye...
ble mak ckp je maklang nk cakap ngn akif, trus dye excited (agaknya lar,sila caya okee) hihi
-
ayat pertama kua dari mulut dye, "loooo" (heloo) hehehe
pastu berkali2 dye pggil "langggggg" (mak lang)..ala comell nyerrr..rindu2
pastu mula lar sebut "loyii2..!" (lori2, pmainan kesayangan dye) then marah aku..hehe (b ngn aya tau kn cane dye marah) ;)
-
da last2 tuh paling aku terkejut bile dye ckp "le youuuuuuuuuu..!" (i love you)..sweeetttnyerrrrrrrrrr.....sape lar ajar akif ckp cmtu, kak ika ea??huhu
-
minggu ni maklang balik siap lar akif ea, jd mangsa lar (hakikatnya maklang yg jadi mangsa akif..hehe)..tp petang ni nak cll akif lagi, nt ckp miss you pulak tau..hehe
-
mish u akiffff..mwwwahh..!
-
-
.. myrah ..

Selasa, Oktober 12

kekanda adinda aka myrul myrah...ngeh3

-
sangat suka ini lagu even dlu2 kurang suke..hee
comeell je dgr lagu niiii...i likeee..!
-

-
-
.. myrah ..

bowling time..!!

-
date : 10.10.10
time : 5:30 pm
location : alamanda sajoo :p
participant : en myrul, cik myrah, cik aya
-
untuk aktiviti yg seterusnya, kami decide tuk berboling2..last minit pnya plan sbab xjadi g OU (OU or UO b??) hihihi
-
peserta pertama

peserta kedua

peserta ketiga

siapakah yg hebat??
a : amirul
e : eyra (ini saya) hehehe :pp
a : aya

bersama cik rohaya

ada gaya profesional x??hikhikhik
(sile pitam yer kawan2) ngeh3
-
-
.. myrah ..

Isnin, Oktober 11

ceritera chenta part 4

-
abes je movie trus lar balik sbb da lambatkn, dye kena balik umah atok dye kt ampang, xkan nk balik pD lak,jauh tuuu..pagi sabtu aku da g DBKL & dye stay jela umah atok dye..konon ckp ngn aku byk asgmnt so kena blik pD cpt tp tggu gak smpai aku blik sbb nak jmpa dlu... (takut rindu lar tuuuuu..hikhik).. (ulangan dari episod yg lepas)
-
pertemuan seterusnya yg merupakan pertemuan terakhir sblum ktorg declare, time dye cuti semester sebelum masuk semester 6. time ni dye kt jB tp konon nak amek PC kt umah sewa pD & leh jmpa aku skali..(xamek pon pc tuuu, alasan lebeyyy)..ktorg jmpa 13 Jun 2010..mcm bese lar, kua je mesti tgk movie, ktorg tgk drag me to hell.. time ni tserlah suda sifat pnakut aku ni, dr awal citer asyik tutup mata je even citer tu xde lar seram mana pon...huhu
-
lepas je movie jalan2 jap then dye anta aku balik..time ni sempat lar dye jmpa mak aku kn, beriya sgt...esok tu aku da kne balik putrajaya & dye balik jB tp smpat lagi menTawarkan diri tuk menghantari saya pulang, siap mnta kebenaran mak lagi..hehe..balik putra awal sbb jln2 dlu kn tapi kejap2 aku tgk jam sbb risau da lewat petang & risau dye nk drive sorg2 kn..tp dye leh wat biasa je, mcm xde pasaan lak.. (bersungguh lar kate kn, balik lambat pon xpe tp cuba kalau skang, xdapek dooo...) :pp


(sorang si bulat, sorang si sepet)
-
masa mula2 knal dye dlu, setahun yg lepas lar..ada 2 sifat dye yg aku suke..nk tau pe??kalau korg xnk tau pon aku nk bgtau gak..hehe..sifat2 tersebut adalah cemburu & caring..
penJeles???myrah suke..???ha lar, suke lar sbb tau yg dye sayang aku..haha...sifat dye ni mula tserlah sebelum kitorg couple lagi..pantang aku citer or kuar ngn org len, cnfirm2 jap lagi message2 emo masuk dlm inbox..sampai sedih aku nk baca (sambil tsengih2)hehe
korang bayangkan ea, sebelum couple dye da jeles camni, skarang da couple setahun lebih camne rasanya?lagi bertambah2 jeles okeeee..haiisshh..naseb lar..tapi ada aku kesah , suka tau..hihi
(maap b, terbongkar rhsia lak...love youuuu larh!)hehe
-
satu lagi sifat caring dye tu yg wat aku jatuh berkali2..ahaha..penah lar time mula2 keje dlu aku demam yg agak teruk, dye risau punya lar tahap gaban (kot yer lar kan) tp time tu mmg rasa best sbb de org yg tersangat care dgn kte..sonok wooo..heeee
-
masa tu mmg hati da berbunga2 lar, da mula rasa suka tapi hati ini stil xnak mengaku, nak nafikan sume yg dirasa tu..hee *blushing2*..
tapi akhirnya....?????
-
-
to be continue~
-
-
.. myrah ..

