Rabu, Jun 30

1st july 2010

-
alhamdulillah..setahun suda nurmahirah&amirul suhaimi bergelar kekasih..
wlaupun sgt singkat kalo nk dbandingkn ngn korg2 sume yg da bertahun2 tp ak ttp bangga ngn relationship ktorg... (:
-
entry nih mau imbau blk sume memory ktorg dr buln pertama kapel smpai lar skang... :)
-
-

..bulan pertama..
muka masih skema di awal2 ngedate..hehe

.. bulan kedua ..
muka smakin mlebaq di kala kebhagiaan smakin ketara..hihi

.. bulan ketiga ..
yg di ofiz sentiasa ingat yg di kelas..hikhik

.. bulan keempat ..
raya bersama, gamba ala2 kad jemputan kawen..heeee :p

.. bulan kelima ..
slalu lar ngedate, putjya -> PD je pon....

.. bulan keenam ..
bulan untuk cuti2 malaysia..sgt best..!

.. bulan ketujuh ..
semakin jauh, putjaya -> jb.. tp kami ttp bahagia...weeeee ;)

.. bulan kelapan ..
cuti2 malaysia again...even jauh pon stil leh plan jln2.. (:

.. bulan kesembilan ..
dont have any memory..tiada ngedate, hnya cll & msging.. :'(

.. bulan kesepuluh ..
hepy gilak ble dpt jmpe (2 bulan xpat ngedate..huhu)

.. bulan kesebelas ..
terus berbunga2..hehehheh :pp

.. setahun suda..
i love you so much...!
-
-
p/s : dr muka slim ke dmok ke slim & kmbli dmok...kami ttp bahagia bersama.... (:
-
-
.. myrah&myruL ..

LENSA BURUK, THE CONTEST

-

-
yeah...telah di tag lg untuk join contest yg ke 3 dlm beberapa hari ini..
dsbbkan tahap kerajinan tuk update blog telah meningkat, jd perlu lar join contest ni... (:
-
-
contest ni di amek dr blog Ti Anne (:
-
jum kte tgk syarat2 dan peraturan yg perlu diikuti....ayuuuhh..!
-
-
1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur. - lulus syarat!
2. Hendaklah
mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda. - lulus syarat!
3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan. - lulus syarat!
4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com
5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.
6. Hanya
satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P - lulus syarat!
7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali. - lulus syarat!
8. Pastikan tajuk entri anda ialah,
"LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :
-
Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam (contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......
-
Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat
-
9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas. 10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini.. Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010.. :)
-
Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30. 00 akan di bank in kan trus ke akaun anda. :) Sebenarnya aku nak bagi, dua keping tiket wayang, tapi tempat dan negerikan lain2, korang beli tiket wayang sendiri lah ek.. ;)
-
-
-
dan ini lar gmba yg dipertandingkan...
-
-
-
-
-
tajuk foto : indahya ciptaan Dia
model telefon bimbit : sony ericson k55o (2mp sajo)
slogan : saya suka blog lensa buruk kerana suka tgk gmba2 yg cantek dlm blog tu......jari si pmetik cmera sgt kretif kot..hehe (:
-
-
skang mau tag ini contest kt :
erwina
norziela
deq yana
fadh
cik aida
-
-
.. myrah ..

Isnin, Jun 28

sempurna (:

-

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujamu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku
-
-
p/s : lagu yg best tuk amirulsuhaimi...luv2 ;)
-
-
.. myrah ..

Sabtu, Jun 26

Contest Foto Couple Paling Hot.!!

halu2....ri nih mcm nk join contest lar...heee
rase2nya br skali je kot join contest kt blog & yg nih 2nd time...
-
contest nih datangnya dr blog nurulchumel..mmg chumel ponn.... (:
-
nk join contest nih perlu lar ikot syarat2 yg telah tuan empunya blog tetapkan....
-

