Selasa, Ogos 31

i love malaysia.. (:

-
salam..
hari ini genap 53 tahun negara kte menyambut hari kemerdekaan..
sbg rakyat malaysia, wajib lar kte sume sayang & menjaga keamanan negara kte yg tcinta... (:
-


-
-
.. myrah..

Ahad, Ogos 29

breakFasting bersama teman... (:

-
untuk kali ke2 dlm bulan ramadhan tahun nih, aya telah mentemani sy berbuka puasa di putrajya..dye smpi cni ri kmis & pas je berbuka ktorg (myrah, wina & aya) tlh memeriahkn sales d putjaya (depan bazar ramadhan presint2)..
time ktorg smpi 2 xde lar rmai sgt, tp lps2 2, ameeekkk ko, smpi kn de budak yg hilang..huhu
-


time nih konon nk bli bj tuk myruL & myrah (agak murah) tp xde sape yg nk layan sy jd xbli lar...huhu (skang da nyesal)huhu

nih time ri jumaat, pas blk keje..nk berbuka puasa kt mines..
agak serius kn ak time drive.. (fokussss)hehe :p

once again, big aple mnjadi pilihan sbb kenny rodgers dah fully booked..huhu

tiap kali de makanan dpn mate, mst muka ak sgt xksabaran nk menjamah...heee
(pelahap ke ak nih????) :pp

yg mane satu pilihan saya & pilihan aya???heee

aya cakap itu tangan gemoxxx.. (sy kurus lar kwn)huuu

smbil menanti, wajib lar bermessaging ngn en bf (sentiasa ingat b tau)hehe ;)

nyum2~

perut suda kenyang, bole lar senyum selebar yg bole...hehe ;)

teman saya, cik rohaya amir..
thanx aya, luv u... (:
-
-
-
.. myrah ..

Khamis, Ogos 26

wanita.......tulang rusuk lelaki

br td on9 fb & terbaca note nih..jum kte share same2 ea... (:


WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI : Kamu!!!

WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI : (Menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan WANITA untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya.

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.

Pada suatu hari pada akhir selepas satu pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak “Kamu tidak cintakan saya lagi!!!”. LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak “Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!”. Tiba-tiba WANITA terdiam dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan linangan air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. “Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing”.

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negara tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia minum kopi dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat dimana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?

WANITA : Baik… kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?

LELAKI : Belum.

WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telefon saya kan? Tidak ada yang berubah. WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz “Selamat tinggal…”.

Seminggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dipatahkan kerana kebodohannya.………

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat. Oleh itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati.

Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kita ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai. Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima ??

-

p/s : hargai lar org yg kte sayang... (:

-

-

.. myrah ..

Rabu, Ogos 25

yeay!!!thanx..!!sy mau dwit raya... (:

-
wahai kawan2 seangkatan ku..ri nih de berita gumbira ya kawan..
rasenyer da rmai yg tau & de gak yg xtau..
kpd sape2 yg xtau, meh ak bgtau ea..
-
tp mcm mls nk bgtau, korg bc sndr ea....hee ;)
-

Office of The Prime Minister of Malaysia
-
-
haaaa..korg sonok x??
sy sgt sonokkkk...alhamdulillah... (:
-
-
p/s : b, meh lar syg blanje awkk..heee
-
.. myrah ..

Selasa, Ogos 24

hanya kerana cinta

-
sangat suke dgn ini lagu..
meh layan same2 ea..hehe (:
-



-
-
p/s : kt fb pon da post lagu nih gak, 1st time ltak share link dr u tube..ngeee
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Ogos 21

kesabaran menunggu detik 7.25 p.m

-
smlm utk pertama kalinya rmadhan thn ni ak berbuka kt lua bersma cik rohaya amir..
tmpat yg terpilih adalah alamanda sajoo..hehe
mls nk citer pjg2, meh lar layan gmba gadis yg keterujaan dpt berbuka d alamanda.. :)
-

tempat pertama yg mnjadi pilihan adalah food court saje..
muka sonok melihat air2 yg bakal mengalir di tekaknya...hehe

sonok lg di situ yer bersama chocolate yg nyumy2~

" bile lar ak bole minum nih, sgt xsabar"

" rase2 mcm nk telan je sume donut2 nih" heheheh

akhirnya......oreo big apple menjadi pilihan pertama.. ;)

dari food court kte beralih pula di pizza hut... (muka sgt fokus pd yg thidang di dpn) ngeh2~

" jemput makan sume " :D

akhir skali perlu lar diletakkan sekali muka cik gambarapher..
terima kasih cik rohaya amir, duitmu akan ku kenang selamanya..hehehe
-
-
p/s : bile bole dpt berbuka ngn awk plak sayang?????
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Ogos 13

the last airbender

-

-
spt yg anda sume tau, mgu lps ak da tgk citer nih, the last airbender 3D.. (aceceh, mcm lar sume bc)hehe
citer nih best gak lar..bak kte myrul dye bg 3 dr 5 bintang..eyh, ckp sdap tp bg 3 bintang je...hurm...
citer nih agak kegantungan yer, bengkek je ak tgk..ingtkn da abes rupanya de lg smbungan..
so same2 lar kte tgu next season ea....
-
-
dlm citer nih ak minat gler ngn dak botak nih, aanggg..!
comel je dye nih (tetbe nk suke laki botak bole??)hehe
satu lg yg ak minat binatang pliharaan dye 2, appa!!
xde lar comel mcm tuan dye tp sbb dye leh terbang, berenang 2 yg ak suke..
kalo lar ak de binatang 2, skang gak ak suh anta blk sremban..xpon, trus anta jmpe myruL je...heeeee (ngengadoooo dye nih)
-
ok2, melalut suda..pape pon, citer nih mmg ak minat even ak xpnah tgk versi katun(kesukaan myruL)
tuk next season, rsenyer ak nk tgk gak kot...
"b...nt kte tgk same ea.." (smbil mngelip2kn mate)haha
so sape2 yg xtgk lg 2, g lar bli tket skang...kalo mlm korg nk g trawih, ak cadangkan korg g time lunch ri jmaat, rehat lamekn..hehe
-
-
wina, ko da tgk ker???hehe
-
-
.. myrah ..