ngedate on october

-
rutin bulanan kembali lagi..rutin apakah..??
sudah tentu berdating-datingan bersama en bf sy..huhu
-

kami otw ke seremban, weding abang atikah..

maksud jari : 1malaysia..ngeh3

selesai majlis, tuka baju & bsiap tuk dating di taman bunga...ngeee~ :p

ini encik mahirah kesayangan sy..haha

siapa mau isi pipi ku yg berlebihan ini???huu~

beliau sedang mengenangkan sy walaupun sy berada didepan mata..huhu

rock bebehhh...! hehe

beliau pon sebok nk mentiru..haiishhh..

perlu lar de gamba yg bajet comel kn...heee

beliau pon perlu lar de gamba yg bajet machooo kn..hihi

2nd day, otw ke weding kawan beliau di pantai hillpark.. (kami in blueee)

gamba pilihan hati bulan ini..hehhe
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Oktober 8

mesra raya bersama warga BPM

-
tarikh : 1 oktober 2010 (seminggu berlalu)
masa : 11.30 am
tempat : bilik firus
anjuran : bahagian pengurusan maklumat
majlis : open office (BPM) secara potluck
-

antara hidangan yg dibawa oleh staf2

hasil tangan sume kecuali donashi yg aku bawak..heeee

macam2 ada

rendang ayam, serunding, ketupat sotong from kelantan & terengganu

sebelum makan wajib lar bergamba sakan




mari baca doa makan... ;)

makan time~

aku kalau makan mest kusyuukkk..heeee


senyum lebaq selepas kekenyangan


-
-
.. myrah ..

Khamis, Oktober 7

ceritera chenta part 3

-
.... bila da ada pertemuan pertama, harus lar ada yg kedua kn..hehe..tapi macam xde mood nak citer lar skang ni sbb da ilang idea..lupa jalan citer yg seterusnya..heeee :pp (ulangan dari episod yg lepas)

-
pertemuan kedua aku ngn dye ketika raptai konvokesyen aku pd 28/4/2009..time tu aku stay kat Sri Intan Resort & aku minta dye tolong bayarkan sbb aku xpat nk trun PD (bz keje kn..eyh, bz keeee???) so jumpa lar sekejap tapi jumpe kat rumah sewa mmbe aku jela sbb rushing sgt, 5minit je kott..huhu.. tapi malam tu konon nya da plan lar nk kuar g makan tp apa kn daya, mbe2 dye ajak g futsal pulak..keciwa i tauuu..hee
-
disebabkan cancel plan dgn dye, trus lar kuar ngn mbe dye yg kononya minat kt aku gak..hihi..bpaling tadah jap.. (aku kenal mbe dye sblum knal dye lg)..time jmpe tu dapat lar jugak bouquet of rose..dye tau trus jeles (eyh, yeke b???) & trus ckp nk bagi gak pape sok...hahahah..xnak kalah lar kau ni b...
-