-
  1. Terbuka untuk semua bloggers yang menjadi pengunjung blog nurulchumel - done!
  2. Nak join mesti lar menjadi follower blog nurulchumel - done!
  3. Buat entri tentang tajuk contest ni & letakkan sekali foto bersama si kekasih hati..heee - done!
  4. Foto mestilah menarik & kalo rajin nk edit pon bole sajo..lg lar tuan empunya blog galakkan.... - done!
  5. Ble setle wat entri, link kan entri ke nurulchumel contest & promote utk jadi referral yang tertinggi.. - done!
  6. Promote banner contest yg chanteq itu... - done!
  7. Hadiah yang agak lumayan.. [ ♥ Wang Tunai RM 30 serta Special Award dari nurulchumel.blogspot.com utk Entri terbaik..(satu penyertaan shj) ♥ Wang Tunai RM 20 beserta Special Award untuk Referral tertinggi.. ♥ 5 hadiah saguhati berbentuk Award Khas dari nurulchumel.blogspot.com] - done!
  8. Setiap penyertaan hendaklah sertakan sekali no akaun Maybank atau CIMB [ maybank : tp xleh kot nk bgtau account no kt cni, bhaye bak kte en bf... kot lar menang..heee] - done!
  9. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 July 2010 tepat jam 12 tengah malam.. - done!
-
ini lar gamba yg ingin di pertandingkan...ceeewaaaahhh..
hot ker spt tajuk di atas???hehhehhe
-

-
-
.. myrah ..

Isnin, Jun 21

bila cinta..

-
Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
-
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku
-
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana
-
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
-
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
-
Dalam harapan
-
-
.. myrah ..

Jumaat, Jun 18

rahsia kita berdasarkan empat unsur

-
rahsia wanita melalui tanah, air, api & angin..
penentuan ditentukan melalui anak kebrape dlm keluarga.. (:
(informasi ini diambil dr blog cik nessa, utk perkongsian bsame)
-
  • tanah - pertama, kelima, kesembilan
  • air - kedua, keenam, kesepuluh
  • api - ketiga, ketujuh, kesebelas
  • angin - keempat, kelapan, kedua belas
-
wanita berunsur TANAH
tanah yang subur mampu membuahi tanaman yang hijau dan mekar. wanita yang bersifat tanah biasanya mempunyai sifat-sifat seperti :
- rendah diri di hadapan suaminya serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban demi kasih sayangnya kepada suami.
- sebahagian sifat tanah, wanita jenis ini tidak cerewet, tidak suka bercakap meninggikan diri, tidak menyombong dan bukan seorang pemarah.
- tenang dan mengamankan jiwa suami, selalu memberi galakan dan sokongan dan tidak suka membantah.
- orang yang berperawakan manis dan lemah lembut, pembersih dan sentiasa menjaga kecantikan untuk suami.

-
wanita berunsur AIR
air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman seta menghilangkan dahaga. air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan. wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti :
- menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat.
- mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup.
- hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak.
- menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah.

-
wanita berunsurkan API (merujuk kpd saya..heee)
api sifatnya panas dan membakar tapi menerangi kegelapan malam. ia juga menghangatkan kedinginan malam serta digunakan untuk memasak. wanita bersifat api seperti :
- cintanya sentiasa hangat membara kepada suami serta kuat cemburu.
- cergas dan cepat dalam geraklaku menjadikan dia seorang yang cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga.
- pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik di hadapan suami.
- sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.

-
wanita yang berunsurkan ANGIN
angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga.
wanita yang berunsurkan angin :
- mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami.
- pandai bermain kata dan memujuk rayu.
- sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
- bijak mewujudkan suasana selesa.
- hati yang cepat berubah ubah.

-
-
p/s : adakah sy seperti api wahai en amirulsuhaimi....ngeeeee
-
-
.. myrah ..

Khamis, Jun 17

hati yang kau sakiti

-

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

-

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

-

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

-

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

-

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

-

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

-

Ku menangis…
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah….
Kau sakiti…

-

-pp/s : lagu yg xde kaitan ngn idup skang,jz suka nk dgr... (:

-

.. myrah ..

Selasa, Jun 15

tragedi yg menseriaukan....huhu

-
-
tragedy apakah yg telah berlaku pd diriku pagi td????
xde lar pe sgt,cume tayar je mletup time otw ke ofiz...huhu
agak mnakutkan gak sbb 1st time jd cmni, da lar be2 je ngn erwina norhaya..huhu
-
jum layan gamba yg smpat erwina norhaya snap tuk tatapan sume..hehe
-
-
begini lar keadaan tayar si putih...huhu

abes koyak tayar tersebut n pnutup rim 2 pon patah cket..huuuuu :'(

muka agak ketakutan ketika menTelepon mak di sremban.... (mak xmara pon)heee

minahgrapher ketika kejadian...muka bese je tp kepanikan trus mbawa ke perut...haha
(same je ngn ak)hehe


time nih da stle tuka tyre spare...tp bukan ak yg tuka, hanya mmpu tolong kemas je.....heee
thanx 2 mohdshafiq kerana mbantu.... (:


tyre yg da siap dpasang....kecik je,comel..
nk drve g ofiz pon xbpe brani sbb xblance...