Selasa, Ogos 10

bulan yg mulia.. (:

-
salam ramadhan kpd semua umat islam seluruh dunia.
dcni ingin lar sy, nurmahirah bt abdul rahman ingin memohon kemaafan di atas segala silap salah yg pernah dilakukan..
semoga ketibaan ramadhan ini dpt disambut dgn ketenangan..amiiinnn.. (:
-
-
p/s : xsabar nk tgu raya pulak..hehe
-
-
.. myrah ..

Khamis, Ogos 5

happy together gether (:

-
Imagine me and you, I do
I think about you day and night, it's only right
To think about the girl you love and hold her tight
So happy together
-
If I should call you up, invest a dime
And you say you belong to me and ease my mind
Imagine how the world could be, so very fine
So happy together
-
I can't see me lovin' nobody but you
For all my life
When you're with me, baby the skies'll be blue
For all my life
-
Me and you and you and me
No matter how they toss the dice, it has to be
The only one for me is you, and you for me
So happy together
-
I can't see me lovin' nobody but you
For all my life
When you're with me, baby the skies'll be blue
For all my life
-
Me and you and you and me
No matter how they toss the dice, it has to be
The only one for me is you, and you for me
So happy together
-
So happy together
How is the weather
So happy together
We're happy together
So happy together
Happy together
So happy together
So happy together
-

-
-
.. myrah ..

Rabu, Ogos 4

tag from cik syira (:

3 nama samaran kamu?
.. ira
.. myrah
.. maklang ira (tuk ank buah ak je yer)heee
-
5 tarikh penting dalam hidup anda?
.. 28 december 1988
(wajib diingati yer kwn2) ;)
.. 24 november 1988
.. 1 julai 2009
.. setiap 24 hb
(masyyuuuukkkkk....!) heee~
.. setiap 1 hb
-
5 perkara yang anda lakukan semalam?
.. keje
.. drve dr sremban ke putrajya then putrajya ke sremban
.. clling with amirulsuhaimi
.. mssging with my b
.. sesi luahan prasaan ngn my mum :'(
-
5 perkara yang buat anda gembira?
.. dapat ngedate ngn myrul :D
.. bile gaji memunculkn dr...weee~
.. menshupink2
.. layan kerenah daniel akif (m.lang rindu akiffff)
.. kalo dpt tuka ****
*******
-
5 drama kegemaran kamu?
.. adamaya
.. adamaya
.. adamaya
.. adamaya
.. adamaya
(blk keje xtgk tv sgt, kcli time musim adamaya..heee)
-
5hobi kamu?
.. shupink melalui tingkap (ketika kesengkekan)
.. on9
.. blogwalking
.. bc msg2 dlm phone..best!! hehe
.. rindu nk layan novel mcm dlu2
.. snap!snap! & snap pape yg cntek..ehehe
-
5tempat percutian idaman anda?
.. pulau phentian
.. pulau redang
.. pulau sipadan
.. sume yg bkaitan ngn pulau
.. sume tmpt yg best n cntek2
(impian dlm msia dlu)
-
5 sebab kamu jawab soalan ini?
.. saya telah di tag oleh cik syira
.. sy sedang borink
.. sy xde keje
.. tag yg mcm best gak
.. isi mse lapang smbil menanti en bf pulang dr futsal
-
5 orang yang di tag?
.. cik erwina .. cik norziela .. pn safitah .. cik tatin .. cik lovely bella

- -
.. myrah ..

induksi umum

herlow frend..rse mcm da lame je xupdte...hehe
ri nih mau story pasal kusus yg ak attend slame 2 mgguu...sgt lame rsenye..huhu
-
-
now, meh layan gmba dlu yer... :)
-

peserta siri 1 bersama ayahanda & pengarah INTIM


malam mesra, nyanyi lagu warisan jek (tp penuh pghayatan k)heeee~

dinner khas tuk kami sume


purple & yellow

majlis perpisahan siri 1> terima kaseh kpd ayahanda (:

ayahanda & penghulu siri 1 (dye poyooosss)

Align Center
myrah & anem sebelum exam


treasure hunt..kami da best..!

kumpulan mentol..
" terang, terang, terang, benderanggggg"
(lawak je trade mark ktorg)

-
-
selesai suda kursus induksi umum..mcm2 peristiwa de..de yg best, borink & mcm2 lar..
de je dugaan time nih, dr time nk g ke sne smpai lar time nk blk...
1st, kak safitah xdpt kbenaran dr bos so ak kne g sorg2 (xsonok)
2nd, msalah line phone yg sgt tenat time kt blik..tension gilakkk..
3rd, dpt pulak kwn yg agak slow & leh wat ak gler kjap..huhu
4th, last mnt dpt cll dr office, driver xleh jmput..meraban lar ak mncri tiket..huhu
tp....sume 2 da lps & wat ak lbh bdikari (tanpa kwn2)..tp bdikari pon stil mntk tolg org..huhu
-
tape lar, yg pntg ak da bjaye slesaikn sume syarat2 tuk pngesahan jawatan tp kne gak tggu result exam induksi ri 2..takuuuutttt....
-
agak2 lulus x???
-
-
.. myrah ..