( kami hanya berkawan..hee~ )
-
29/4/2009 merupakan tarikh bersejarah dalam hidup, konvo lar kate kn..hehe..dye awal2 lagi da bgtau yg dye akan datang tp time dye datang tu aku dalam dewan..dye xleh nak tggu sampai majlis abes sbb he got a class..selesai je majlis & bergmba bagai baru lar bpeluang jmpe dye itu pon dye mnta tggu kejap..hiisshh..dye nih, aku nk cepat suh tggu2 pulak..rupa2 nya g bli bunya, xnak kalah ngn kwn lar kate kn...heheheh..i liiikkeeee..! ;)
-
bouquet yg dye bagi tu de skali ngn tddy bear yg comel, kecik jela..bak kate dye, dye suka bear tu sbb kecik je, kemetot mcm aku..hampeh betoooll..sabar jela aku kn..haiisshhh...
selesai je sume tu, bpisah lar kami sekali lagi...cewahhh..aku balik putrajaya tuk kerja & dye stay kat pD tuk abeskan final year..
-
untuk pertemuan yg ketiga, ktorg jumpe kt putrajaya..selalunya tiap minggu aku wajib balik seremban, kt cni kn borink je..tapi ada satu minggu tu aku xpat balik sbb ada latihan koir kt DBKL..time tu mula lar aku merungut kt dye, bgtau borink lar bagai..tibe2 dye ckp nak datang putrajaya temankan aku..aku pon pe lagi, harus lar setuju...heee
-
seperti yg dijanjikan, aku balik je keje hari jumaat dye da ada kt depan ofiz aku...bayangkan kena naik motor ngn dye dgn baju kebaya & heels..paling aku xsuke bila kena pkai helmet, weyyyy rosak lar tdung saya niiii....huhu (tetbe jakun mcm xpenah naik motor) hehe..
pas bersiap ktorg ke alamanda je, nk tgk movie..movie yg terpilih pd hari tersebut adalah "syurga cinta" wink2..! ;)
-
abes je movie trus lar balik sbb da lambatkn, dye kena balik umah atok dye kt ampang, xkan nk balik pD lak,jauh tuuu..pagi sabtu aku da g DBKL & dye stay jela umah atok dye..konon ckp ngn aku byk asgmnt so kena blik pD cpt tp tggu gak smpai aku blik sbb nak jmpa dlu... (takut rindu lar tuuuuu..hikhik)..
-
-
pertemuan seterusnya????
-
-
.. myrah ..

Rabu, Oktober 6

renungan insan bergelar lelaki

LELAKI
jika PEREMPUAN itu menangis dihadapanmu, itu bererti dye xmmpu menahnya lagi...
jika kamu memegang tangannya saat dye menangis, dye akan tinggal bersamamu sepjg hidupmu..
jika kamu membiarknnya pergi, dye tidak akan pernah kembali lg menjadi dirinya yg dulu...
selamanya..
seorg PEREMPUAN tidak akan menangis dengan mudah kecuali didpan org yang amat dye sayangi...
dye menjadi lemah...
seorg wanita tidak akan menangis dgn mudah..hanya jika dye sangat menyayangimu, dye akan menurun rasa egoisnya....
LELAKI, jika seorg PEREMPUAN pernah menangis keranamu...
tolong pegang tangannya dengan pengertian...
dye adalah org yg akan tetap bersamamu sepjg hidupmu.
LELAKI, jika seorg PEREMPUAN menangis keranamu, tolong jangan sia-siakannya....
mungkin kerana keputusanmu, kau akan merosakkan kehidupannya.....
saat dye menangis didepanmu, saat dye menangis keranamu..
lihatlah matanya.........
dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya...?
fikirkanla.....PEREMPUAN mana lagikah yg akan menangis dgn ikhlas, penuh kasih sayang,
didepanmu dan keranamu..
dye menangis bukan kerana dye lemah..
dye menangis bukan kerana dye menginginkan simpati atau rasa kasihan..
dye menangis kerana menangis dgn diam-diam tidaklah memungkinkan lagi.....
LELAKI..
fikirkanlah tentang hal itu..
jika seorg PEREMPUAN menangisi hatinya untukmu..
dan semuanya kerana drmu..
inilah waktunya utk melihat apa yang telah kau lakukan untuknya...
hanya kau yang tahu jawapannya...
pertimbangkanlah
kerana suatu hari nanti mungkin akan terlambat utk menyesal...
mungkin akan terlambat untuk melafazkan MAAF..
-
renung-renungkanlah wahai insan yg bergelar LELAKI
-
-
.. myrah ..