-
-
dsebabkan tragedi nih,ak telah kelewatan ke ofiz...tghri lak kua awl sbb g bangi bli tyre yg baru..
terbang lg dwit ku.....huhuhu
kesimpulnya, pasni bwk lar kete ati2 yer myrah....hurmmm
-
-
-
.. myrah ..

Isnin, Jun 14

inilah sifat2 si llki kte semua....

Jika anda ingin mencari cinta sejati, anda sendiri harus mengenali hati dan keperibadian mereka supaya hubungan itu lebih mudah.
-
Berikut diperturunkan 14 perkara yang bersangkutan dengan golongan Adam supaya anda lebih peka mengenai beberapa perkara mengenali mereka.
-
Jika ia sesuai dijadikan panduan, terimalah ia dengan hati terbuka. Jika sebaliknya, anggaplah ia sebagai pengisi bahan bacaan anda di masa terluang.
-
1. Jika anda bertanya lelaki: “Adakah anda cintakan saya?” selepas setahun perhubungan, mereka akan menjawab “Ya, saya cintakan awak”.
-
Tetapi hakikatnya, mereka masih ada beberapa jawapan lain untuk soalan itu seperti A. “Ya, rasa-rasanyalah” B. “Mestikah saya berkata begitu supaya anda rasa senang hati?” C. “Bergantunglah apa maksud cinta pada pandangan awak” D. “Penting sangatkah?” dan E. “Siapa, saya?”
-
-
2. Anda tidak perlu meminta pendapat jujur mengenai diri anda dan anda tidak payah minta dia memberi pujian anda kekasihnya atau gadis paling menarik di dunia ini. Ini kerana apabila terlihat perempuan cantik di hadapannya, dia mungkin merenung hingga terbeliak biji mata.
-
-
3. Ada sesetengah lelaki tidak suka aturan hidupnya dirancang kerana baginya, biarlah takdir yang menentukan. Keadaan jadi lebih teruk jika pasangan cuba merancang segala tindakannya. Jika lelaki pilihan anda tidak gemar kehidupannya ditentukan, kaji dulu tabiatnya sebelum anda mengutarakan sebarang cadangan.
-
-
4. Lelaki tidak suka dipaksa atau diubah.
-
-
5. Lelaki yang gemar merokok pasti mendapatkan habuannya sebatang dua setiap kali selepas makan. (alhamdulillah amirul tidak lg merokok...kte kn XNAK..!) hehe
-
-
6. Setiap kali anda marah atau naik angin dengan si dia, dalam fikirannya lebih cenderung memikirkan: “Oh, dia ini pasti datang bulan.” sedangkan lelaki tidak sedar dirinya dimarahi kerana perangai atau tingkah lakunya sendiri yang menyakitkan hati.
-
-
7. Lelaki tidak berapa suka membincangkan isu pertengkaran dengan pasangannya. Jika dia mahu duduk berbincang, ia hanya sebentar dan dengan segera mahu menutup perbincangan. Beberapa hari berikutnya, dia akan buat-buat lupa.
-
-
8. Ada tiga perkara yang boleh membuat lelaki tertekan iaitu duit, kuasa dan seks.
-
-
9. Jangan buat lawak bodoh mengenai lelaki di hadapan kawan atau keluarganya. Ada lelaki cepat tersinggung dan menganggap ia satu penghinaan besar malah mungkin satu percubaan mensabotaj nama baiknya.
-
-
10. Lelaki cuma suka lafazkan ‘I love you’ pada peringkat awal perhubungan. Apabila perhubungan sudah menjadi semakin intim lelaki lupa untuk mengucapkannya semula sehingga wanita yang terpaksa memberi 10,000 jenis isyarat supaya dia tidak lupa dia masih dan perlu mencintai si wanita.
-
-
11. Lelaki suka jika pasangannya bergaya cantik, popular dan menarik perhatian waktu berjalan bersama. Tetapi jika ada lelaki lain yang tertarik dengan teman wanitanya, dia akan menyalahkan wanita dulu kerana katanya “Awak yang kuat melayan”.(mungkin kooottt..)
-
-
12. Jangan kritik muzik, kereta, pasukan bola, motosikal, topi keledar atau apa saja yang menjadi kegemaran mereka.
-
-
13. Jangan kritik cara mereka berpakaian, menyapu gel rambut atau menyikat rambut.
-
-
14. Lelaki tidak suka diberikan tekanan pada fasa awal perhubungan. Jika dia melarikan diri apabila terserempak dengan keluarga atau sahabat handai anda, maafkanlah dia kerana dia sebenarnya masih belum yakin sepenuhnya.
-
-
p/s : mencuri ini dr blog yg best...tp lupe blog pe..hehe
-
-
-
.. myrah..