Selasa, Oktober 5

ceritera chenta part 2

-
....so awal bulan 3, bermula lar persahabatan melalui henpon pulak, frienster tlh dtggalkan, hanya sekali sekala je..heee..bye2 friendster~ ;) (ulangan dari episod yg lepas)
-
ble da dpt no phone, mmg msg xhenti lar..hari2, pantang dye de masa terluang je, cnfrm henpon aku berbunyi, henpon tu da boleh lekat kt tangan kot..hehe..tapi...slalunya dye yg akan start msg dulu, tabiat aku ni sgt xsuke nak start dlu...heee
hari2 dye mereport apa yg dye wat kt aku & camtu gak lar..aku mcm selesa je ble beborak ngn dye..bila aku dapat je keje goment, slain family & kawan2, dye gak lar org terawal yg aku bgtau.. ;)
-
dah berminggu ktorg contact via henpon je, ktorg decide nak jumpe..nekad ni tapi takut2 gak..heee..xpenah kot kua ngn lelaki yg kte xpenah jumpa dpn2...
-
seperti yang ditetapkan, ktorg jmpe pada 18/4/2009 & tempat pertemuan pertama kami kat jusco sremban 2 je, dkat kn..tp time tu aku naik cab & dye naik motor..sampai je sana, ntah bape kali aku g toilet, takut nye pasal..haha..glabah je..!
aktviti time tu ktorg tengok movie citer fast & furious (betol ke ejaan ni???)..sebelum mvie g makan & lepak je tgk org main boling..time tu aku perhati dye ni asyik nk ngunyah dentyn, lalu berlaku lar sesi bersoal jawab..hehe
myrah : awak smoke x?? (sopan kan bahasa aku) ngeh3
myrul : hehe..awak rase??
myrah : smoke kottttt... :pp
myrul : (:
so paham2 jela yer...huhu..tapi skang tidak lagi.. ;)
abes je movie aku trus nk g terminal1, nak beli kasut tuk konvo..aku ingatkn dye ni nak trus balik pD, rupanya dye pon nak join gak, teman kn lar konon tapi dari jusco seremban 2 ke terminal1 tu, aku naik cab lagi & dye lak naik motor..(b xnak ajak syg pon kan, kdekut..!!) :p
paling digemari time ni, ktorg pakai baju same colour, black.. (x plan okeee) heee
-

(kami yang kebiruan)
-
berakhir suda pertemuan kami yang pertama..
-
bila da ada pertemuan pertama, harus lar ada yg kedua kn..hehe..tapi macam xde mood nak citer lar skang ni sbb da ilang idea..lupa jalan citer yg seterusnya..heeee :pp
-
-
to be continue~~
-
-
.. myrah ..

ceritera chenta part 1

-
on satu hb sepuluh yang lepas genaplah 1 tahun 3 bulan cintan cintun antara myrah & myruL. baru je lagi tapi nak heboh macam dah 13 tahun..hehe (perlu lar bangga beb..!)
meh cni, aku citer pasal kitorg dari mula sampai lar sekarang..ni request by en amirul suhaimi yer..hehe (puas ati..?) ;)
-
mula kenal dye kat friendster awal tahun 2009 (baru2 jugak).. dye telah mengAdd saya & bile je tgk muka ala2 apek (jgn marah b) yg penah kelihatan time kat poly dlu, aku pon approvekn lar...
bile da approve, start 23/2/2009 mula lar berkomen2 antara satu sama lain..chewaaahhh..! (nk start ngayat lar tuuuuu)hee
-
tapi aku sntiasa pantas je bls komen2 dye sume, dye je lmbat2 sbb xde masa..blaja lg lar kate kn..aku ni duk goyang kaki je kt umah, br habis blaja & sentiasa je on9.. sambil2 komen kt profile, sempat gak lar dye msg aku kt inbox & msg petama dye bertarikh 27/2/2009 yg berbunyi begini "ermm...de no tepon x??" hihih
apa punya soalan daaa...ingat syg ni duk dalam gua ke xde hp???hahaha
tapi...harus lar aku bagi jawapan bajet kn, "erm...xde lar, gune public phone je..nak??"..ngehngehngeh
-

(gambar kami ketika muda mudi..heee)
-
daripada friendster bawak lak ke ym (kami ni gune teknologi alam maya je)hehe
tp ym pon jarang sbb umah sewa dye xde internet lg time tu, kne g umah kawan dye..
penah lar satu hari tu ak agak bengkek cket sbb tgh syok2 ym, tetibe kua lak ayat "i love u"
mau nye xtkejut beruk ak dibuatnya tp stil cool lar kn..haha
10 jari aku ni statik je lagi kt lappy, xrply pape..rupe2 nya, tu keje kawan2 dye yg nyakat..jadi mangsa buli laki aku ni..cian lar b...hehehehe
-
selang seminggu lepas tu, hati aku ni da terbuka lar nak bagi no tepon kt dye..tu pon sbb dye bgtau yg dye xleh nk on9 friendster slalu sbb kedit da abes sbb asyik on9 je..ooooo...on9 gune tepon rupenya, br sy tauuu...huhu
cian lar pulak kn, so wajib lar bg nombor tepon ni kn...so awal bulan 3, bermula lar persahabatan melalui henpon pulak, frienster tlh dtggalkan, hanya sekali sekala je..heee..bye2 friendster~ ;)
-
-
to be continue~~
-
-
.. myrah..