Rabu, Jun 9

kursus BTN

berakhir suda kursus kenegaraan selama 5 hari 4 malam..
mmg menPenatkan...xckup tdo & kesakitan kaki sbb memerlukan perjalanan yg pjg tuk ke satu2 tempat...
now,moh lar kte lyn gmba yg menTerangkan dgn lebih detail.... (:
-



1stly, sy lar kn....bj form6 dlu, suda kesingkatan (myrah da tinggi)hehe
1st day, br check in..muka berseri je lg....heee
2nd day, nek suasana edaran tuk ke dewan..
dikala keboringan, perlu lar begamba kn...time nih ngntok tahap gaban....huhu
aktiviti malam, xtau pe motif gmba nih...ehehe
asyk begamba dtempat same je..... :p
keadaan bilik yg agak bersepah..huhu
wina pon same,bsepah gak...ehehe
bilik kak wan je yg teratur cket...heee
dewan kosong lg, kami yg terawal...excited kn..... (:
time LDK, kematu ***** ktorg duk lame2...huhu
sebelum ke dewan nk tgk hati malay...best lar gak,rse nk tgk lg....
(patriotik kan ak)hihi
kumpulan 18, kami dpulaukan... (de crite dsbaliknya)hehe
sebelum ke dewan tuk exam.....
posisi kak wan same je, maleh lar 2 nk gerak..eheh
muka org br bgn tdo & xstdy sblm exam...heeee
-
-

sekian...........
-
-
p/s : br blk dr meetg, excted nk mnempek gamba kt blog...hee...
-
-
-

.. myrah ..

Khamis, Jun 3

offlinneeeeeee....

dengan ini diumumkan bahawasanya blog ini tidak akan diupadte sehingga 7hb jun 2010 (ceh,mcm lar update ari2) eheh
ini adalah disebabkan cik empunya blog akan berkursus bmula ptg ini smpai ptg isnin dpn..(mcm lar de yg kesah) hihi
yg plg xbest, slame 2 juga xpat on9 fb...rindu lar nt kt fb...heee (gedix!)
akan update kesah di BTN next week.... (mcm lar de yg nk bc) :p
selamat berkursus kpd sy dan erwina... :)
-
-
-k
p/s : gud bye si bantal ejau, akan merindui mu...huk2
-

.. myrah ..


hati

:terasa hati
:makan hati
:sakit hati
= hati mati
-
-
-
p/s : kering suda air mata
-
-
-
.. myrah ..

Rabu, Jun 2

Pertama sekali aku ke sekolah
erm....tahun 1994, br nk masuk tadika kemas....
kemetot je time 2..heeee

-
-
Pertama sekali aku mai period
heheheh....tahun 2002, time form2...(blushing2~)heee
agak kelewatan bebnding ngn kwn len...huhu

-
-
Pertama sekali aku kerja
tahun 2006, pas je spm trus jd cashier kt parkson grand..
then promoter kiki lala sblm smbg blaja..
and now as goment servent (kulikutif)

-
-
Pertama sekali aku beli kereta
tajun 2009, br bebpe bulan keje goment ak telah menGRAB kete kerdil...ehehe
sayang si putih....!!weeee~

-
-
Pertama kali aku eksiden

tahun...............eyh,xpnah lg..and kalo bole xnk lansung...
mintak dijauhkan,seriau je nt...huhu
-
-
-
.. myrah ..